Egyre nőnek az Arsenal esélyei, hogy 2005 után ismét trófeát nyerjen a csapat. A londoniak egy rendkívül szervezetten futballozó Wigan ellen harcolták ki továbbjutást - végül a tizenegyesek döntöttek.

Arsene Wenger együttese teljesen megérdemelten léphetett ma pályára a Wembley-ben, ugyanis a mai mérkőzést megelőzően olyan ellenfeleket ejtett ki a sorozatból az Arsenal, mint a Liverpool, a Tottenham vagy az Everton együttese.

A szakmai stáb, a szurkolók és maguk a játékosok is tisztában voltak vele, hogy az ellenfél teljesen más minőséget fog képviselni, mint azt a jelenlegi rangjuk mutatja. A Wigan a várakozásoknak megfelelően kontrajátékra rendeződött be, Jordi Gomez révén még a vezetést is sikerült megszerezniük.

Wenger a mérkőzést követően elismerően szólt Uwe Rosler együtteséről, ugyanakkor saját játékosai teljesítményét is kiemelte, a francia szerint meg kellett mutatniuk a kareketerüket, ezen kívül szükség volt a mérkőzés végig a megfelelő idegállapot fenntartására.

Megkönnyebbültem Santi büntetőjét követően. Nagy volt a nyomás rajtunk, ugyanakkor eleve nehéz mérkőzésre számítottan, és nem is csalódtam ezen megérzésemben. A Wigan az egész mérkőzés során jól szervezett volt, emellett fizikálisan kiváló állapotban voltak, sőt amikor náluk volt a labda egészen jól játszottak. Ma láthattuk, hogy miért voltak képesek kiütni a Manchester City-t az előző körben. Ettől függetlenül viszont úgy érzem, hogy egy kissé minden ellenünk játszott a mérkőzés során. Fontos volt, hogy megmutassuk a karakterünket, s hogy türelmesek maradjunk. Nem engedhettük meg magunknak, hogy elidegeskedjük, elkapkodjuk a mérkőzés azon részét amikor hátrányban voltunk.

- kezdte értékelését a francia.

Természetesen elégedett vagyok azzal, hogy ott vagyunk a döntőben. Nem volt egyszerű, még ha mindenki is oda várt minket, lévén ma jól látható volt, hogy mennyi tud lenni a különbség a győzelem és a vereség között. Amennyiben ma a Wigan nyerte volna a tizenegyespárbajt, úgy akkor is azt mondanám, hogy mentálisan megfelelő állapotban voltunk, olyan állapotban, amelyet én elvártam a játékosoktól. Remélhetőleg ez a győzelem nagy lökést ad nekünk a szezon végéig.

Az FA kupa begyűjtése mellett kiemelt módon fontos lenne a negyedik hely megszerzése a londoniaknak, amely viszont közel sem lesz egyszerű, ugyanis vesztett pontok tekintetében jobban áll az Everton, a liverpooli együttes a  mai mérkőzést is megnyerte. Arsene Wenger viszont egészen magabiztos az első négyben való helyezés kapcsán.

Nem vagyok tudtában az Everton mai mérkőzésének eredményével, de hiszem, ha megnyerjük a hátralévő meccseinket, akkor előttük fogjuk befejezni a szezont.

- mondta Wenger

Most lesz időnk koncentrálni a ligára, mivel az FA kupa döntő a bajnoki mérkőzések után kerül megrendezésre. Maximálisan erre szeretnénk koncentrálni, továbbá magabiztos vagyok afelől, hogy sikerül visszavágnunk az utóbbi idő rossz eredményeiért. Jelenleg ez a célunk.

Sokan úgy gondolják, egy trófea megnyerése elindíthatna egy új érát az Arsenal történelmében, a francia menedzser ehhez hasonlóan gondolkodik, de a szavaiban érezhető; kevesebb sérülttel többre is vihette volna a csapata idén.

A legfontosabb, hogy mentálisan a végéig koncentráltak maradtunk. Képzeljék el, mi történik, ha nem így teszünk, a válasz feltételezhetően aggasztó lenne. Úgy gondolom, hogy remek csapatunk van, de jelenleg túl sok játékosunk sérült. Ma reggel még az sem volt biztos, hogy Chamberlain pályára léphet, Gibbs szintén nem volt elérhető, plusz a többiek. Összességében jó csapatunk van, de túl sok játékosunk nem elérhető.

Wenger végezetül kitért a mai meccs hősére, Lukasz Fabianskira, a lengyel hálóőr megfogta a Wigan első két tizenegyesét, amivel 'pole' pozícióba helyzete az ágyúsokat a további pontrúgásokra. A gall menedzser azt is megerősítette, hogy Olivier Giroud fáradtság okán nem kezdett a mai találkozón.

Nagyon jól védett. Egy remek kapusnak tartom Lukaszt, ezen állításomat ma is bebizonyította. Nem csak a tizenegyesrúgásoknál, hanem az egész mérkőzés során jól teljesített, de természetesen egy egészen kényelmes pozícióba helyezett minket az első két védése után.
Giroud fáradt volt, ez az oka annak, amiért ma nem kezdett. Jobbnak láttam, ha pihenőt adok neki.

- zárta szavait a francia

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

10 éve
Jó ez bár az átlagéletkor 29:D Szabálytalankodjanak aztán Cselsztröm bebassza mindet!!!!
10 éve
Törölt felhasználó
Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Arteta, Rosicky, Kallstrom, Cazorla, Podolski, Giroud

Nagyon gyenge. Szörnyen lassú lesz ez a középpálya. Az egyetlen pozitivum, hogy Boss ott van a kezdőben. Ramsey, Ox kár, hogy nem kezdenek.
10 éve
Ez a Santis hír már legalább 1,5 hetes...és egy hosszabb szövegből kiragadott szarság. Ezt inkább annak értékelném, hogy Ő is ambíciót akar látni nem azt hogy basznak költeni a felső vezetők a sikerért. Most komolyan hány alkalommal van kint vmi vezér tőlünk egy meccsen? A Wigan elleni harcon az öreg Wigan tulajt premier plánban nyomta a sport 2 (addig míg a redva barsza nem kezdődött), Volt már olyan hogy Chips vagy Gazidis vagy Kronkééé ott ült volna és mutatták? Hát baszottul nem...szarrágó banda a vezetőség. Sírnak hogy nem kaptunk elég jegyet a döntőre...és majd kivetítik a stadionban...3szor annyiért mintha sima meccs lenne....bullshit!

Podo távozását megérteném....Wenger nem bírja ennyi. Engem is baszna ha sose tudnék 90 percet tölteni a pályán. Sajnálnám ha elmenne...jó arc! De lehet igaz lesz a Draxler csere biznisz.
10 éve
Törölt felhasználó
Mintha a mai világban olyan sokat számítana hogy valaki hosszabbít. Nem egy játékosnál láthattuk az elmúlt években hogy utána el is igazoltak.
10 éve
Törölt felhasználó
A goal.com eleve teljesen megbízhatatlan, de ha a Sky Sports hozza le, akkor sem hinném el, hogy Cazorla 1 hónappal a szerződés hosszabbítás után, az ő büntetőjének köszönhetően az FA kupa döntőbe jutva képes lenne ezt mondani.

Szólj hozzá