Arséne Wenger a pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján újfent megerősítette, hogy Aaron Ramsey rendben van és ott lesz a vasárnapi keretben, egy nagyon fontos meccsen az Everton csapata ellen.

A walesi játékosra tavaly karácsony óta nem számíthatott Wenger egy combsérülés miatt, a 23 éves középpályásnál ugyanis kétszer is kiújult a sérülése a rehabilitációja folyamán.

Ramsey csütörtökön azonban már minden gond nélkül edzhetett a csapattal, így várhatóan ő is ott lesz az Everton ellen készülő keretben. Az azonban kérdés, hogy a középpályás mennyit fog játszani a vasárnapi meccsen.

Amikor valaki három hónapra kiesik, általában két-három hétre van szüksége, hogy visszanyerje a formáját. Aaron keményen dolgozott az edzéseken, de egyelőre még nincs meccsfitt állapotban.

- mondta Wenger.

Aaron egy komplett középpályás, aki képes gólokat szerezve előrevezetni a csapatot. Ő egy valódi box-to-box középpályás, akit jó újra a csapatban tudni. Ezen a téren egy kissé játékosszűkében vagyunk, mert Özil és Wilshere is sérültek.

A francia menedzser egyúttal csalódottságának is hangot adott, amiért a szezon legfontosabb részében több kulcsember is kiesett az Arsenal középpályájáról.

Ramseyé nem az egyetlen sérülés volt, ami kihatott a csapatra. Olyan középpályások estek ki egyidőben, akik helyzeteket is teremtenek és gólokat is képesek rúgni.
Ennek a ténynek pedig óriási kihatása volt a keretre. Ugyanabban az időszakban voltunk kénytelenek Walcott, Özil, Ramsey és Wilshere nélkül felállni, és már nem voltak meg azok a gószerzési esélyeink és a helyzeteink, amik korábban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
Hát nem is tudom ki hibája az, hogy vékony a keret, nincs rotálás, a játékosok még akkor is megsérülnek ha nem játszanak... Észre kéne már venniük, hogy valami nincs rendben, és nem mindig ugyanazokat a hibákat elkövetni. Remélhetjük, hogy a 4.hely és az FA kupa meglesz. Az meg már amatőrségre vallana, hogy vagy az egyik, vagy a másik, mert innentől már szinte ez a 2 dolog a minimum szerintem. 8-/

Szólj hozzá