Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján közölte a Mesut Özilről szóló sérülésjelentését.

Mint ismert, a német középpályást a Bayern München elleni BL-meccs félidejében kellett lecserélni szalaghúzódás miatt. Egyes pletykák szerint Özil már a második perctől sérülten játszott, de a helyzet súlyosságára csak az első játékrészt követően derült fény.

Wenger a tegnapi meccselőzetesében még nem tudott konkrét választ adni arra, mennyit kell kihagynia az irányítónak, ám azóta megjöttek a kivizsgálások eredményei.

"A vasárnapi meccsre mindenképpen elveszítjük Özilt. Nem tudjuk, pontosan mennyi ideig lesz sérült, de minimum három hétig biztosan nem lesz fitt." - mondta Wenger.

"Legalább három hetet hagy ki, de legrosszabb esetben hat hétig nem számolhatunk vele. Második fokozatú szalaghúzódást szenvedett, szóval ajánlatos lehet inkább négy hetes kihagyásról beszélni."

"Özil elvesztése természetesen egy óriási érvágás a számunkra, de bizakodó vagyok, hogy meg fogjuk állni a helyünket nélküle is. Nagyon sok kreatív játékosunk van, akik készen állnak arra, hogy minőségi teljesítményt nyújtsanak."

Ami a többi sérült játékosokat illeti: Monreal visszatérhet, Sanogo és Källström pedig pénteken elkezdhették a teljes értékű edzéseket, így akár ők ott lehetnek az utazó keretben. Gibbsre még egy kései erőnléti teszt vár. Ramsey további két hétre van a visszatéréstől.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Látva a csirkék tegnap esti teljesítményét, csak a győzelem az elfogadható eredmény! Még Özil nélkül is.
10 éve
nem mert ahhoz kevés volt az a fellángolás amit tolt szerintem.......december óta 0 amit művel és vicc ez a folyamat rásérülés is....tuti április vége lesz mikor visszatér akkor már a bajnokság édesmindegy lesz...max FA kupa ha behuzzuk de oda meg az menjen aki benne volt a csapatban akik kiharcolták a részvételt idáig :coolsmirk:
10 éve
Ti láttok esélyt arra, hogy Ramsey bekerüljön a Premier League évvégi álomcsapatába?

Szólj hozzá