Arséne Wenger Mathieu Debuchy leigazolása kapcsán adott egy kisebb interjút a csapat hivatalos weboldalának, amelyben a többi arsenalos szélső hátvédő is szóba került.

-Arséne, Bacary Sagna távozását követően hiányposzt lett a jobb hátvéd pozíció, de Debuchy kiváló utód lehet.

Pontosan. Ők ketten a francia válogatottban is versengenek egymással. Debuchy volt a nyilvánvaló utódja Sagnának. Egy tapasztalt játékosról van szó, aki rutinos a Premier Ligában is. Nagyszerű vetélytársa lesz Jenkinsonnak, akitől szintén előrelépést várok. Ez egy érdekes harc lesz, de természetesen Debuchy egy tapasztalt védő, aki Sagna távozását követően hozzá fog tudni tenni a csapathoz. Igazolnunk kellett, s ehhez Debuchy volt a legalkalmasabb játékos.

-Ráadásul 18 hónapon keresztül már játszott a Premier Ligában is, szóval nem kell majd beilleszkednie.

Tudja, mire számíthat, s ez egy óriási előny. Ugyanakkor ezúton szeretném megköszönni Sagnának, amit az Arsenalért tett. Mentálisan nagyon erős játékosról van szó, s minden jót kívánok neki a jövőre nézve. De Debuchy is nagyon erős fejben, s elhivatott játékos. Ráadásul egy olyan szenvedélyes játékossal a csapatban, mint Jenkinson, két nagyon jó játékosunk van a jobb hátvéd posztra.

-Ha már Jenkinson szóba került, ez a két játékos fog harcolni a jobb hátvéd szerepkörben?

Mindenképpen lesz versengés. Manapság nincs olyan játékos, aki egy szezonban le tudna játszani 60 meccset a legmagasabb szinten. Manapság már elvárás, hogy egy adott posztra legyen legalább két játékos, aztán majd elválik, melyikük fog játszani. Ezt még én magam sem tudom, de az a legfontosabb, hogy olyan játékosok alkossák a csapatot, akikkel versenybe tudunk szállni a trófeákért.

-Egy jobb hátvéd elsődleges feladata egyértelműen a védekezés, de az Arsenalnál eddig olyan szélső védők vannak, akik a támadásba is besegítenek. Mennyire illik ide Debuchy?

-Azt gondolom, Debuchy jól tud támadni is. Kiváló az emberfogása, jók a szerelései, és gyorsan képes védekezésből támadásba váltani. Érezhető a játékán, hogy szeret besegíteni a támadásokba. Szerintem e tekintetben tökéletesen fog illeszkedni a játékstílusunkba.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
KVALITYI!!! :lol:

Szólj hozzá