Pénteken hivatalosan is bejelentésre került, hogy Arséne Wenger további három évig az Arsenal menedzsere marad.

A francia jövőjét az egész előző szezon folyamán nagy találgatások övezték, ám Wenger mindig kiállt az Arsenal mellett, s a hosszabbítását lényegében semmilyen kétely nem övezte.

A formalitásokról alig két hét alatt sikerült megegyeznie Wengernek és a csapat vezetőségének, pénteken pedig hivatalossá vált, hogy az Arsenal legsikeresebb menedzsere 2017 májusáig marad a klub élén.

Maradni akarok és tovább akarom folytatni a csapat és a klub fejlesztését. Egy nagyon izgalmas időszakba lépünk. Erős a keretünk, anyagilag stabilan állunk és világszerte rengeteg támogatást kapunk. Mindannyian eltökéltek vagyunk abban, hogy még több sikert hozzuk a klubnak.

- mondta Wenger.

A klub mindig bízott bennem és ezért hálás vagyok. Voltak már fantasztikus korszakaink is, de akadtak olyan időszakok is, amikor ki kellett tartanunk egymás mellett. Ugyanakkor mindannyiszor, amikor egymásra voltunk utalva, a helyes választ kaptam. Továbbá úgy gondolom, hogy a múltban biztosítottam a hűségemről a klub vezetését. Remélhetőleg sikerül majd továbbírnunk a csapat történelmét. Én biztos vagyok abban, hogy így lesz.

A 64 éves francia menedzser 3 bajnoki címet nyert az Arsenallal, öt FA-Kupát és négy Szuperkupát. Irányítása alatt a csapat kétszer tudott duplázni, 2002-ben és 2004-ben. Továbbá ő az Arsenal egyetlen olyan menedzsere, aki több mint egyszer nyerte meg az FA-Kupát.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

10 éve
Törölt felhasználó
Még annyit hogy amikor kiárusitottuk a jobb játékosainkat akkor Wengernek nem bologatni kellett volna hanem az asztalra csapnia, majd ha annak nincs eredménye akkor lemondania!!!!! De valamiért(gondolom pénz) ő is elkezdett magyarázkodni, és egy követ fujni a vezetöséggel!
Nincs azzal baj ha tudjuk hol a helyünk, hiszen az Everton szurkoloi is tudják hogy nem lesznek bajnokok, vagy az Aston Villa drukkerek, de őket nem is hülyitik ezzel!
10 éve
Törölt felhasználó
James:
Igazad van, az nem Wenger hibája hogy a klub politikája ilyen.
Ha nem lenne Wenger akkor lehet hogy a rosszabb eredmények esetleg nézöszám kiesés, BL-böl lemaradás hozna változást(akár tulajdonos szinten), amig ezek megvannak nem lesz semmilyen változás!
Sajnos Wengerrel semmi esélyünk ebböl a langyos vizböl kilépni, ezért nem értem ezt a rengeteg örvendező hozzászolást. Persze én is elfogadom csak nem értem.
10 éve
Törölt felhasználó
Inter101, persze. Én tiszteletben tartom a véleményed, mint ahogy mindenkiét, semmi bajom vele. Én csak leírtam a sajátom. Csak azt nem értem, hogy miért Wengert hibáztatjátok azért, ami nem az ő hibája. Ez a rendszer nem az ő politikája, ahogy te is írtad ez a klub politikája, Wenger csak alkalmazkodik ehhez, és próbálja a maximumot kihozni belőle, ami nagyon nem könnyű. De ha Wenger nem hosszabbított volna, a klub politikája akkor se változna. És persze lehet az új edző jobban csinálna, másképpen az biztos, de a végeredmény nem lenne sokkal jobb, rövidtávon biztos nem, és az olaj még pár évig biztos folyik.
10 éve
Wenger biztosan maradt volna akkor is, ha nem nyertük volna meg a kupát.
10 éve
Törölt felhasználó
Amúgy lenyilatkozta valami bennfentes hogy Wenger nem hosszabított volna ha nem lett volna meg a kupa.Ha már marad,hát örülök neki,de nagyon szeretném,ha elköltené azt a bizonyos 100 milkát,amiről az Arsenal fejes beszélt néhány napja.

Szólj hozzá