Az Arsenal egy nagyon nehéz és egyben izgalmakkal teli mérkőzést tudhat maga mögött, az ágyúsok a Wigant kiejtve kerültek elsőként a döntőbe az FA kupa idei sorozatában. Az ellenfél kiléte még ma nyilvánosságra kerül.

Sem a rendes játékidőben, sem pedig a hosszabbításban nem sikerült dűlőre jutnia a feleknek, így a tizenegyespárbaj dönthetett arról, hogy melyik csapat reménykedhet tovább az angol kupasorozat elhódításában.

A mérkőzés hőse nem kérdés, hogy Lukasz Fabianski volt, a lengyel hálóőr megfogta a Wigan első kettő tizenegyesét, míg az Arsenal berúgta azokat, így egy nyugodt és kényelmes pozícióból várhatta a további pontrúgásokat a londoni együttes.

A szezon végeztével valószínűsíthetően távozó 29 éves kapus elmondta, ugyan készült a Wigan tizenegyesrúgóiból, de végül a négy, mészponthoz odaálló játékos egyike sem volt a listáján.

Őszintén szólva készültem a tizenegyesrúgásokra, csináltam némi házi feladatot a Wigan lehetséges tizenegyesrugóiról, de egy sem volt a listámon a négy végrehajtó közül!

- kezdte Fabiasnki

Azon játékosokból nem készültem, akik a büntetőket elvégezték, így sokkal inkább a megérzésemre hallgattam, mint sem a statisztikára, amit készítettem.
Meglepett, hogy nem Jordi Gomez állt oda elsőként a Wiganből. Caldwell, majd Collison érkezett, próbáltam a megérzéseimre hallgatni.

- folytatta

A Youtubeon és az ehhez hasonló oldalakon is keresgettem róluk anyagot, de semmit sem találtam.

Az Arsenalnak egy rendkívül jól szervezett Wigan ellen kellett felvennie a kesztyűt, s a helyzet nem volt túl rózsás a második félidő első felében, amikor is Jordi Gomez tizenegyesével megszerezte a vezetést a másodosztályú együttes. Fabianskiék is érezték az egyre növekvő feszültséget.

Természetesen érezhető volt a szurkolókon a bekapott gólunk után a félelem és a feszültség. Az azt követő néhány perc nagyon kemény volt.
Mindenki megkönnyebbült az egyenlítő találatunkat követően. A tizenegyespárbaj után pedig látható volt a szurkolók reakciója. Ezt a győzelmet nekik ajánljuk. Hosszú idők óta várnak már egy trófeára, mindegy, hogy hogyan vagy mit játszunk, mindig mögöttünk állnak.
Fantasztikus volt a hangulat az egész mérkőzés alatt, nagyon boldogak vagyunk, hogy továbbjutottunk - már csak szurkolók miatt is.

- zárta szavait Fabianski

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Az a baj, hogy mi sem fogjuk nyerni mindegyiket.
Azok után, hogy végig vezettük az "első félidőben" a ligát és aztán így elsüllyedtünk... Én már bármit el tudok képzelni.
10 éve
West Ham, Newcastle, Hull City, West Brom. Ezek a hátralévő meccseink és ezek közül csak a 'tigrisek' ellen játszunk idegenben. Kötelező a 12 pont és akkor meglesz a BL. Az Everton játszik még mind a 2 Manchesteri csapattal, a City-nek nyerni kell ha bajnokok akarnak lenni, a United meg kezd formába jönni. A saját kezünkben van a sorsunk, az Everton nem fogja megnyerni az összes meccsét.

Szólj hozzá