Az Arsenal két csalódást keltő eredmény után fogadhatta hazai pályán a Manchester City együttesét, amely jelenleg egyértelműen a bajnokság legesélyesebb csapatának titulálható.

A sérülésektől tizedelt ágyúsok egy gyengébb első félidőt követően felvirágoztak, s már egy sokkal jobb másodikat zártak, ahol az egyenlítő gól mellett, kis híján a vezető gól megszerzése is sikerült Flaminiéknak.

Az észak-londoni egyesület utóbbi három mérkőzésén 2 pontot szerzett, ami egyben azt is jelenti, hogy a Wenger-csapat idén elbúcsúzhat a bajnoki címtől, s az első négyben való helyezésen túl az FA kupa bezsebelése válhat prioritássá.

Arsene Wenger igazságosnak nevezte az eredményt a mérkőzés lefújását követően, noha a francia megjegyezte, így is megvolt a lehetőség a három pont megszerzésére, s a mai végeredménytől eltekintve nem adták fel a küzdelmet, a végsőkig harcolni fognak.

Talán igen, igazságosnak nevezhető a döntetlen. A mérkőzést idegesen kezdtük, ami az utóbbi két mérkőzésünk végkifejletének köszönhető. Ennek ellenére látható volt a tűz, 0-1-nél is kész voltunk harcolni. A második félidőt, annak is különösen az első 20 percét mi irányítottuk. Az első játékrészben megvolt a lehetőségük a második gól megszerzésére, de ez a mi esetünkben is igaz, csak nekünk a második félidőben, az egyenlítő gólt követően. Két minőségi csapat játszott ma egymás ellen, remek hangulat, s küzdőszellem uralkodott mindkét félnél. Megnyerhettük volna ezt a találkozót, de összességében igazságosnak nevezhető a döntetlen.

- kezdte értékelését a francia

Néhány játékosuk kiemelkedően teljesített. Tulajdonképpen, ami a múlt héten történt talán sokak számára hihetetlen, látván a mai teljesítményünket. Ugyanakkor, ha azt veszem, hogy a szezon eleje óta összességében mit mutattunk, akkor elégedettek lehetünk. Az FA kupa elődöntőjében lépünk majd pályára, úgy, hogy előtte kiütöttük a Tottenhamet, a Liverpoolt és az Evertont is. Azelőtt ugyan kikaptunk a Bayern ellen, de azon a mérkőzésen nagy részben 10 emberrel futballoztunk, jóllehet az Allianzban már 1-1-re végződött a második felvonás.
Hiszem, hogy amit ma mutattak a játékosaim, az figyelemreméltó. Amennyiben a City keretéből hiányzott volna Touré, Silva és kompany, könnyen elképzelhető, hogy más eredmény képében ülnék itt. Azt gondolom, a csapatom ma rendkívül következetesen teljesített, a múlt heti rémálmot követően. Természetesen nem hunyunk szemet a Swansea elleni 2-2 felett, de azon mérkőzésen még a Chelsea elleni mérkőzés hatása érződött, egyszerűen nem tudtunk még túllépni rajta. Ráadásul szerencsénk sem volt, ugyanis az utolsó percben egy öngóllal egalizálódott az eredmény. Ma viszont sikerült egy erős választ adnunk.

 A mai mérkőzés kitárgyalását követően Wengert a Chelsea elleni mérkőzéséről kérdezték, majd az újságírók kitértek Mathieu Flamini szerepére, aki gólja mellett kitűnő teljesítménnyel rukkolt elő.

Nem lehet meghatározni, hogy rosszul vagy jól játszottunk-e a Stamford Bridgen, mivel 10 perc után már 2-0 volt a hazaiknak, majd jött a harmadik gól és vele együtt a kiállítás. Ettől a ponttal kezdve ezt már nem lehetett mérkőzésnek nevezni.
Nem szeretném a játékunk minőségét meghatározni, egyszerűen az a mérkőzés egy rémálommal ért fel. Nem is nevezném mérkőzésnek. 10 emberrel támadni 0-3-as állásnál lehetetlen, egyszerűen semmi esélyed nincs.

