Az elmúlt hetekben több kulcsjátékosával is megegyezésre jutott az Arsenal, így többek között Per Mertesacker, Santi Cazorla, Tomas Rosicky, Wojciech Szczesny és Aaron Ramsey is új kontraktust írt alá a klubbal.

A csapat ambíciója egyre inkább látszódik, a meghatározó játékosok megtartása mellett immáron nagyobb pénzösszeget is kész kifizetni a klub egy-egy játékosért, kitűnő példa erre Mesut Özil esete, aki klubrekordot jelentő 50 millió euróért érkezett a Real Madrid csapatától.

Az új szponzori szerződések megkötésével, s az Emirates Stadiont illető hitelrészletek visszafizetésével valóban új éra kezdődhet a klub életében, jóllehet ehhez elengedhetetlen tényező a játékosok klubhoz való elkötelezettsége.

Arsene Wengerék már több játékos esetében megtették a szükséges lépéseket, a következő ilyen Laurent Koscielny lehet, a francia játékos klasszis teljesítménye felett a nagyobb csapatok sem hunynak szemet, a PSG, a Monaco, a Bayern München és a Manchester United is figyelemmel kíséri a gall védő helyzetét.

Koscielny 2012 nyarán hosszabbította meg szerződését az Arsenallal, akkor 5 évre, 2017-ig írt alá. Jelenleg heti 50.000 fontot tehet zsebre az egykori Lorient-védő, a vezetőség ezt 90.000-re növelné, amennyiben a 28 éves játékos elfogadja jelenlegi kenyéradója ajánlatát.

Tavaly nyáron Koscielny hangot adott elégedetlenségének, a védő kijelentette, amennyiben csapata nem mutat semmiféle ambíciót, úgy könnyen elképzelhető, hogy mérlegelni fogja a lehetőségeit, s nem zárkózik majd el egy esetleges váltás elől, noha hozzátette elsődleges célja az Arsenallal való sikeresség.

A francia végül maradása felől biztosította edzőjét, s az ambícióra utaló jelek is felcsillantak Mesut Özil érkezésével. A Telegraph értesülései szerint Koscielny csak abban az esetben gondolkodna el a távozáson, ha a londoniak lemaradnak a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyről, de befolyásoló pont lehet egy esetleges FA kupa kudarc is.

A klub várhatóan még a szezon végezte előtt megteszi a kezdeményező lépéseket 'Lolo' szerződésének meghosszabbítása érdekében, a cél, hogy még májusban, a világbajnokság megkezdése előtt aláírásra kerüljenek a papírok.

További jó hír lehet, hogy a vezetőség egy új, három éves szerződést fog ajánlani Bacary Sagna-nak, a szintén gall származású jobb védő fizetése Matt Law szerint jelentősen megemelkedne, olyannyira, hogy az már a francia elvárásaival is meggyező lehet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
matem: Rosszul fogalmaztam. Nem kéne neveket emlegetni. Bárki hibázhat, bárkinek lehet rossz meccse. Neked nem volt még rossz napod?
10 éve
Köszönhet Ő a klubbank sok mindent! De nélküle még ennél is kevesebek lennénk. Szóval odabaszni neki a 90-et 2019-ig oszt csá!!! Ha meg megy Verma akkor szerezni egy helyettest aki padozik 50ért...mondjuk én:DDDDDDDD
10 éve
Azt írtam "egyik", számomra egyértelmű, hogy ezzel nem egy emberre fogom a vereséget, de nem mindenki lehet jó szövegértelmezésből.
10 éve
matem: Te is okos vagy! Baromság egy ember nyakába varrni azt a Ligakupa döntőt.
10 éve
Kosi mit pattog ???? Ő volt az egyik felelőse a Liga Kupa döntő elvesztésének, meg örüljön, hogy Wenger felemelte a francia 2. osztályból, ott porosodott volna karrierje végéig, inkább kussoljon.

Szólj hozzá