Arséne Wenger az Arsenal Everton elleni 3-0-ás vereségét követően úgy nyilatkozott: nehéz lesz a negyedik helyért való küzdelem, de nem fogják feladni a harcot az utolsó Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért.

A kék liverpooli csapat könnyed játékkal verte az Arsenalt, ezzel pedig a vesztett pontok tekintetében már jobban állnak a negyedik helyért folyó küzdelemben. A hátralévő meccseken való sorsolás viszont az Arsenalnak kedvez - Roberto Martínez csapatának ugyanis még meg kell meccselnie többek között a két manchesteri együttessel.

"A teljesítményünk nem volt meggyőző, főleg védekezésben, nem támadásban. Az Everton jobb volt nálunk, megérdemelten nyertek. Csalódást keltő eredmény született csalódást keltő teljesítménnyel. Össze kell állnunk újra, vissza kell mennünk az alapokhoz, és fel kell készülnünk a következő meccsre. Gratulálunk az Evertonnak a meggyőző teljesítményhez." - mondta Wenger.

"Egészen mostanáig jól teljesítettünk idegenben, a legjobb statisztikánk nekünk volt a Premier Ligában. Az bizonyos, hogy mentálisan sokat veszítettünk, főleg az önbizalmunk terén. Ma nagyon korán hátrányba kerültünk, az Everton pedig jól kontrázott. Hiába volt sokat a labda nálunk, nem voltunk veszélyesek a támadások terén."

"Az Everton ráadásul jól is védekezett. Mostanság nem vagyunk elég magabiztosak, hogy veszélyesek legyünk, nem tudunk áthatolni a védelmeken. A játékunk nem direkt, hiányoznak a beindulások és a passzok, így pedig elég nehéz."

Wenger ezzel együtt nem adja fel a negyedik helyért folytatott harcot.

"Nem kérdőjelezném meg a csapatom küzdőszellemét. Nagyon koncentrálnak, jól akarnak teljesíteni. Ugyanakkor jelenleg érezhető, hogy nincs meg bennünk a kellő önbizalom. Szétestünk, amikor az eredmény után kellett mennünk."

"100%-ig eltökélt vagyok, hogy odaérjünk a legjobb négy közé, de ez nehéz lesz. Olyan sorsolásunk van, ami megoldhatónak tűnik, de egyelőre a saját teljesítményünkön kell javítanunk, mielőtt a helyzetésekről álmodozunk. Jobban kell játszanunk."

"A harc nyitottnak tűnik, de nem minden függ saját magunktól. Az Evertonon sok múlik, akik jó helyzetben vannak. Az előny viszont nálunk van, hogy volt már dolgunk ilyen szituációkkal. Minden attól függ, mennyire leszünk képesek talpra állni a negatív eredmények után."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

10 éve
Törölt felhasználó
Úgy gondolom h a mieink átnézhetnének egy kicsit London másik felébe a Chelseahez, hogy győztes mentalitást, akaratot, kitartást, és agresszív játékot tanuljanak. A PSG elleni meccsen megmutatták h hogyan kell ezt csinálni, aki ezt nem ismeri el az szimplán vak, vagy nem látta a meccset, mert a magam részérőél ilyen harcosságot nagyon rég tapasztaltam, és ez az aminek 2005 óta nyomát sem láttam az Arsenalnál, ez az amire képes Mourinho h így feltüzeljen egy csapatot, Wenger meg maradhat a vizesflaskák rugdosásánál.....
10 éve
Törölt felhasználó
Igazad van de azért CR és Messi esetében sem elhagyagolandó hogy mentálisan kiválóan lettek felépítve,míg egyikük a legnagyobb edzőlegenda szárnyai alatt pallérozódott,addig a másik egy kiváló rendszer vitathatatlan terméke,akiket mind fizikálisan mind mentálisan tökéletesen felkészítettek.Tudják hogy edzenek mit egyenek és hogy mozogjanak,tisztában vannak azzal hogy használják a testüket,ami például nálunk sok játékosra és wengerre sem igaz,gondolok itt Wilshere ámokfutásaira vagy Wenger olyan döntéseire mikor fél éves sérülteket dob be 1 hét teljes körü edzés után a kezdőbe.A jó menedzsmenthez a játékosok öntudatának kialaktása is hozzátartozik,nem kevésbé mint a motiváció.Legjobb példa rá Mourinho csapatai ahol szinte alig vannak sérültek,de például tegnap a legveszélyesebb játékosa elvesztése után is be tudott dobni egy Schürrlet aki egész véletlen gólt is rúgott.Mindent összevetve igaz hogy szűkösek a lehetőségek,elhiszem hogy szerencsétlenek a játékosok,de nem az orvosi stáb állítja össze az edzéstervet.Lehet tényleg nem véletlen jöttek a hollandok...
10 éve
Törölt felhasználó
JSorel! Azért ez nem igaz, hogy sérülés nélkül. Messi a tavaly és az idei szezonban is többször volt sérült, igaz nem annyira hosszú időre, mint Özil vagy Ramsey.
Ronaldora is igaz ez, hogy kihagyott 1-2 fordulót sérülés miatt.
Ronaldo idén 45, Messi pedig 39 meccset játszott. Ezzel szemben Özil 40-et, Ramsey pedig 28-at.
A keretből a legtöbb meccset Szczesny(45), Mertesacker(49), Giroud(49) játszotta(válogatott meccsekkel együtt).
10 éve
Törölt felhasználó
Safika. Érdemes azért megnézni, hogy pl más csapatoknál mennyit rotálnak. Cé, Messi stb egész szezonokat nyomnak végig sérülés nélkül. nekik nem kell a pihenés?
10 éve
Törölt felhasználó
Arsene needs to build a squad of players he can rotate. If you don’t rotate, you don’t win titles these days. If you flog players, you break them. Our injury crisis is his fault. It’s not bad luck, it’s bad management!!!!!!bizony ám!!!

Szólj hozzá