Arséne Wenger a csapat New York-i minitúráján tartott sajtótájékoztatóján visszaemlékezett egy Aaron Ramsey-re folytatott beszélgetésre, ami segített a walesi játékosnak átvészelni egy komoly krízishelyzetet.

A fiatal középpályás az Arsenal legjobbja volt az előző szezonban, a szurkolók toronymagasan őt választották a 2013/14-es idény legkiemelkedőbb játékosának a csapat weboldalán. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem mindig ez volt a vélekedés Ramsey-t illetően.

A 2012/13-as idényben több szurkoló is azt követelte Wengertől, hogy vegye ki a csapatból a középpályást - többen úgy vélték, hogy a walesi már nem lesz ugyanolyan képességű játékos, mint a lábtörése előtt.

Ramsey egy rossz időszakon ment át akkoriban, és már nem játszhattam őt az Emirates-ben. - mondta Wenger.

 

Ekkoriban leültem Aaronnal beszélgetni, és elmondtam neki, hogy a szurkolók nem személy szerint őt nem kedvelik, hanem a játékát. Minden az ő kezében volt, hogy változtasson.

 

Sokkal egyszerűbbé kellett tennie a játékát. Amikor az ember egy nehéz időszakon megy keresztül az életben, akkor vissza kell térnie az alapokhoz. A futballban ez segít az embernek, hogy visszanyerje az önbizalmát és eztán természetesen játszhat a pályán.

 

Ugyanakkor voltak más nehézségek is. Ha az embernek összejön egy jó ütes golfozás vagy teniszezés közben, akkor utána mindig úgy akar ütni. A futballban viszont nem így mennek a dolgok. Le kell menni egészen az alapokig, hogy utána minden könnyebb legyen.

Egyszerűen vissza kell menni az alapokig, hogy visszatérjen az önbizalom. Eztán egy teljesen más Ramsey-t láthattak a pályán, mert egy intelligens játékosról van szó. A beszélgetésünket követően én biztos voltam abban, hogy ez a srác vissza fog térni.

Aaron hallgatott a szavamra és rájött, hogy meg kell változtatnia a játékát. Pontosan emiatt tért vissza a legmagasabb szintre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

10 éve
Törölt felhasználó
Jimcerrel teljesen egyet értek. En sztem a Szczesny - Debuchy, Koscielny, Vermaelen/XY, Gibbs - Ramsey, XY - Sanchez, Cazorla, Oxlade - Giroud kezdőn egy Ospina, Chambers, Monreal, Wilshere, Flamini, Rosicky, Campbell paddal a Crystal Palace nem fog kifogni.
10 éve
Törölt felhasználó
"Szép lesz a nyitó forduló Özil, Podolski meg Mertesacker nélkül..." ez mi ha nem rinyálás? Néha azt érzem hogy itt nem tökös szurkolók vannak hanem kislányok. Egy kristálypalackot lazán kell vernünk nélkülük is. Pihenjék ki magukat. Gondolj bele letol 50-60 meccset jön egy VB aztán egyből 1 hónap után futkorásszon. Elhiszem,hogy rohadt sok lecsót zsebelnek be,de kell a regenerálódás. Off. Chambers átment az Orvosin akár már ma bejelenthetik és mellette rámentünk Schneiderlinre is. Tehát valszeg Verma dobbant a barszába padozni mint a többiek:D
10 éve
Jimcer: Kir rinyál?
10 éve
Azért a Crystal Palace-t nélkülük is illene megverni.
10 éve
Törölt felhasználó
francért nyivákoltok,már rohadtul unalmas,majdnem minden 2. hsz arról szól hogy jajj jíííjjjj jáááájjjj.Menjetek inkább csajozni bulizni ne rinyáljatok állandóan!

Szólj hozzá