A kilenc éves trófeaínség ma kora este lezárult, az Arsenal hosszabbítás után 3-2 arányban diadalmaskodott a Hull City felett. A mérkőzés rémálomszerűen indult a londoniaknak, de a végén mégis Ramseyék örülhettek.

Bizonyára sem Arsene Wenger, sem pedig az Arsenal játékosai nem úgy képzelték a mérkőzés forgatókönyvét, ahogy az 8 perc után állt, ugyanis ekkor már 2-0-ra vezettek a tigrisek. Létfontosságú volt viszont, hogy Santi Cazorla szépíteni tudott, még az első félidőben.

A második játékrészben szépen fokozatosan a Hull City fölé kerekedett Wenger csapata, ennek meg is lett a böjtje a 72. percben, amikor is Laurent Koscielny talált a kapuba. A hosszabbításban szembetűnő volt az Arsenal fölénye, végül Aaron Ramyey remek lövése döntötte el a kupa sorsát.

Arsene Wenger válláról nagy teher szakadt le a mérkőzés lefújásának pillanatában, amit a francia nem is rejt véka alá, noha elismeri, csapata első 10 percben nyújtott teljesítménye egyenesen lesokkolta.

Nagy megkönnyebbülés és boldogság megnyerni az FA kupát. Elég komoly nyomással kellett megküzdenünk, arról nem is beszélve, hogy rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés számunkra. A Hull remekül kezdett, de mi jól válaszoltunk. Remek előadást prezentáltunk arról, hogyan kell visszatérni, amikor 2-0-ás hátrányban vagy és arról is, hogyan ne kezdj egy FA kupa döntőt!

- kezdte a francia

A végén sikerült megnyernünk a találkozót, úgyhogy hatalmas a boldogság a csapaton belül, végre megjött a trófea, amire már nagyon hosszú ideje várunk. A boldogság néha összefügg a szenvedéssel és az idővel, amire várnod kell. Talán ezért kellett ennyit várunk, hogy ma ily módon nyerhessünk újra trófeát.

-folytatta

Mint az már említésre került, a Hull City nagy gyorsan, már nyolc perc után két gólos előnyre tudott szert tenni, ami a gall menedzsert megdöbbentette. Wenger szerint a Hull nagyon veszélyesen futballozott a mérkőzés elején, valamint megerősítette, kulcsfontosságú volt gólt szerezni, még az első játékrészben.

Lesokkolt az eredmény. A pálya minden területén nagyon veszélyesnek tűntek, úgy gondolom, önök számára meglepő lehet, hogy a csapat fel tudott állni. Ennek oka a kivételes küzdőszellem és az a speciális összetartozás, ami a csapaton belül van. Nagyon fontos volt, hogy gólt tudtunk szerezni, mentálisan sokat segített, hogy nem két gólos hátránnyal kellett kezdünk a második félidőt.



Santi Cazorla szabadrúgásgólja kis túlzással a mérkőzés fordulópontjának nevezhető, a spanyol szépségdíjas találata után a csapat egyre inkább feléledt, a második játékrészben pedig megjött a várt várt egyenlítő gól.

Mentális szempontból nagyon fontos, hogy a mérkőzés során a helyén kezeljük a dolgokat. Amikor két gólos hátrányban vagy természetesen még nagyobb nyomás alá kerülsz, holott az emberek már elkönyvelték a győzelmedet a kezdőrúgás előtt. De, mint tudjuk Angliában egy kupadöntőben nagyon könnyen felborulhat a papírforma. Erre kitűnő példa a mai, de akár a tavalyi döntő is. Ez egy kivételesen fontos győzelem a klub életében. Amennyiben ma kikapunk, úgy az egy jelentős visszaesés lett volna számunkra. Erre a győzelmünkre viszont alapozhatjuk a következő évek sikerességét.

- mondta Wenger

Azzal bizonyára mindenki egyetért, hogy a klub jövője szempontjából egy nagyon fontos mérkőzés volt a mai, a tény, hogy sikerrel vette az akadályt a csapat még inkább bizakodásra adhat okot, ezt maga Arsene Wenger is így gondolja.

A mai kupa győzelmünk az összes többinél fontosabb volt. Kétség kívül sokat segít, hogy a későbbiekben tehermentesebben léphetünk pályára. Ezt a sorozatot már ötször megnyertem, ami nem is olyan rossz!

- mondta nevetve

A Wenger-csapat mai diadalma a klub tizenegyedik, míg a francia ötödik trófeáját jelenti, már ami az FA kupa sorozatát illeti. Kijelenthető, a londoni együttes megérdemelte a végső győzelmet, tekintve, hogy milyen csapatokat ejtett ki a mai döntőt megelőzően.

Remek sorozatot tudhatunk a magunkénak, kiütöttük a Tottenham-et, a Liverpool-t és az Everton-t is. Az elődöntő közel sem volt könnyűnek nevezhető a Wigan ellen, akik az azt megelőző körben a Manchester City-t búcsúztatták. A mai összecsapáson szintén vért izzadtunk. Ha egy Premier League-s csapat ellen kell játszanod, bármi megtörténhet, ezt láthattuk ma is. Minden téren veszélyesen játszottak.


Ahogy az utóbbi hetekben, úgy most sem maradhatott el a kérdés, vajon Wenger marad-e a következő szezonban is az Arsenal menedzsere. A francia elismerte a megállapodását tényét, a hírek szerint kettő vagy három éves szerződés alá kanyarítja nevét.

Igen, meg kellene történnie a megállapodásnak. A szezon végezetével sokkal könnyebb bármiről is beszélni. Úgy gondolom, soha nem az volt a kulcskérdés, hogy távozom-e, hanem sokkal inkább az, hogy mennyire végzem jól a munkámat.


Végezetül Aaron Ramsey klasszis teljesítménye sem maradhatott szó nélkül, a Walesi remek játéka mellett gólt is szerzett, méghozzá a mindent eldöntő gólt. Wenger szerint nem kérdés, hogy a középpályásnak az év csapatában kellett volna lennie.

Nem kell felvilágosítani, tudom, hogy nem szerepelt az év csapatában, pedig maximálisan megérdemelte volna. Egy zseniális játékos, aki bármikor képes valami váratlant előhúzni. Ma ezt ismét megmutatta.

- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Még most sem hiszem el! :-)

Szólj hozzá