Ha nem is dominálva, de rendkívül fontos győzelmet aratott az Arsenal a helyi rivális, a Tottenham csapata ellen.

Tomas Rosicky már a második percben egy zseniális találattal szerezte meg a vezetést, ami mint utólag kiderült, elég volt a három ponthoz a délután folyamán. Az Arsenal ezzel a győzelemmel folytatja a küzdelmet a bajnoki címért, s sikeresen kihasználta a hétvégén során pontokat vesztő Chelsea hibáját.

"Óriási eredmény született." - kezdte értékelését Wenger.

"Nyomás alatt játszottunk, hogy megnyerjük ezt a meccset, ami természetesen egy nagyon fontos mérkőzés volt. A korai gólunknak egy kissé túl sok volt a befolyása a játékunkra. A második találatunk nem akart jönni, s egy idő után már csak az eredmény megőrzésére törekedtünk. Néhányszor komoly nyomás alatt voltunk, a Tottenham jól játszott ma. Nyilvánvaló volt, hogy ők is nagyon elszántak voltak, szóval különleges eltökéltségre volt szükségünk. Mivel nem jött a második gólunk, a végéig nagyon szoros volt a küzdelem. De végül sikerült három rendkívül fontos pontot szereznünk."

A meccsen Arsenal-szemszögből a védőkettős, a Koscielny-Mertesacker duó emelkedett ki, előbbi játékos kapta a meccs legjobbjának járó elismerést is. Wenger szerint a páros kivételes volt ma.

"Kivételes teljesítményt nyújtottak az egész meccsen, mint ahogyan a Bayern ellen is kedden. Miután Vermaelen beállt és átálltunk a háromvédős rendszerre már nem is voltak helyzeteik sem."

"El is kellett a jó szereplés tőlük, mert Adebayor végig veszélyesen játszott, mint ahogyan ellenünk mindig. Szóval a védőknek állniuk kellett a sarat, ami leginkább a két középső védő szereplésétől függött."

A francia menedzser kitért Tomas Rosicky fenomális góljára is.

"Tomas gólja be fog kerülni a kedvenc találataim közé. Ezt megmondtam neki is. Ő nem egy tipikus gólszerző, szóval mindenkit meglepett. Nem is volt ideje, hogy rájöjjön arra, mit is csinál, de mire ráeszmélt, a labda már a kapujukban volt. Hihetetlen gól volt, egyike a legszebb találatnak, amit ebben a szezonban szereztünk."

Az Arsenal a győzelemnek köszönhetően kapaszkodik a listavezető Chelsea ellen, ráadásul az Ágyúsoknak van egy elmaradt meccsük a Swansea ellen. A sors érdekessége, hogy a következő bajnokit, amely Wenger 1000-ik tétmeccse lesz az Arsenalnál, éppen a Stamford Bridge-n játsszák majd.

"Egy kicsit közelebb kerültünk a Chelsea-hez és ez még érdekesebbé fogja tenni a jövő heti meccsünket. Az biztosan nagy meccs lesz. Van még két rangadónk idegenben, ráadásul ott a Swansea elleni meccsünk, tehát öt mérkőzésünk lesz hazai pályán."

"A következő mérkőzésünk kimagasló fontossággal bír majd. Az elmúlt három meccsünkön az Everton, a Bayern és a Spurs ellenin is végig magas színvonalon játszottunk, ráadásul az elejétől a végéig koncentrálva játszottunk. Ilyenkor jön rá az ember, hogy a védői hihetetlenül jól teljesítenek, hiszen nem hétköznapi, hogy 90 perceket egyetlen hiba nélkül játsszanak le."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Ha két mondatban ugyanazt mondja, akkor miért fordítsuk le kétszer? Nem kell itt szájba rágni semmit. Az, meg hogy mikor beszél Bendtnerrel... kit érdekel? :)
10 éve
Törölt felhasználó
Jópár mondatot kihagytatok az értékelésből sajnos.
:-(
10 éve
Jó kis meccs volt, könnyebben is lehozhattuk volna, ha belőjjük az első félidőben a lehetőségeket, dehát ez van.Az eredmény a fontos és az,hogy a kövi meccset a Chelsea ellen megnyerjük, szerencsére ők hétköznap meccset fognak játszani, szóval ez jó nekünk.

Szólj hozzá