Ma délelőtt hivatalosan is ismertette az angol szövetség a Premier League következő szezonra vonatkozó menetrendjét. Az Arsenal sorsolása nem nevezhető egyszerűnek, szeptemberrel bezárólag már három rangadón lesz túl a csapat.

Arsene Wenger együttese hazai környezetben kezdi a szezont, ahol a Crystal Palace csapata lesz az ellenfél, majd még augusztusban megmérkőznek az Evertonnal, illetve a frissen feljutó Leicester City-vel, mindkét mérkőzés idegenben kerül megrendezésre.

A szeptemberi hónap remek erőfelmerőnek ígérkezik, lévén a Manchester City és a Tottenham is az Emiratesbe látogat, a két összecsapás között az Aston Villa otthonába utazik a csapat.

Október nem is kezdődhetne nehezebben; a hetedik fordulóban londoni derbit rendeznek a Premier League-ben, az Arsenal a Stamford Bridge-re látogat, ahol a tavalyi szezonban egy súlyos, 6-0-ás verségbe szaladtak bele az ágyúsok.

A novemberi hónap sem fog rangadó nélkül elmúlni, a Manchester United-et hazai pályán fogadja a Wenger-csapat, amely új menedzserével, Louis Van Gaal-al, s minden bizonnyal újjáépített csapatával érkezik Észak-Londonba.

A december szokás szerint húzósabb lesz a csapatok számára, három hazai, s három vendég mérkőzésen lép majd pályára az Arsenal, rangadó nélkül ezen hónapban sem maradhatunk, még karácsony előtt Liverpool-Arsenal derbit rendeznek.

Az újév első napján, csak úgy, mint 2012-ben, a Southampton-hoz utazik a csapat, majd a hónap közepén Aaron Ramsey-ék a tavalyi bajnok, Manchester City otthonában lépnek pályára, ezt megelőzően a Stoke, a rangadót követően pedig az Aston Villa vendégeskedik az Emirates-ben.

Februárt rögtön az észak-londoni derbi nyitja, az ágyúsok a Tottenham pályáján küzdhetnek meg a három pontért, a hónap végén egy újabb húzós találkozó következik, Roberto Martinez együttese, az Everton érkezik Londonba.

Március nemcsak a számok terén, de talán minőségileg is a legegyszerűbbnek ígérkezik, két idegenbeli és egy hazai mérkőzés vár az ágyúsokra. A West Ham ellen otthon, a Newcastle és a QPR ellen idegenben bizonyíthat a csapat.

Áprilist tekintve ismét a rangadók élveznek priorítást, a Liverpool-t a hónap legelején fogadja a gárda, míg a Chelsea-t a legvégén, időközben a Sunderland is az Emiratesbe látogat. Egyedüli idegenbeli találkozónak a másik frissen feljutó Burnley-i elleni számít ebben a hónapban.

A záró hónapot az Emirates-től távol kezdi a csapat, ahol a Hull City lesz a pályaválasztó. Ezt követően a Swansea-val hazai környezetben mérkőzhet meg a friss FA-kupa győztes, majd utolsó előtti mérkőzésként az Old Traffordon lépnek pályára Wenger fiai. A szezont a WBA ellen zárja az Arsenal, az Emirates stadionban.

A teljes menetrend az alábbi linken megtalálható: http://www.arsenal.com/news/news-archive/20140617/2014/15

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer, az biztos! Most igazából nincs okunk a panaszra.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nem tré a sorsolás,jobb mint 3 egymás utáni rangadó!!

Szólj hozzá