Újabb mérföldőhöz érkezett Arséne Wenger pályafutása: a francia menedzser ugyanis már az ezredik tétmérkőzésére készül az Arsenal színeiben, ami biztosan különös fontossággal bír, hiszen az ellenfél az egyik bajnokesélyes, a Chelsea csapata lesz.

Az 1996 októberi kinevezése óta 17 év és 999 meccs telt el, de az Arsenal menedzsere úgy nyilatkozott, minden meccsben van valami tanulság.

"Hogy repül az idő? Minden olyan, mintha tegnap kezdtem volna a munkát, nem is tudom elhinni, hogy már ilyen sok idő eltelt azóta." - mondta Wenger.

"Hogy miért? Mert az ember mindig a következő meccsre koncentrál. Csak akkor tűnik fel neki a már eltelt időszak, ha valamiért hátra tekint. De nálunk mindig a következő meccs az érdekes, ez a mi drogunk, ez a mi reményünk. Az a vágyunk, hogy megnyerjük a soron következő mérkőzést."

"Lépésről lépésre haladunk, s ha visszapillantunk, akkor válik láthatóvá a sok eltelt év. Azt szeretném ezzel kapcsolatban mondani, hogy megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen hosszú ideje vezethetek egy ilyen horderejű csapatot. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a csapatnál, akik már ilyen sok ideje támogatnak a bizalmukkal."

"Az ember minden meccsből tanul. Azok közül is inkább az elvesztett mérkőzésekből. Ilyenkor sokkal mélyebb elemezést végzünk, több kérdést teszünk fel magunkhoz és a játékosokhoz. Ahogy emelkedik a szint, annál jobban megismeri az ember a csapata és a játékosok határait."

"A legtöbbet a legnagyobb meccsekből lehet tanulni, amelyeken nagy a nyomás, amikor a tehetség ellened van és amikor a játék tempója a lehető leggyorsabb."

Wenger azt is elárulta, melyek a kedvenc meccsei az elmúlt 17 évből.

"Talán a Barcelona elleni 2011-ből, de ide vehetjük az első bajnoki címet, amit az Everton ellen nyertünk meg, az is nagyon fontos volt. De bízom abban, hogy a következő meccs lesz az új kedvencem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
Ő tanul, de az orvosi stáb nem :D
10 éve
Törölt felhasználó
Sokk mindent lehet köszönhetünk neki:)

Szólj hozzá