Arséne Wenger szerint az Arsenalnak nem kell bemutatni a kupadöntős ellenfelét, a Hull City-t - a francia menedzser úgy gondolja, a csapata nem fogja félvállról venni Steve Bruce csapatát.

A szombati FA-Kupa döntőn egyértelműen az Arsenal számít esélyesnek, miután Wenger együttese mindkét bajnokin megverte a Hullt. Ennek ellenére a kupában megtörténhet a legváratlanabb dolog is - a tavalyi évben például a Wigan legyőzte a Manchester City gárdáját.

"Az esélyesség nem garantál semmit. Ez csak azt jelenti, hogy a meccs napján több esély van a győzelemre, ha mindenki a maximumot nyújtja. Szóval arra kell koncentrálnunk, hogy jó teljesítményt hozzunk a pályán." - mondta Wenger.

"Azt gondolom, nem kell figyelmeztetni bennünket a Hull-lal kapcsolatban. Tudjuk, hogy a döntő az döntő, a Hull-t pedig ismerjük a bajnokságból. Jól tudnak passzolni és jól tudnak helyezeteket is kialakítani. Az viszont csak rajtunk függ, hogy milyen teljesítménnyel játszunk a pályán."

"Őszintén szólva nem gondolom, hogy lebecsülnénk a Hull-t. Tudjuk a feladatunk nehézségét. Eddig is nagyon kemény munkánk van a kupában. Legyőztük a Tottenhamet, a Liverpoolt és a címvédő Wigant is. Egyedül talán a Coventry-vel volt könnyebb dolgunk. Most már be akarjuk ezt a munkát fejezni."

Wenger azt elárulta, hogy az Arsenal kilencéves nyeretlenségi sorozata extra terheket is rakhat a csapatra.

"Az elvárások mindig nagyok és ez nyomást eredményez. Viszont van előnyünk ilyen téren, ebben a szezonban is sűrűn kellett nyomás alatt eredményesen játszanunk. Ezek a tapasztalatok jól jöhetnek majda döntőben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá