Egy héttel az FA kupa elődöntő mérkőzése előtt egy nagyon fontos feladat előtt áll az Arsenal, a negyedik hely szempontjából kulcsfontosságú három pontért utaznak Wenger fiai a Goodison Parkba.

Néhány héttel ezelőtt még az egyik legnagyobb esélyesként beszéltek az Arsenalról, mint potenciális bajnokesélyesről, azonban a kulcsemberek folyamatos sérülése mellett nem tudták a lépést tartani a többi nagy csapattal.

A Bajnokok Ligája és a bajnokság ugyan már elúszott, de az FA kupában még mindig nagy sansza van a 8 éves nyeretlenségi sorozat megtörésére az észak-londoniaknak, de a legrangosabb Európai kupasorozatot érő negyedik hely még nincs bebiztosítva.

A mai ütközetre visszatérhet az Arsenal egyik húzóembere, Aaron Ramsey, aki három hónapos sérülését követően léphet újra pályára, ugyanakkor még nem a kezdőcsapat tagjaként. Monreal szintén bevethető, a spanyol viszont jó eséllyel kezdeni fog Kieran Gibbs sérülése miatt.

A kedzőcsapat: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal, Flamini, Arteta, Podolski, Rosicky, Cazorla, Giroud

Kispad: Vivano, Chamberlain, Ramsey, Sanogo, Jenkinson, Källström, Bellerín

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (111)

10 éve
Törölt felhasználó
Arsenaldenis! Teljes mértékben egyetértek veled,valóban nem tértem ki az érem másik oldalára a taktikai okfejtésben,valóban nehéz ebben a felállásban védekezni,véleményem szerint ebben is a bayern az etalon.Wenger sztem a Ramsey-Willshere párost képzelte a középpálya visszavont részére,amiből még lehet hogy lesz is valami,ha tartósan egészségesek tudnak maradni.Persze az edzőváltás mindig kockázat és lutri a pool is "megcsókolt pár békát" mire kifogta a tutit.De a változáshoz és a fellendüléshez amit hozhat,bátor lépések kellenek.Én úgy gondolom,hogy ezt a lépést eddig a vezetőség okkal halogatta a törlesztés meg miegymás miatt.De ha jól tudom ki lett jelentve hogy az ínséges időknek vége és sztem Wengerben ennél nincsen több,sőt idén úgy mint az előző 2 évben óriási küzdelem lesz a 4. helyért,tehát lehet hogy ennyi sem lesz.Aztán még mi lenne ha a united valami csoda folytán megnyerné a BL(tudom én is nevetek) akk az is kevés lenne.A lényeg hogy valamikor muszáj lesz a vezetőségnek kockáztatnia és megkavarni kicsit az állóvizet,mert úgy fest hogy ez a kényelmes helyzetük se tart örökké!
10 éve
Törölt felhasználó
safika! több dologban egyetértek veled. Szerintem sem ideális a keret minősége, a játékosok tudása ahhoz a játékhoz, amit Wenger meg akar valósítani, valamint sokkal összehangoltabb csapatmunkára lenne szükség. Ugyanakkor nem értek azzal teljesen egyet,h nem kell hozzá taktikai tudás. Meglátásom szerint a védekezés része, a pressing play igenis komoly koncentrációt, fegyelmezettséget, és taktikai felkészültséget követel meg, amit csak a legjobbak képesek megvalósítani. A másik probléma a sok eladott labda. Valahogy a középúton vagyunk a nyugodt labdajáratás, és a dinamikus, kockázatos passzokra épülő kontrajáték között, és egyáltalán nem a jó értelemben. Bár tartjuk a labdát, ugyanakkor sokszor felesleges kockázatot vállalnak fel a középpályások egy-egy passznál, amiből idén rengeteg gólt kaptunk, főleg a nagy rangadókon. Ezt a gondot szerintem ki lehetne küszöbölni egy intelligens, higgadt középpáylással, Ramsey mellett játszatva. Nem véletlenül volt rendkívül magabiztos a csapat, amikor tavaly az Arteta-Ramsey páros játszott a középpálya közepén. Az viszont kétségtelen, hogy a spanyol idén rendkívül hullámzó és nem megbizható, valamint a gondolkodása is kicsit lelassult. A keretben pedig nincs olyan játékos, aki ezt a szerepet pótolni tudná.
Ami Wengert illeti, én mindig azt mondom,h könnyű valaki távozását követelni, de pótolni nehéz, és sokszor ebbe buknak bele csapatok. Lehet kritikákkal élni Wenger iránt, valóban makacs, és vannak hiányosságai, ugyanakkor jelenleg nincs olyan MOZDÍTHATÓ edző, aki pótolni tudná őt, mind felfogásban, mind minőségben. Persze vannak, akik álomvilágban élnek és Kloppot, meg hasonló kalibereket látnának szívesen a padon, de ennek véleményem szerint nincs realitása. A fiatal titánokkal, mint Martinez meg mindig az a gondom, h amíg nem bizonyít egy nagy csapatban, addig nagy kockázat van a szerződtetésében. Arról nem is beszélve, hogy szakmailag akár játékos oldalról, akár szponzori, üzleti,stb oldalról közelítve Wengernek hatalmas vonzereje van, amivel szintén számolni kell egy klubvezetésnek!
10 éve
Törölt felhasználó
Ég Veled,metálmackó

