Az Arsenal ma hivatalos közleményben tudatta, hogy a nyári felkészülés során Amerikába is ellátogat a csapat, ahol a New York Red Bulls együttesével fognak megmérkőzni.

A felkészülési mérkőzés pikantériája lesz, hogy a klub élő legendája, Thierry Henry jelenleg is a Red Bulls játékosa, így 2011 után újra megmérkőzhet az amerikai csapat színeiben volt klubjával a francia.

A 36 éves csatár 2010-ben igazolt Amerikába, 94 mérkőzésen 42 alkalommal talált a hálóba, emellett háromszor az MLS All-Star csapatába is beválasztották - nem meglepő módon.

Az ágyúsok számára nem lesz ismeretlen az ellenfél, lévén 2011-ben már megmérkőzött egymással a két együttes az Emirates kupa keretein belül, ahol 1-1-es végeredmény született.

A cikk megjegyezi, hogy ez lesz az egyetlen Európán kívül megvívott felkészülési találkozó az észak-londoniak számára, de ahogy erről a túráról is spekuláltak, úgy jelenleg arról is, hogy Ausztriába ismét ellátogathat a csapat, noha egyelőre ezen pletykák hitelessége nem ismert.

Ivan Gazidis véleménye az amerikai túráról:

Igazán elégedettek vagyunk azzal, hogy Amerikában töltheti felkészülésének egy részét a csapat, mint ismert 25 év után először látogatunk oda. Tudjuk, hogy rengeteg rajongója van a klubunknak a kontinens ezen részéről, fantasztikus a támogatásuk, így boldogak vagyunk, hogy biztosíthatjuk az ottani rajongóknak azt, hogy élőben láthassák a csapatot játszani. A tény, hogy Thierry Henry a Red Bulls csapatkapitánya, még inkább speciálisabbá varázsolja a találkozót. A klubon belül már mindenki nagyon várja ezt a túrát.


Wenger véleménye:

Ez egy remek lehetőség lesz számunkra, és azon rajongók számára is, akik még nem láthatták a csapatot élőben játszani. A Red Bulls a velünk való találkozásakor a szezonja felénél fog járni, így mindenképp egy jó teszt lesz számunkra az a mérkőzés. Nyilvánvalóan remek érzés lesz Thierry ellen játszani, aki a klub történelmének egy különleges játékosa. Tudom, hogy mind a játékosok, mind pedig a szurkolók élvezni fogják ezt a mérkőzést.


Thierry Henry véleménye:

Evidens, hogy az Arsenal ellen játszani a Red Bull Arénában egy különös élmény lesz számomra, úgy szakmai, mint személyes oldalról tekintve. Ahogy mindig is mondtam, a csapat a szívemben van, a kapcsolatom mindig is fantasztikus lesz a klubbal. A csapattársaim és én is izgatottan tekintünk az Arsenal elleni mérkőzés elé. Remélem, hogy Az Arsenal és New York Red Bulls szurkolói is élvezni fogják a találkozót.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Törölt felhasználó
töketlen csődör aki csak maszirozni tudxd
10 éve
Törölt felhasználó
Henry a még 36évesen is többet csinálna mint giruod :) :p
10 éve
Még mindig többet érnénk Henryval, mint a töketlen csődörünkel. :D
10 éve
hát jah....remélem azért vág vagy 2őt bariból Henry! :coolsmile:
10 éve
Törölt felhasználó
Azért ez előrelépés a Távol-Kelethez képest.

Szólj hozzá