Arséne Wenger elégedetten nyilatkozott csapata újabb győzelmével kapcsolatban - az Arsenal a hétközi bajnokit követően a Hull elleni meccsét is megnyerte Podolski duplájának és Ramsey góljának köszönhetően.

A mérkőzés maga nem volt egyszerű, a Hull nagyon agresszíven támadott, egy alkalommal pedig a kapufáig is eljutottak Jelavicék. A vezető gólt azonban Ramsey révén azonban az Arsenal szerezte meg, az Ágyúsok a félidőig pedig további egy gólt is hozzáadtak a vezetésükhöz.

"Nagy győzelem volt a mai. Azt gondolom, az első félidőben a fizikai párharcokról szólt minden, nagy tempóval. A védőinknek résen kellett lenniük, hogy a beívelt labdáikat hatástalanítsák. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy mi is veszélyesen játszottunk az ő térfelükön, és sikerült ebből előnyt is kovácsolnunk. A második félidőben a harmadik gólunk után teljesen miénk lett a meccs irányítása. Összességében pozitív volt a teljesítményünk, a játékosok egyénileg is jól játszottak a pályán." - mondta Wenger.

"Tudtuk, hogy ma nyernünk kell, de már játszottunk korábban hasonló nyomással. Azt gondolom, hogy már a West Ham elleni meccsen is látható volt, hogy javult a játékunk, és most ismét sokkal olajozattabban járattuk a labdát."

A mérkőzésen kulcsfontosságú szerep jutott a négy hónap után ismét kezdő Aaron Ramsey-nek, aki góllal és gólpasszal járult hozzá az Arsenal győzelméhez. A walesihez hasonlóan Mesut Özil is jól játszott, a német középpályás hathetes távollét után volt ismét a kezdőcsapat tagja.

"Ramsey-ben mindig ott a veszély az ellenfelekre. Mostanság egy kissé meggyűlt a bajunk a gólszerzéssel idegenben, de ő és Özil új teret adott a csapatnak a támadóharmadban. Emiatt is tűntünk sokkal veszélyesebbnek a gólszerzést illetően."

"Özilben pedig mindig ott van egy-egy jól időzített passz, mindig meg tudja találni a társait. Nagyon gyorsan tud váltani védekezésből támadásba, ez is nagyon fontos."

A francia menedzser arra is választ adott, hogy mennyire hiányzott ez a két játékos a szezon második felében.

"A tabella nagyon szoros. A Liverpool remekül játszik az idény ezen szakaszában, és nem szeretnénk elvitatni semmit sem tőlük. De az is igaz, hogy ők csak a Premier Ligára koncentráltak. De ha figyelembe vesszük a sérüléseinket és a sorsolásunkat, akkor a mi helyzetünk nehezebb volt, mint a Liverpoolé." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

10 éve
Törölt felhasználó
10 éve
Törölt felhasználó
OFF: Real - Bayern, érdemes lenne megrakni a Bayernt 2,88x al?
10 éve
Törölt felhasználó
http://www.arsenal.com/match/report/1314/post/reserves/diaby-returns-but-young-gunners-beaten Lehet látjuk még ebben a szezonban a nagy csapatnál is. Emlékszem 4 éve a VB-n ő volt a franciák legjobbja, szerencsétlennek most esélye sincs kijutni.
10 éve
Törölt felhasználó
Amennyit én láttam a két csatárból, ott Agüero volt a jobb, de persze nem biztos, hogy igazam van. Baines-el pedig egyetértek, javítanám, ha nem lennék lusta. :D
10 éve
Aron: Nem tartom valószínűnek, hogy Mertesackert beteszik... Talán ha nem kapunk 5-6 gólokat a rangadókon. :D
fecc: Jogos! :D

Szólj hozzá