Az Arsenal ma délután közleményben tudatta, hogy Santi Cazorla és Aaron Ramsey is meghosszabbította szerződését a csapattal, míg Gedion Zelalem első profi szerződését írhatta alá.

A 23 éves középpályás már tavaly januárban is hosszú távra kötelezte el magát, de idei zseniális teljesítménye új szerződést ért, Ramsey 2019-ig hosszabbított a londoniakkal.

A walesi középpályás már három hónapja bajlódik sérüléssel, de egészen decemberig zseniális teljesítményt volt képes nyújtani, amivel rengeteg kritikus róla kialakított véleményét megváltoztatta.

Ramsey szerződése aláírása után úgy nyilatkozott, hogy rengeteget érez még magában, sokkalta magabiztosabb, mint ezelőtt és szeretne az Arsenal jövőbeni sikerességének részese lenni.

Messze ez volt az legjobb szezonom. Számos gólt sikerült szereznem egészen a karácsonyi időszakig, ami úgy gondolom, hogy egészen jó teljesítmény egy középpályástól. A gólszerzés területén fejlődtem az egyik legtöbbet.

- kezdte Ramsey

Ahhoz, hogy a következő szintre lépjek, szükségem van arra, hogy nagy mérkőzéseken szerepeljek, s ott kamatoztassam a képességeimet. Ha képesek vagyok arra, hogy következetes teljesítményt nyújtsak ezeken a találkozókon is, akkor a következő szintre léphetek.

Aaron Ramsey 2008-ban szerződött az Arsenalhoz a Cardiff City csapatától, akkoriban az egyik legkeresettebb fiatal játékos volt, számos ajánlattal, sőt a Manchester United már hivatalos közleményben tudatta a megegyezést érte, ő mégis az Arsenalt választotta. S megvan arról győződve, hogy a legjobb döntés hozta meg.

Abban az időben meg kellett hoznom néhány igazán kemény döntést, több csapathoz is elutaztam az eladásom előtt.

- emlékezett vissza

Amikor megtudtam, hogy átadólistára kerülök, Arsene Wenger éppen az Európa Bajnokságon tevékenykedett. Felhívott, hogy szeretné, ha én, az ügynököm és a családom Svájcba utaznánk egy személyes találkozóra, ennek keretében egy beszélgetésre.
Többek között közös étkezést is folytattunk, a találkozó során egyszerűen éreztette azt velem, hogy mennyire szeretné, ha a csapatában tudhatna, s felvázolta, miben segíthet nekem, hogy egy jobb játékossá váljak. Meggyőzött, úgy éreztem a legjobb döntést hoztam azzal, hogy aláírok az Arsenalhoz.
A csapat már abban az időben is sok fiatal játékost szerződtetett, majd világklasszissá faragta őket. Wenger megadja a fiatal játékosnak a lehetőséget, és amennyiben úgy érzi, hogy elég jó vagy, akkor játszani fogsz, s a játék minden részén képes leszel a fejlődésre. Egyszerűen azt éreztem, hogy nagyon akarnak ennél a klubnál.
- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Remélem a chelsea ellen már játszik :)
10 éve
Törölt felhasználó
Nagy húzás volt az Öregtől :D
Remélem, Zalelem hasonlóan nagy fogás volt! ;-P
(Egyszer AOC-apuka és Wenger találkozójáról is 'szivárogtathatnának'!) :coolhmm:
10 éve
Törölt felhasználó
Csak látnánk már végre a pályán!

Szólj hozzá