Szinte biztos, hogy Mathieu Debuchy lesz az Arsenal idei első igazolása - a jobb hátvéd az egyik francia tévécsatornának gyakorlatilag elismerte, hogy Londonba költözik a közelgő napokban.

Az Arsenal érdeklődéséről néhány napja lehet olvasni a nemzetközi sportsajtóban, Arséne Wengerék pedig nem is húzták sokáig az ügyet, s immáron gyakorlatilag eldőlt, hogy Debuchy a következő szezont Ágyúsként kezdi majd.

Igen, az Arsenalhoz igazolok a következő szezontól. - mondta Debuchy a TF1 tévécsatornának percekkel azt követően, hogy a francia válogatott kiesett a világbajnokságról a németek ellen.

A L'Equipe úgy tudja, hogy megvan a megállapodás a Newcastle-lel is, az Arsenal mintegy 8 millió fontot fizet majd a 28 éves játékosért, aki négyéves szerződést köt majd Wenger együttesével.

Debuchy a francia válogatottal hamarosan visszatér Európába, így a kötelező orvosi vizsgálat és az átigazolás is akár már a jövő héten megtörténhet.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Egybehangzó angol és francia értesülések szerint az Arsenal a Newcastle United francia jobb hátvédjével, Mathieu Debuchy-vel pótolhatja a Manchester City-hez távozó Bacary Sagnát.

A Sky Sports által csütörtökön publikált hírében megerősítésre kerültek azok a francia információk, miszerint a Newcastle 28 éves játékosáért érdeklődik az Arsenal, s már meg is indultak a kezdeti egyeztetések.

Az angol hírforrások azt állítják, hogy Debuchy-t 12 millió fontért elengedheti a Newcastle. Az átigazolás végére azonban mindaddig nem kerül pont, amíg a francia válogatott a világbajnokságon szerepel.

Debuchy 2013 telén érkezett Angliába, korábban pedig tagja volt annak a Lille keretének, amelyik 2011-ben megnyerte a francia bajnokságot. 

Debuchy távozására mindeközben felkészült a Newcastle is - a Szarkák a hírek szerint a Manchester City fiatal angol védőjét, Micah Richardsot szemelték ki a francia játékos utódjául.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (67)

10 éve
Hát a Madrid úgy rendelkezik vele kapcsolatban, mint Özillel tavaly, akkor nincs sok választása di Mariának, mennie kell, méghozzá oda, ahol a legtöbbet adják érte.
10 éve
Hát a Madrid úgy rendelkezik vele kapcsolatban, mint Özillel tavaly, akkor nincs sok választása di Mariának, mennie kell, méghozzá oda, ahol a legtöbbet adják érte.
10 éve
Törölt felhasználó
Azért egyáltalán nem hülyeség a PSG-be menni a pénztől függetlenül is. Okosan építkeznek, akár TOP csapat is válhat belőlük, ha így folytatják.
10 éve
Athlon: Hülye ,ha odamegy...Pont beleillene az angol fociba, úgy etetné itt a védőket,ahogy akarná.Helyébe elöbb mennék el a MU-ba...
10 éve
A PSG éppen di Maria leigazolásán dolgozik.

Szólj hozzá