10 éve
Törölt felhasználó
Az a probléma,hogy nem látszik a haladás iránya,nem tudjuk eldönteni hogy ebből a jelenlegi keretből hogy lesz bajnokesélyes és bl győztes csapat(mert eredetileg az lenne a cél).A játékosok motiválatlanok,nem tudják mi kell a győzelemhez,nincs taktika,nincs irányelv,ez a kombinációs játék is egy ügyes dolog,mert nem igényel túl nagy taktikai potenciált,arról szól a játékunk hogy wenger feldobál minél több labdazsonglőrt a pályára hogy oldják meg,csak hogy 10millákért nem minden posztra kapsz alkalmas játékost erre a játékra,csoda hogy egy cazorlát tudtunk ennyiért szerezni,de rajta is látszik hogy nincs feladata és ezen a szinten még ő sem képes magától produktív játékot hozni,pedig kiváló játékosnak tartom.Özil arcán is rajta van minden a meccseken,csak szenved,nem lennék meglepve ha nem akart volna eljönni madridból,jobb játékos ő ennél.De sztem a legnagyobb probléma hogy anglia legnagyobb tehetségének kikiáltott jack willshere-nek nincs helye a csapatban,egy helyben toporog lassan 3 éve,túl van hajtva,nincs megfelelően mentorálva,félek hogy elkallódik.A nagy meccseket azért nem tudjuk megnyerni mert a taktikánkhoz nincsenek meg a megfelelő játékosok és egyébként sincs normálisan begyakorolva.Ez a rendszer a rengeteg mozgásról szól,helycserékről,ezért is hívják kombinatívnak.Na most ahogy ezt a Bayernnél vagy a Barcánál sikeresen csinálják egyértelmű,hogy a klasszis játékosok valók csak erre a taktikára.Másképp esztelen ötlettelen játékot eredményez.Ezt láthatjuk most az Arsenalnál,mert pl podolski vagy giroud nem alkalmas erre a játékra,a középpályások nem igazán érzik egymást,mintha mindenki külön egyedül edzene,és ezt a nevetséges sérülések is hátráltatják.Vagy kell egy új taktika vagy nagyon sok pénz.Nyáron azt várom wengertől hogy távozzon,kell egy friss fej a kispadra.Játékosokat nem említenék,mert egy jobb taktikában lehet ezek a srácok is jobban teljesítenének.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Wengerben nem fog felmerülni hogy lemondjon vagy elmenjen! Minden évben kap az orra elé egy bianko szerződést és ő tölti ki az üres részeket! Olyan mintha nem ő lenne klubért hanem forditva, legalább is a nyilatkozataibol ez jön le! Nem akarom bántani hiszen sokat tett az Arsenalért ez tény de ez a mostani szezon nem sikerül valami szépre.
Amig tele a stadion, fogynak a mezek meg a csecse becsék, amig ott vagyunk a BLben addig minden igy is marad! A mi éves bérletünk a legdrágább az angol csapatok között!
Ja hogy a szurkolok cimeket akarnak? Ja hogy ezért pénzt kéne költeni? Kit érdekel? Hiszen a bajnoki cim nem hoz több nézöt a stadionba, nem leszünk jobban benne a BLben, talán kicsivel több klub cucc fogy majd és az elsö helyezettet valamivel többel jutalmazza az angol szövetség, ennyi a bevétel különbség a kiadás oldal viszont joval több, hiszen mélyen a zsebbe kell nyulni és a siker ez esetben sem garantált!!!
Mondjuk halkan jegyzem meg az idei Liverpool kerete nem hiszem hogy jobb mint az Arsenalé és mégis oriási a különbség a 2 csapat szereplése között!
Ja és senki nem jöjjön nekem a sérülésekkel, mert baromira nem érdekel! A Liverpoolban miért nincs sérült játékos? Vagy a többieknél? Ettöl az állando kifogástol kiver a viz! Nem magyarázkodni kell hanem odatenni magunkat! Wenger egy langyos viz, ahhoz hogy cimeket nyerjünk ahhoz forro viz kell!

Szólj hozzá