"Meggyőző győzelmet arattunk. Jól akartuk befejezni a munkát és nem szerettünk volna gólt kapni. 11-szer nyertünk idegenben, ez a legjobb eredmény ilyen téren a bajnokságban, a mai pedig a 17. olyan meccsünk volt, amelyen nem kaptunk gólt. Jól akartuk zárni a szezont, mindez pedig jó alapozás volt az FA-Kupa döntőre jövő szombaton."

"Ami a játékosokat illeti: Ramsey gólja remek volt. Jenkinson találatának is nagyon örültem, mert egy remek játékos, egy igazán jó srác. Nagyszerű érzés a számára, hogy ezt megünnepelhette a szurkolóinkkal is."

"A kupadöntőig még van egy hét hátra, és lehetséges, hogy Fabianski fog játszani, de egyelőre még nem állítottam össze azt a csapatot."

Wenger ezután a bajnokság nyertesére, a Manchester City-re tért ki.

"Bárki is nyerje a bajnokságot, megérdemli. A Manchester City nem azzal a brilliáns stílussal ért célba, mint amit a szezon elején mutattak, de a tapasztalatuk, a minőségük a helyén volt, szóval gratulálnunk kell nekik. Nagyon mélyről jöttek vissza, igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy három meccsük is kézben volt még. De sikerült ezeket a meccseket is megnyerniük. A fordulópont talán az Everton elleni meccsük volt. Azt a meccsét megnyerték, ekkor már tudvalevő volt, hogy be fognak érni."

"Azt gondolom, hogy elmondható, hogy sikerült előrelépnünk - ezt a 79 pontunk is alátámasztja. Sajnos ez az első alkalom a PL-ben, amikor 79 pont csak a negyedik helyre elég, ennyire szoros volt a küzdelem. Úgy vélem, hogy a Liverpool joggal lehet frusztrált, mint ahogyan mi és a Chelsea is, mert csak egy csapat nyerheti meg. De az első négy által elért pontszámok is mutatják, hogy milyen minőségi futball volt a bajnokságban ebben az évben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá