Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az idei nyári átigazolási időszak csak a brazíliai világbajnokságot követően indul majd be ténylegesen - ez pedig merőben befolyásolhatja a klubok tevékenységét a keretük megerősítését illetően.

Sajtóhírek szerint egyes csapatok már javában dolgoznak a jövő szezonra tervezett kereterősítéseken - a Chelsea például állítólag közel áll ahhoz, hogy leigazolja az Atletico Madrid csatárát, Diego Costát. Az Arsenalnál sem tétlenkednek az átigazolásokat illetően, bár - Wenger szavait idézve - a csapat nem áll közel egyetlen érkezőhöz sem.

"Vannak körülöttem olyan emberek, akik kimondottan az átigazolásokkal foglalkoznak. Az nagyjából mindig lehet tudni, hogy kik lesznek az elérhető játékosok, de per pillanat nem vagyunk a piacon, mert még rengeteg országban folynak a bajnokságok." - mondta Wenger.

"A tapasztalatomból kifolyólag annyit elmondhatok, hogy a világbajnokság éveiben mindig meg kell várni a torna végét, és csak utána indul be az élet az átigazolási fronton. Addig minden játékos a saját nemzeti válogatottjára koncentrál, ráadásul nem elérhetőek tárgyalni sem."

"Én úgy gondolom, hogy ebben az évben sem lesz másképpen. Vagyis meg kell várnunk a világbajnokság végét, azaz július 15-ét, hogy elinduljanak az események az átigazolásokat tekintve."

Az Arsenal menedzsere azt is hozzátette, hogy az idei évben is a kiszemelt játékosok minőségét tartja szem előtt és nem az érkezők számát. Azt Wenger is megerősítette, hogy a csapat hektikus nyár elé néz, főleg a három lejáró szerződésű játékos: Sagna, Bendtner és Fabianski miatt. Rajtuk kívül pedig több olyan játékos van, akik a több játéklehetőség miatt esetlegesen elvágyódhatnak a csapattól - mint például Vermaelen vagy Podolski.

"Mindenképpen lesz dolgunk a nyáron. A fő dolog a stabilitás megőrzése lenne, mert úgy érzem, hogy most is közel vagyunk az élmezőnyhöz. Olyan játékosokat akarunk hozzátenni a kerethez, akik még erősebbé tesznek bennünket. De ez számszerűleg nem jelent sok játékost."

"Résen kell lennünk. Mindenki Özil példáját hozza fel. Ha tehettük volna, és ha elérhető lett volna, már egy hónappal korábban is leigazoltuk volna. De csak három napig volt elérhető a piacon. Hogy miért? Mert a Gareth Bale-sztori jócskán elhúzódott, ráadásul annyi záradékot írtak bele a szerződésükbe, hogy alig, hogy készen lettek vele a végéig."

"Jelenleg három játékosunk szerződése jár le a szezon végén. Bendtneren, Sagnán és Fabianskin kívül mindenki másnak a mi engedélyünkre van szüksége a távozáshoz - ezt pedig senki nem kapta meg."

"Sagnával jelenleg is tárgyalunk, de a labda az ő térfelén pattog. Ami Fabianskit illeti: meg akarom tartani őt. De 29 éves, és fontos döntés előtt áll. Ha itt marad, meg kell küzdenie az állandó kapushelyért, míg máshol lehet, hogy stabil kezdő lehetne. Tudja, hogy meg akarom tartani. Már csak azért is, mert hosszú időn keresztül hittem benne, szóval remélhetőleg megtérül ez a befektetés."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Ha már Wenger a VB utánra tervez az átigazolásokkal, akkor lesz ideje az egész stábnak/klubnak, hogy megfejtsék és megoldják a folyamatos sérülés hullámokat.
A múltkor olvastam ezen az oldalon egy statisztikát, miszerint akkor a legtöbb sérült 11 játékos nálunk volt a PL-ben, a következő csapat (talán az Everton volt) 5 sérülttel állt a lista második helyén. Nálam az átigazolások mellett ez a legfontosabb feladat a nyárra!!!
10 éve
Törölt felhasználó
Mint tavaly Özilt?:D Jaj istenem, szeptember 1-jén legyünk okosak, ne most...
10 éve
Törölt felhasználó
Hát ha Wenger csak a VB után tervez igazolni, akkor a jobbakat megint elviszik, vagy megint augusztus végén veszünk francia 2.osztályból valami "feltörekvő tehetséget".
10 éve
Meg kell mindhármukat tartani mert akkor a szar szereplésre nem lesz indok hogy a védelmet kell újraszervezni decemberig....mert nekünk az addig tart ha valamit újra kell szervezni. Máshol jön egy gamer játszik 2 meccet és beépült....itt meg....na mindegy.

A vb után igazolni meg agymenés már megint.....hát tipikus balfasz sztori lenne ha vkit kinézünk előtte aztán lő két gólt vagy szerel 22őt és 2szer annyit kérnek érte júli 16-án.....de csináljuk így....szorjuk a pénz ha van...:D tipikus :long:
10 éve
Törölt felhasználó
Nyugalommal tölt el, hogy egy nagyon jó csapatunk van. Azok az emberek, akik nem illettek a képbe már tavaly távoztak (illetve még ezután: Bendtner), így kialakult egy pofás keret. Bízom benne, hogy Sagna-Vermaelen-Podolski jövője az Arsenalban lesz, mert nem lenne jó, ha azon kellene dolgozni, hogy a hiányzókat pótoljuk - sokkal fontosabb, hogy az erősítésekre helyezzük a hangsúlyt.

Szólj hozzá