Alexis Sanchez leigazolása ellenére nem állt meg az élet a klubnál - megbízható spanyol értesülések szerint a csapat vezetői jelenleg egy fiatal jobb hátvéd leigazolásán dolgoznak.

Guillem Balagué, a Sky Sports News spanyolországi tudósítója, valamint egy másik spanyol újságíró, Enrique Martin szerint Arséne Wenger legújabb kiszemeltje az Atletico Madrid fiatal játékosa, Javier Manquillo - a 20 éves jobb hátvéd kölcsönben érkezhet Londonba, de az Arsenalnak lesz opciója a bekk végleges megvásárlására is.

Manquillo Mathieu Debuchy mögött a második számú jobb hátvéd lehet az Arsenalnál, mindez pedig azt eredményezheti, hogy Carl Jenkinson távozik a klubtól - egyelőre ő is kölcsönben. Jenkinsont már idén télen is vitte volna több Premier Ligában szereplő együttes, ám Wenger akkor még nem szerette volna elengedni az angol játékost.

Most azonban jó alkalom mutatkozik arra, hogy Jenkinson heti rendszerességgel játéklehetőséghez jusson - akár Debuchy helyén a Newcastle-ben. A két klub még nem jutott egyezségre a 29 éves francia ügyében, s könnyen lehet, hogy Debuchy átigazolásába Jenkinson játékjoga is bekerül.

Jenkinson ideiglenes távozásával pedig az Arsenalnak szüksége lesz egy második számú jobb hátvédre, Debuchy mögé - így kerül a képbe Manquillo. A spanyol védő az előző szezonban hét alkalommal szerepelhetett az Atletico Madrid felnőtt csapatában, s a hírek szerint nagyon közel került ahhoz, hogy a következő szezonra a Marseille együtteséhez kerüljön kölcsönben. Az utolsó pillanatban azonban Arséne Wenger közbelépett, s meglehetősen jó esélye van annak, hogy Manquillo az Arsenalnál folytatja a pályafutását.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

10 éve
Törölt felhasználó
Bőven van saját nevelés, de a 25-ből 8-nak saját nevelésnek kell lennie, ha Akpomot, Gnabryt, stb. is neveznénk, akik nem múltak el 21 évesek, akkor ők csak elvennének egy helyet, mikor nevezés nélkül is játszhatnának, de nem saját nevelés attól csak 17 lehet. Viszont csak 25 21 évnél idősebb játékost lehet nevezni. Szóval a lényeg hogy 21 évesnél idősebb 8 saját nevelés kell, vagy annyival kevesebb lesz a 25 fős keret. Jelenleg Szczesny, Martinez, Gibbs, Wilshere, Jenkinson, Ramsey, Walcott, Miquel, Djourou, Ryo és Coquelin tartozik ide, de ebből az utóbbi 4, ha nem is távozik, a 25 fős keretbe nem igen fér be. Szóval 7 saját nevelésünk van, így max 24 fős keretünk lehet.
Ami kb, Szczesny, GK2, Martinez, Debuchy, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Monreal, Arteta, Flamini, Diaby, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Rosicky, Sanchez, Ozil, Walcott, Podolski, Giroud, Campbell.
Szóval a szükséges kapust leszámítva jelenleg 1 játékosnak van még hely, de ha Jenkinsont nem számoljuk, kölcsön megy vagy eladjuk, akkor már csak 23 fős lehet a keret. Ha Verma megy, akkor jöhet helyette valaki nem saját nevelés, minden más esetben vagy egy saját nevelés szükséges vagy valakinek távoznia kell.
Saját nevelésnek számít az a játékos, aki 21 éves kora előtt legalább 3 teljes szezont, vagy 36 hónapot brit klub játékosaként töltött. Szóval attól hogy Campbell a mi játékosunk, nem számít hazai nevelésnek, mert nem brit csapatban volt kölcsönbe.
Ox-t és Sanogo-t csak jövőre kell nevezni, de csak előbbi saját nevelés, így ő majd belefér jelen állás szerint a 25 főbe, de Sanogo csak valaki helyet férhet majd be.
És mivel az angol válogatott fos, és bár ettől nem lesz jobb, de 2016-tól növelni akarják a saját nevelésű játékosok számát.
Aszem a BLbe meg kötelező 8 saját nevelést nevezni.
10 éve
Az egyiptomi srác próbajátékra jön.
10 éve
AaAaA: Pedig ők is azok.Az a lényeg,hogy 20 v 21 éves kora elött X időt kell játszania és akkor már saját nevelésnek számít. Ramsey,Walcott,OX,Miquel is az. (:

Ahmed Fathy ma orvosira utazik hozzánk.WHAT????:D Ki ő, nem ismerem.Annyit tudok,hogy jobbhátvéd.
10 éve
Én nem ismerem ezt a srácot, de Wenger biztosan tudja a dolgát.
10 éve
Törölt felhasználó
A saját nevelés lényege, hogy x éves kora előtt kell eltöltenie 2-3 évet a játékosnak brit csapatnál. Nem az, hogy pont nálunk...

Ezért ment ryo kölcsönbe a wiganbe anno, nem vissza hollandiába. ha minden igaz...

Szólj hozzá