Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal még mindig versenyben van a bajnoki címért, de a Manchester City elleni meccs lesz az utolsó sansz, hogy az Ágyúsok a célegyenesre ráfordulva is csatázhassanak az aranyéremért.

A tavalyi naptári év végén az Arsenal vezette a bajnokságot, s sokan reális esélyesként látták Wenger csapatát a végső küzdelemben is. A klub, főleg a sérülések eredményeképpen azóta visszaesett, s több rangadót sem voltak képesek megnyerni. A szezonban a szombati, Manchester City elleni derbi lesz az utolsó nagy meccs az esélyesek közül, Wenger szerint ez lesz a vízválasztó.

"Igen, valóban ez az utolsó esélyünk a bajnoki versenyben. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két negatív eredményű meccsünk ellenére is folytatnunk kell a harcot. Ha az emberek arról beszélnek, hogy az Everton elkaphat bennünket a negyedik helyért, akkor mi is elkaphatjuk az előttünk lévő csapatokat." - mondta Wenger.

"A következő meccsünknek külön fontossága lesz, mert a Manchester City ellen játszunk majd, akik szintúgy az első helyért harcolnak. Most ők, a Liverpool és a Chelsea a főbb esélyesek, de ha egy esélyest sikerül legyőzni, akkor mindig csökken a távolság a két csapat között."

"Higgyenek nekem, nem adtuk fel, ezt szombaton meg is mutathatjuk. A hozzáállásunk lesz a döntő. A bajnokok akkor is küzdenek, ha más már rég feladta volna. Van lehetőségünk megmutatni a mentalitásunkat."

Az Arsenal pontvesztéseit azonban az Everton csapata eddig remekül kihasználta, s Roberto Martínez alakulata megpályázta a negyedik, Bajnokok Ligája-indulást érő helyet. Wenger szerint az Arsenal célja csakis a bajnoki cím lehet, de a BL-indulás is előkelő helyen áll a listán.

"Elsők akarunk lenni a bajnokságban, de vannak más prioritások is. Ott akarunk lenni a BL-ben is, de természetesen semmi sem jó annyira, mint az aranyérem. Egy sportban ennek kell lennie a végső célnak. A második, harmadik, negyedik helyek már egyre kevésbé jók."

"Bármelyik csapat szeretne ott lenni a legjobb négy között, de persze nem azért dolgozunk éjszakákon át, hogy másodikak legyünk. Fontos verseny van a Premier Ligában, és ott vagyunk az FA-Kupa elődöntőben is. Nem annyira vészes a helyzetünk, mint ahogyan azt sokan írják."

"Olyan időszakban élünk, amelyben egy meccs alapján ítélnek meg a világ végéig. De az élet egy mozgás, az élet változás. A változás pedig néha lehet csalódást keltő, de nekünk azon kell dolgoznunk, hogy ezt a irányt pozitívba hozzuk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

10 éve
Törölt felhasználó
Megint az eget rengető csoda 4esel álunk fel : cazorla,rosicky,podolski,giroud hogy baszak meg az isten faszát azt
10 éve
Még ez a rohadt Crystal Palace is tud gólt rúgni a Dinamo-nak, sőt lehet hogy nyernek is...
10 éve
Törölt felhasználó
Akinek nem inge ne vegye magára!:
Elegem van azokból a drukkerekből akik csak akkor vannak a csapat mellett ha nyer, ha már jön egy rosszabb széria és mondjuk játsszunk egy döntetlent akkor már kongatják a vészharangot hogy így wenger, úgy wenger meg hogy milyen szarok vagyunk meg ilyenek!
Ezek az emberek nem igazi Arsenal szurkolók!Mi Arsenal szurkolók nem kérünk az ilyen sok kis B...i divat szurkolókból!
Mi akkor is a csapat mellett vagyunk ha veszít és ha nyer is!
Átéljük minden egyes meccs minden egyes percét,imádjuk a csapatunkat vele vagyunk jóban is rosszban is !Bármi történjen MI igazi Gunnerek mindig kitartunk a csapat mellett!
Bízzunk benned PAPA!Te vagy a legmegfelelőbb ember a csapat élére!
FOREVER ARSENAL!
FOREVER GUNNER! 🧀
10 éve
Hááát nem tudom hova kapjam a fejem!:D

....gyönyörűség amit alkottál (látod mondtam Én, hogy a fiatalok kenik vágják az informatikát)...Bár Én ezen képecske után sem fogok buzulni(!), de meghat a dolog! Szóval meg ne lássak még 1szer piszkálódó hozzászólást!:D Irgum-burgom lesz!
10 éve
Törölt felhasználó
Miket beszél az öreg? Miért kell mindig terelni? Csak dumálni tudnak semmi egyebet. Kellene igazolni egy jó csatárt, mert Giroud egy fos... Mindig ez a jövőre duma már elegem van. Költeni kell, mert máshogy nem megy. jövőre mindenki elhúz. Wenger ki kellene már rúgni a picsába. Arteta nem idevaló. Wenger mi a rákért játszat mindenkit a posztján kívül. Na akkor azt hiszem, hoztam a kötelezőt. pusz

Szólj hozzá