Lukas Podolski, az Arsenal német támadója úgy gondolja, hogy az angol csapat idei FA-Kupa sikeréből sokan meríthet a válogatott a hamarosan kezdődő brazíliai világbajnokságon is.

A jelenlegi német csapatból Podolski mellett a másik két arsenalos, Mesut Özil és Per Mertesacker is kulcsjátékosoknak számítanak Joachim Löw együttesében.

Természetesen nagyszerű az FA-Kupa siker tudatában nekimenni a világbajnokságnak. Ez biztosan jót tett Pernek és Mesutnak is. Talán ez a siker segíthet nekünk, jó szezonunk voltunk a klubcsapatunkban. - mondta Podolski.

Mi vagyunk az egyik legnagyobb esélyes a világbajnokságon. Sok erős csapat van, így lehet, hogy egy-egy adott pillanat dönt el mindent.

Podolski csapattársát, Özilt is biztatta egy pár mondattal. A német játékos előző szezonja felemásra sikeredett az Arsenalnál, ráadásul az első német felkészülési meccseken nem mutatott túl jó teljesítményt, amiért a sajtó ki is kezdte őt.

Mesut jó hangulatban játszik majd a világbajnokságon. Ez volt az első idénye Angliában. Voltak nehézségei, de összességében jól csinálta a dolgát. Ő egy nagyszerű játékos, és hozzá fog szokni a Premier Ligához, majd meglátják.

A 29 éves játékos, aki a német válogatott története során a harmadik legtöbb behívóval szerepel, végül saját maga klubszezonjára tért ki.

A szezont sikerült erős formában zárnom. Nem volt egyszerű a sérülésem miatt, aminek következtében több hónapot is ki kellett hagynom. De amikor fitt voltam, úgy gondolom, hogy jobban játszottam, mint az első szezonomban. A szezon végére mindig a pályán voltam, és sikerült több góllal és gólpasszal kivenni a részem.

Podolski bízik abban, hogy az arsenalosok a német válogatottnak is fognak drukkolni.

Van egy pár német az Arsenalban. Mi tiszteljük a szurkolókat, ők pedig remekül biztatnak bennünket. Remélhetőleg egy pár arsenalos Anglia mellett nekünk is fog drukkolni. - zárta szavait a német.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá