Arsene Wenger ezredik mérkőzése borzalmasra sikeredett az Arsenal színeiben, a francia menedzser csapata 6-0 arányban kapott ki a Stamford Bridge-n a Cheslea csapatától.

A bajnoki elsőség szempontjából hat pontos mérkőzésnek indult a londoni derbi, jóllehet érdemben már nyolc perc után eldőlt a találkozó, lévén ekkor már 2-0-ra vezettek a hazaiak.

A mérkőzés játékvezetője, Andre Marriner egy döntése egészen biztosan emlékezetes marad a köztudat számára, a kékeknek megítélt tizenegyes előtti szituációt valószínűleg nem látta, hisz asszisztensére hivatkozva fújta be a büntetőt, s azt a Kieran Gibbset állította ki, akinek köze sem volt az esethez.

Az ágyúsok mai vereségükkel 7 pontos hátrányba kerültek a Chelsea-vel szemben, igaz vesztett pontok tekintetében kedden ez négyre csökkenhet, amennyiben megverik a Swansea-i együttesét az Emiratesben.

Arsene Wenger a lefújást követően egy rémálomnak nevezte a mai mérkőzést, amelyért teljességgel vállalja a felelősséget, majd hozzátette, gyorsan válaszolniuk kell a ma délutáni eredményre.

A mai találkozó egy rémálom volt, amiért teljességgel vállalom a felelősséget. Ami a legfontosabb, hogy kedd este válaszoljunk a mai teljesítményre és eredményre.
Nem gondolom, hogy ez a megfelelő alkalom arra, hogy azt pedzegessük mik lehetnek az okai a mai vereségnek. A játékosok rettentően csalódottak, csakúgy, mint mi. Azt hiszem, hagyniuk kellene minket felkészülni a következő mérkőzésre.

- kezdte a francia

Ahogy az már említésre került, Andre Marriner elkövetett egy nagy hibát az első félidőben, Oxlade Chamberlain helyett Kieran Gibbset küldte le a játékvezető, amely szituációban egyébként szögletet ítélt, tehát valószínűsíthető, hogy nem látta az esetet. Wenger szerint a tizenegyes megadható volt.

A játékvezető egyértelműen hibázott, hisz nem azt a játékost állította ki, aki szabálytalanságot követett el. Nem volt képben, nem látta, hogy mi történt, szögletet ítélt. Elképzelhető, hogy tizenegyes volt, de nem Gibbs volt a tettes.
Nem láttam, hogy mi történt, így az sem tudom megítélni, hogy kiállítást ért-e a kezezés. Ha szándékos volt, akkor igen, ha viszont nem, akkor határozottan nem.

Mai vereségével tovább nehezedett az Arsenal helyzete, így könnyen elképzelhető, hogy idén sem sikerül megnyernie a bajnokságot Arsene Wenger csapatának. A francia elismeri, egyre kevesebb az esély, de ami a legfontosabb jelenleg, hogy sikeres, és határozott választ adjanak kedden a Swansea ellen.

A mai eredmény nagyon rossz helyzetet teremtett számunkra, de válaszolnunk kell. Két nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ráadásul mindkettőt idegenben játszottuk, egyet a Tottenham, egyet a Cheslea ellen. Ha azt veszem, hogy két döntetlennel két pontunk lenne, akkor nem annyira rossz a végkimenetel, mivel hárommal zártuk ezt a két meccset. De természetesen egy hatalmas csalódás a ma délután számunkra.
Ami a legfontosabb jelenleg, hogy megnyerjük a következő mérkőzésünket. Csak is erre fókuszálunk, erős választ kell adnunk.

- Zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

10 éve
Törölt felhasználó
A taktikánk is szar volt, a csatárunkról meg ne is beszéljünk! Pocsék labdajáték pocsékabb védekezés! Wenger taktikája finoman szólva is SZAR volt.. Azzal, hogy betolta Cazotlát a középpályára úgy, hogy mellette ott volt OX mögöttük meg Arteta :DDDD Mintha nem is akart volna nyerni, mintha ez lett volna a célja!
10 éve
Balszélsőt kerestek? Vegyük meg a Rómától Gervinhot! Gyors, jól cselez, tud gólt lőni... annyit rúgott, mint Totti :P
10 éve
Nekem volt egy "zseni" focista barátom, 5ezerrel tartozva halt meg... Mert ideszületett. Szóval, ha ennyit keresnek, akkor ne mosolyogjanak az év legfontosabb edzésén! A meccsen meg köpjék ki a belüket, mint a real a barca ellen... úgy lehet veszíteni, emelt fővel (ja meg totális jó taktikával, mínusz egy bíróval). Wenger tanulhatna Ancelottitól!
10 éve
Törölt felhasználó
Chabito, ez valószínűleg azért van mert negyedannyira se értünk ehhez a sportághoz illetve ezred annyira se tudunk focizni. :(
10 éve
Törölt felhasználó
Wenger! Ez a Te csapatod! Te nem látod,ha nem képesek többre? Az a baj,hogy ők lebőgnek, mi szurkolók meg elkeseredünk és hallgatjuk a zrikákat, pedig soha nem fogunk annyit keresni mint egy Arsenal játékos vagy egy Arsenal edző...

Szólj hozzá