Arséne Wenger a Boreham Wood elleni mérkőzést követően elárulta, nem tervez csatárt igazolni a nyár folyamán.

Az Arsenal az elmúlt hetekben már igazolt egy sokoldalú támadót Alexis Sanchez személyében, aki az eredeti posztja szerint jobb szélső, de minden bizonnyal középen is fog játszani Wenger tervei szerint. Rajta kívül azonban valószínűtlen, hogy még egy csatárt fog igazolni a francia menedzser.

Ismert, többen is úgy vélik, hogy a tavalyi évben azért bukott el a bajnoki harcban az Arsenal, mert Olivier Giroud-n kívül nem volt más tapasztalt és fitt csatár a keretben, így a franciát kellett "túljátszatni" - ezt még Wenger is elismerte. Ennek ellenére nem lesz újabb csatárérkező.

Előlre már nem kell senki más, nem is pusztán azért, mert számszerűleg megvagyunk. - mondta Wenger, aki hozzátette, más posztokon még igazolhat az Arsenal.

 

Kapusra biztos, hogy szükségünk van. A középpályára attól függően igazolunk, hogy hogyan állunk majd a sérültekkel a szezon kezdetéig. Talán egy középső hátvéd még jönni fog.

Wenger talán azért sem fog vásárolni, mert a keretben két fiatal játékos is van, akik az előző szezonban sérültek voltak, ám a következőben meghozhatják az áttörést mind az egyéni karrierjükben, mind a csapat számára.

Számszerűleg is meg kell lennünk, s azt akarjuk, hogy mindenki fitt legyen. Az olyan játékosokban, mint például Alex Oxlade-Chamberlainben, óriási potenciál van. Ő tavaly már az első meccsén lesérült és ezzel gyakorlatilag vége lett a szezonjának is. A következő fontos idény lesz neki, mint ahogyan Jack Wilshere-nek is.

 

Jack esete is ugyanolyan, mint a többieké: versengenie kell a posztért, s ha valóban fitt, akkor jó eséllyel játszani is fog. Nem aggódok túlságosan kettejükért: jó a hozzáállásuk, és nagyszerűen küzdenek, bármit is állítanak a médiában.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

10 éve
Törölt felhasználó
A "kis csapatok" ellen volt Giroudnak értelmes támogatása, aztán valóban ő is fáradt, de a támogatás se volt sehol. Támogatás nélkül Cavani is csak a fejét fogja, kb mint a VBn. Giroud csapatjátékos, ahogy a csapatnak megy, úgy megy neki is, sose lesz Henry, hogy egyedül lealázzon 6 védőt és magának alakítson ki helyzeteket. De pl ezért van mögötte a kurva sokba került Özil, mennyivel is jobb, hogy mennyivel drágább vagy mégse.
10 éve
Törölt felhasználó
szasza! Sánchez azért nem domborított a Barcaban középen, inkább csak a szélen, mert szinte kivétel nélkül a szélen játszott :D Ami a VB-t illeti, ott középen játszott, Vargas mellett, és vélhetően az ott mutatott produkciója győzte meg Wengert, hogy csatárként is fel tudja használni. Szerintem nem lesz gond vele, középen is be fog válni. De majd úgyis elválik. Abban viszont egyetértek, hogy a Giroud mögött felsorakozó játékosok édes kevesek, de ezt ők ketten Alexisszel meg fogják oldani.
10 éve
Törölt felhasználó
Walcott, Oxi, Podolski és kényszerből Cazorla is szélsőt játszik. Walcott elvileg októberig sérült az ő helyét átveheti addig Sanchez, viszont ha felépül az angol szerintem Wenger csatárként fogja szerepeltetni Sanchezt, Girouddal felváltva. Azt még a hülye is látja, hogy a chilei eszméletlenül érzi a kaput. Az meg, hogy a barcelonában nem nyújtott jó teljesítményt Messikéék előtt az nem jelent semmit. Ibrahimovic, Henry és még sorolhatnám hagyták ott a spanyolokat és láthatjuk, hogy más csapatokban milyet alakítanak. Sztem Sancheznek is menni fog középen egy Wilshere, Ramsey, Özil, Cazorla, Walcott középpályával a gólszerzés.
10 éve
Csapjuk össze a mancsunk és kérjük a minde6ót, hogy térítse jó útra a papust és bízzunk benne, hogy eme kijelentései csak valami gonosz démoni megszállás eredményeként jöttek ki a száján.....!

Nem akar csatárt hozni?
Aláírom Giru hasznos a tabella seggén tanyázó csapatok ellen...de hót kevés ha az 1-5el játszunk.

Na már most van Ő mint egyedüli középcsatár....vannak ilyen fiatal gyerekek akik na ne kategóriát képviselik nálam.

Jöttök itt Sunnyogóval aki akkor se fog gólt lőni Arsenal mezben ha csak Ő lesz a pályán és erről a srácról voltak fent olyan vidik, hogy ollózva lövi a gólokat???? Hát ez a sci-fi nem a star wars a fenébe is....!

Itt van a Gnabry aki kb. jövőre lesz kész állapotban Arsenal idő szerint szóval őt se sokat látjuk...meg szélső is nem csatár.

Akkor Walcott sem az a középcsatár feeling....főleg úgy hogy ha valaki felrúgja az égbe a jelenlegi sérülését tekintve alaphangon 4 hónap kihagyás....nem életbiztosítás.

Campbell......ok....bízzatok benne. Nem tudom egyenlőre semmit nem mutatott. Remélem ha Ő se hoz nagy áttörést akkor azért aug. végén rácuppanunk valakire...ideális lett volna Remy de azt már baszhatjuk.

Van még Podo aki miután tartalék tartaléka lesz örüljünk ha marad egyáltalán....meg Ő se vált be középen eddig sose.

Sanchez ugye az új hús....hát sok barsza meccset nem nézek (mert nem kéne azokat nézni ugye)...de azt olvasom róla az okosoktól hogy középen Ő se sokat domborít. Inkább szélen a májer ahogy ezt láttam a VBn is.

Szóval egy szó mint száz. Középen megint "ha elbaszom az égbe nézek" Giru van csak....múlt szezonban sem váltottuk meg így a világot.

Én azért bízom a papában hogy meg ha el is adunk valakit de hozunk egy középcsatárt. PSGből hoznám el Cavanit akit nagy valószínűséggel el is adnak ha oda megy Di Marika. Az az ember középen baszott jó lenne de sajna a franciknál is szélen kell tolnia. Jó lehet nem olcsó de ki az? Giru az igen..:D Meg jó az összjátékban is....meg tartja a labdát....és ezzel foglalkoznak minden komoly klubnál igen...:D

Tudom sokan nem értenek velem egyet de ez a szép ebben a dologban....Én se velük:D
10 éve
Nagy portugál tehetség védekező középpályás.

Szólj hozzá