Már a West Bromwich elleni meccs előtt is biztos volt, hogy az Arsenal ebben a szezonban is odaér a legjobb négy közé, de Olivier Giroud fejesgóljának köszönhetően az Ágyúsok megnyerték az utolsó hazai meccsüket.

Arséne Wengert a mérkőzést követő sajtótájékoztatón leginkább az egész szezonra vonatkozó ügyekről kérdezték.

Elégedett vagyok a játékosaim hozzállásával, viselkedésével és a teljesítményük egyenletességével, egyúttal frusztrált is vagyok, mert 120 napig mi vezettük a tabellát. Ha ránézünk a táblázatra, akkor láthatjuk, hogy minden nagyon szoros. Ilyenkor jut eszünkbe azok a pontvesztések, amiket nem szabadott volna elkövetnünk. Maximum azon bánkódhatunk, hogy a szezon összes fontosabb időszakában volt legalább két sérültünk. Nagyon sok játékosunk volt, akik az egész szezonban maximum 15 alkalommal voltak bevethetőek, ezen akarunk javítani a következő szezonban.

- mondta Wenger.

A legjobb négy közül csak egy lehet bajnok. Most a Manchester City van a legjobb helyzetben, így a többiek érthető módon lesznek frusztráltak. Mindenki ki fogja elemezni, hol veszítettek pontokat, de ez is a játék része. A mi elemzésünk alapján elmondható, hogy nem szereztünk annyi gólt, mint a legjobbak. Valamint, hogy úgy veszítettük el az idegenbeli rangadóinkat, hogy sok gólt kaptunk azokon a meccseken. De ezt leszámítva a védekezési stabilitásunk fantasztikus volt, 16 meccset hoztunk le kapott gól nélkül. Viszont néhány meccset már az előtt elveszítettünk, hogy bele tudtunk volna rázódni az egészbe. Az egész szezonra vonatkozó védekezési stabilitásunkat nem tükrözték ezek a meccsek.
Összességében már a következő szezonra készülünk. Ha megnézzük, eddig jól teljesítettünk a kupában és a Bajnokok Ligájában is jól helyt álltunk. Nehéz csoportunk volt, a címvédő ellen pedig 10 emberrel kellett játszanunk és nem vallottunk szégyent. Az eégsz csapat hozzáállása minőségi és egyenletes volt a szezon folyamán. De elbaltáztuk azokat a pillanatokat, amik döntők lehettek volna a bajnokságban. Főleg akkor, amikor amúgy is jó helyzetben voltunk.

Wenger ezután azokra a kérdésekre válaszolt, hogy miket csinált volna máshogy a szezonban.

Nem bánkódok amiatt, hogy nem vettünk csatárt a télen. Több támadójátékosunk is sérült volt a szezon fontos részében. A megoldás nem mindig a csapaton kívül van. Sajnos a sérüléshullámra az volt a megoldás, hogy ugyanazokat a játékosokat kellett játszanunk huzamosabb ideig. Ők pedig hamarosan elfáradtak, emiatt nem tudtunk gólokat szerezni.
Ami a taktikát illeti: a csapat mindig meg akarja nyerni a meccseket. Ha vesztünk, akkor minden rossz, a taktika is. Elég hosszú ideje vagyok a szakmában, sokszor elemezzük a meccseket a többi európai klub menedzserével. A Barcelona példája idevágó: ha nyernek, akkor az a vélekedés, hogy az a csapat nyer, amely többet birtokolja a labdát. Ha kikapnak, akkor úgy tartják, hogy jobb döntés feladni a labdabirtoklást és több kontrákra kell játszani. Úgy gondolom, hogy a klubnak mindig egy egységes játékfilozófiát kell követni. Egy-két dologgal kapcsolatban alkalmakzodni kell az ellenféllel, de a mi esetünkben az volt a hiba oka, hogy a rangadókon már az első 10 percben kétgólos hátrányunk volt, ami után nehéz támadni és védekezni is. Főleg, ha végül kiállítanak tőlünk egy játékost.

A francia menedzser végül a távozó játékosaira reflektált.

Két játékosunk van, akiknek lejár a szerződésük: Sagnának és Fabianskinak. Ha rajtam múlna, mindketten maradnak. Reméljük, hogy Sagna is tudja, mennyire szeretjük itt őt és hogy maradni fog. Ami Källströmöt illeti: ő a Moszkva játékosa és a szezon végén vissza fog hozzájuk térni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
sosimaster! Ez főleg akkor lesz igaz, ha Sagna valamelyik riválisunknál köt ki...
10 éve
Törölt felhasználó
fecc04! A mai világban elég érdekes a szeretetre apellálni, úgy elkurvultak az emberek.
10 éve
Törölt felhasználó
"Reméljük, hogy Sagna is tudja, mennyire szeretjük itt őt és hogy maradni fog" - Nagy szavak egy nagy embertől. Remélem marad Sagna. Fabianskit pedig sajnos meg lehet érteni, ha távozik. De remélem, hogy előtte még lejátssza az Arsenal színeiben élete meccsét az FA Kupa döntőjében (:
10 éve
Törölt felhasználó
Sajnos az idegenbeli súlyos vereségek, a sérülések megpecsétleték a sorsunkat. Érdekes, hogy a top3 ellen 6 meccsen 18 pontból csak 5-öt sikerült begyűjteni. Ha idevesszük az Unitedet is, még rosszabb a helyzet. És ez sajnos nem csak idén van így. A nagy csapatok ellen az utóbbi években nagyon nem ment. Ezen mindenképp változtatni kell! Fájó belegondolni abba, hogy ha ezt a rémgyenge MU-t legalább egyszer megverjük, és a rangadókon nem kapitulálunk (akár egy x), még most is az aranyért küzdhetnénk. :-S

Szólj hozzá