- reagált a múlt heti zakóra Wenger

Azzal a csapattal játszottunk 1-1-et a Bayern otthonában, amely a Chelsea ellen is felállt. Flamini játékát mindig is kedveltem, az újraszerződtetésével pedig mindenkit megleptünk. Ma kiválóan teljesített, ugyanakkor nélküle is játszottunk már kiemelkedően, de ugyanúgy vele is természetesen. Egyensúlyt és minőséget hoz a középpályára, amire nagy szükségünk van.

 Arsene Wengeren és a játékosokon kívül feltételezhetőleg már senki sem hisz az Arsenal bajnoki reményeiben, de a francia továbbra sem adja fel, az utolsó pillanatig küzdeni fog csapatával az elsőségért.

Nyilvánvalóan nem segít rajtunk a Chelsea elleni vereség, mivel egyetlen pontot sem szereztünk, de nem adtuk fel, a végsőkig küzdeni fogunk. Ebben a bajnokságban bárki bárkit megverhet, kitűnő, s friss példa erre a mai Crystal Palace diadal. Matematikailag még mindig versenyben vagyunk, de már nem a mi kezünkben van a sorsunk. Nem mi vagyunk a fő esélyesei a Premier League-nek, de nem soha nem lehet tudni. Így előre és egyben hátra is figyelnünk kell, mert nem vagyunk teljes biztonságban.

 Az első félidőben volt egy meg nem adott tizenegyes gyanús szituáció, amikor is Rosciky és Zabaleta lába akadt össze. Mike Dean határozottan továbbot intett, a felvételek alapján pedig nem lehet különösebben számon kérni a játékvezetőt. Továbbá szerzett a szabályos mellett egy szabálytalan gólt is Mathieu Flamini, Wenger nem látta, de határozottan jó döntés született, a francia lesen volt a beadás pillanatában.

Szereztünk egy gólt, ami lesnek lett nyilvánítva. Szeretném visszanézni az esetet, mert ugyan Giroud egészen biztosan lesen tartózkodott, de Flaminiben már nem vagyok biztos. A tizenegyesre kitérve, nem vagyok arról meggyőződve, hogy nem volt az. Vissza kell néznem a felvételeket, de én megadtam volna! Bizonyára ezzel nem leptem meg önöket.

-Zárta szavait a francia  

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
Még mindig kutyaütők vagyunk!!! A csatár sorunk egyszerűen SZÁNALMAS!
10 éve
Törölt felhasználó
"nagy nevek csak akkor jönnek hozzánk az Emirates-be ha a nyári szünetben fellép a Metalica" ezen konkrétan meghaltam :D
10 éve
Törölt felhasználó
Nem értem miért baj hogy megver egy csapat,akik(pont le is írtad)10-12 éve a középmezőnyben voltak.Igen,eltelt 10-12 év.Ez a lényeg.Szerintem a hasonló felfogás miatt tart itt a csapat.A vezetőség is itt tart.Úgy gondolják hogy minden olyan mint 10-12 éve.Mindig tudni kell változni és változtatni.Különben nincs jövő.
De ehelyett megint vettünk egy 21 éves "csatár reménységet"és figyelünk még egy 19 éveset.Nagyon jó.Közben a klubb olyan szintre kerül hogy nagy nevek csak akkor jönnek hozzánk az Emirates-be ha a nyári szünetben fellép a Metalica.Közben van egy teljesen elvakult edzőnk aki nem hogy váratlant nem tud húzni,de évek óta még a zip-zárját sem.....De azért maradok a csapat hű rajongója.És várom a feltámadást.
10 éve
Törölt felhasználó
Nem kötekedni akarok,de akkor adtunk volna erős választ ha ma nyerünk,de én már azzal is megelégszek ha nem kapunk 6 gólt. Amúgy ami a legjobban zavart a múlt heti meccsnél is az az,hogy olyan csapatok ellen kapunk 6 okat akik 10-12 évvel ezelőtt a középmezőnyben vitézkedtek egymással mi meg veretlenül lettünk bajnokok. Szóval gáz ezt nézni,hogy ilyen csicska csapatoktól kell tartani!

Szólj hozzá