Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a csapatnál ki fogják vizsgálni a sorozatos sérüléshullámok okait.

A csapatot az elmúlt évekhez hasonlóan idén is rengeteg sérülés hátráltatta. Jack Wilshere például már legalább a harmadik alkalommal dőlt ki sorozatos bokasérülések miatt, Aaron Ramsey visszatérése már a második alkalommal csúszik, Theo Walcott pedig egy keresztszalag-szakadás miatt kényszerül kihagyni a rendkívül fontos befutót. A legutóbbi meccsen Mesut Özil szedett össze egy másodfokú szalaghúzódást, ami előreláthatólag három-négy, legrosszabb esetben pedig hat hétre is bevethetetlenné teszi a német játékost.

A Premier Ligában történt sérülésekkel foglalkozó angol weboldal, a physioroom.com például kimutatta, hogy ebben az Arsenalnál történt a legtöbb sérülés a szezon kezdete óta - Arséne Wenger csapatát eddig 83 sújtotta kisebb-nagyobb sérülés, a sorban a Manchester United következik 70-el, majd a Manchester City (48), végül pedig a Chelsea és a Liverpool (37-37).

Aggaszt, hogy ilyenek történnek.

- mondta Wenger a The Guardian újságírójának kérdésére.

Ha ránézünk a sérültlistánkra, akkor látható, hogy milyen játékosok nélkül érkezünk meg a szezon döntő szakaszához. A Bayern ellen nem volt ott Wilshere, Walcott, Ramsey, Gibbs, Monreal és megsérült Özil is. Nagyon körültekintően elemzzük, mi is történik, hátha találunk valami kapcsolatot ezen sérülések között.

 

Egyes vélemények szerint az Arsenalnál tapasztalható sérüléshullámok a csapat edzésstruktúrájából erednek, Wenger szerint azonban a balszerencse is közrejátszik.

Nagyon nehéz nyilvánvaló okokat találni erre. Itt van például Özil. Pihentettük őt a Stoke ellen, majd elment a német válogatotthoz, ahol teljesen más edzés van. Végigjátszotta a Chile elleni meccset, majd jött az Everton elleni, amelyen remekül teljesített, sokkal inkább belevitte a fizikális elemeket is a játékába, mint általában. De mégsem ott, hanem a következő meccsen sérült le. És nem tudom, miért.
Walcott esete teljes egészében balszerencsés volt. Wilshere-nél pedig ott voltak az előző sérülések, ráadásul kapott egy rúgást is. Viszont ami a többieket illeti, meg kell találnunk az okot, mi történt.

A francia menedzser arra is rávilágított, mi jelenti az Arsenal legnagyobb aggodalmát jelen pillanatban.

Ramsey helyzete aggasztó, mert több ideig tart a felépülése, mint ahogy vártuk. Szerettük volna, ha csütörtökön elkezdi az edzéseket, de még mindig visszatér a fájdalom a combjába. Érthető módon ő is kissé nyugtalan a visszaesések miatt. Nagyon óvatosnak kell lennünk vele. Mikor tér vissza? Remélhetőleg két héten belül.

- mondta Wenger Ramsey-ről, aki tavaly karácsony óta nem léphetett pályára.

Ennek ellenére lehetnek visszatérők az Arsenalban a Tottenham elleni meccsre: Yaya Sanogo felépült a kisebb sérüléséből, míg Kim Källström is megkezdhette az edzéseket a csapattal az ideigazolása óta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Én állítom,hogy az elmúlt 8 év sikertelensége ennek betudható..Minden évbe tök jó kis csapatunk van,volt..de nem annyira,hogy állandóan elviseljük 3-4-5 húzó ember folyamatos sérülését.. Ebbe az évbe egy rohadt ütős csapat állt össze.. Nem túlzás kijelenteni,hogy FA kupa és bajnokság simán meg lehetne..de lesérült a bomba formában lévő Ramsey majd Walcott majd Wilsher majd Özil.. Ez már a "mennyetek a faszomba" kategória.. 8 éve ez megy.. Mennyit volt sérült Diaby,Van Persie, Fabregas, Nasri, Walcott, Arshavin, Adebayor stb. Vermalen is az egyik szezont szinte teljesen kihagyta..
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Ramires kap pár meccset %-P
10 éve
Törölt felhasználó
Kiállítottak: Willian, Ramires, Mourinho
Remélem mindhármat eltiltják
10 éve
Hát ja, így 4-5 év sérüléshullám után nem ártana!

Ez nem csak a rotálás miatt van, mert a Chelsea kb annyit se rotál ,mint mi, még sincs 47295 sérült náluk minden szezonban.Szerintem maga az edzések menetével van a baj, az edzés tervben is tuti van valami hiba.Nemrég lenyilatkozta egy edző is,hogy az edzések "hibája" az egész.Nem értek hozzá, de meg van rá az esély,hogy ez lehet a baj.
10 éve
Törölt felhasználó
....De nem húzzák be ;)

Szólj hozzá