Arséne Wenger szerint hatpontos rangadó következik az Arsenal számára - az Ágyúsok ellenfele ezúttal az Everton csapata lesz, méghozzá idegenben.

Az Arsenallal ellentétben az Everton jobb formában várhatja a vasárnapi derbit: Roberto Martínez csapata az elmúlt öt bajnokiját ugyanis megnyerte, erre pedig legutóbb 2002-ben volt példa Liverpool kék felében.

Az Arsenal és az Everton a harmadik összecsapására készül ebben a szezonban. Az első találkozón, a bajnokságban döntetlen született, a második mérkőzésen viszont 4-1-re az Arsenal győzött az FA-Kupa negyeddöntőjében. Egy hasonló eredmény megnyugtató lehetne Wenger csapatának a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért folyó küzdelemben.

A vasárnapi meccs jó alkalom lesz meglépni az Evertontól és kiépíteni egy kis előnyt. A Manchester City elleni meccset követően elmondtam, hogy előre is és hátra is tekintünk. A vasárnapi mérkőzésünk az utóbbira lesz példa.

- mondta Wenger.

Az Everton egy remek csapat, emiatt állnak ott, ahol. Azt gondolom, hogy a decemberi meccsünkön nagyon a végén kaptak el bennünket. A második mérkőzésünkkor viszont 4-1-re megvertük őket két kései góllal - az is egy érdekes találkozó volt. Remélhetőleg a vasárnapi is hasonló lesz.
Az nem tudom megmondani, milyen kihatással lesz a meccs a negyedik helyért folyó küzdelemben. Az Everton a Swansea elleni meccsét például az utolsó pillanatban nyerte meg, tehát semmiképpen nem fogják feladni a harcot idő előtt.
Ezzel együtt az Evertonnak nehéz sorsolása van. Mint mindenkinek, úgy nekik is játszaniuk kell számos nehéz ellenféllel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Törölt felhasználó
FullMetal91:Sajnos erre már én is rájöttem a Liverpool-i 5-1-es "diadalunknál"...Sőt már akkor sejtettem hogy lemondhatunk a bajnoki címről,amikor már tudtunk Walcott kidőléséről és Ramsey visszasérüléséről,Özil barátunk flegma és lusta játékáról és szembesülhettünk Giroud barátunk impotenciájával is.Ez január végére már összeállt...Wengernek igazolnia kellett volna egy igazi gólvágót...talán jobban jöttünk volna ki a februárból és a márciusból is és most ott állhatnánk az élen v.éppen csak lemaradva,mert azért meg kell jegyeznünk hogy a pool nagy formába lendült a szezon második felére...A fene nagy spórolás vagy a wengeri beteges optimizmus áldozatává vált a hőn szeretett kis csapatunk,ismételten..Na mindegy majd az F.A.kupa megvigasztal minket,meg az a 3-4 világsztár,akik a nyáron érkeznek remélhetőleg

:) :)
10 éve
Törölt felhasználó
Január végén, egy Southampton elleni meccs után írtam egy ilyet:

,,Nem ebből a meccsből szűrtem le, és ne is legyen igazam, de még ebből a pozícióból is simán aggódhatunk, hogy meg-e lesz a 4.hely. Oké, ez így kijelentve elég merésznek tűnik, de nagyon erős a mezőny, a február piszok kemény lesz, rangadók rangadók hátán. Az elmúlt években mindig mi kapaszkodtunk a 4.helyért, de lehet, hogy ebben az évben zuhanni fogunk. A MU nagyon küzdeni fog a 4.helyéért, és bár a csirkék is nagyjából összeszedték magukat, szerintem ők nem igazán jelenthetnek kihívást (bár kitudja ). Nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban, bár most biztos hülyének fogtok gondolni meg túl pesszimistának.
Szóval én nem igazán álmodoznék a bajnoki címben, örülök, ha meglesz a 4. is. Bár lehet, hogy ezt az előző évek Arsenalja mondatja velem. Cáfoljanak rám."

Nem teljesen lett igazam, hiszen nem a MU, hanem az Evertonnal küzdünk a 4.pozícióért. :roll:
10 éve
Törölt felhasználó
Fabregas0490!

Versenyben akarunk maradni?

A legelvakultabb szurkoló sem gondolhatja komolyan, hogy még van esélyünk.
10 éve
Ha 20 fordulót követően valaki azt mondja nekem, hogy a szezon végén a 4. helyért fogunk harcolni, nem hittem volna neki. Pedig már hozzászokhattam volna.
10 éve
Törölt felhasználó
6 pontos? Jajdejó! Már csak az FA-nek kell szólni, hogy ha netán nyernénk, akkor annyit kapjunk. Gondolom ilyenekkel számolt Wenger arra, hogy még bajnoki esélyesek vagyunk.

Szólj hozzá