Arsene Wengernek az utóbbi hetekben nincs egyszerű dolga, hisz hétről-hétre dőlnek ki csapatának meghatározói emberei, ami közel sem segíti a londoniakat közelebb egy esetleges trófea megnyeréséhez.

A francia menedzser ismertette csapata sérültjeinek állapotát a Bayern München utáni, és a Tottenham Hotspur elleni észak-londoni derbi előtt, amely sajtótájékoztatón vegyes hírekkel tudott szolgálni.

Ami talán a leglehangolóbb, hogy Aaron Ramsey továbbra sem térhet vissza. A walesi játékos még a december 26-i West Ham elleni találkozón sérült meg, s bár visszatérését először január közepére jósolták, folyamatosan visszaesést fedeztek fel a 23 éves középpályásnál.

Jelenleg is ez a helyzet, bár Wenger szerint rövid távú kiesésről van szó, így akár egy-két héten belül már elérhető lehet Ramsey, akinek a rehabilitáció utolsó szakaszában akadtak nehézségei.

Mesut Özil is kidőlt a sorból, a német irányító a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzés visszavágóján sérült meg, már a második percben, jóllehet maga Özil sem gondolta, hogy ekkora gond, így a félidő végig a pályán maradt.

Wenger jelenleg nem tudja meghatározni a rekordigazolás sérülésének súlyosságát, de előreláthatólag 4-6 hetet kell majd a partvonalon kívül töltenie a 25 éves játékosnak.

Ami mindenképpen pozitívum, hogy Kieran Gibbs és Nacho Monreal is jó eséllyel a keretben lesz vasárnap. Az angol hátvéd az egy héttel ezelőtti Everton elleni FA kupa összecsapáson szenvedett bokasérülést, ami miatt a hét közben sem szerepelhetett. Monreal 3 hét után térhet vissza.

Az új igazolás, Kim Kälström ideje is eljöhet a hétvégén, ugyanis ma már edzésbe állt a svéd középpályás, s Wenger jelentése szerint akár már a Spurs elleni derbin leülhet a padra. Yaya Sanogo szintén részt vett a mai tréningen, a fiatal csatár várhatóan szintén kerettag lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

10 éve
Törölt felhasználó
Elméletileg Diaby is most teljesen 100%-ig felgyógyítja magát, mint anno Rosicky, aztán remélhetőleg úgy tér vissza, hogy nem sérül meg pár meccs után. Ha jövőre ő is lenne + Coquelin, akkor a középpálya teljesen meg lenne oldva, és tényleg csak egy csatárra, és Vermaelen esetleges távozása esetén egy KH-ra lenne szükség, és akkor kész is lenne a világverő alakulat. :D
10 éve
Törölt felhasználó
Diabyval mi van amúgy, él még egyáltalán ? :D
10 éve
Törölt felhasználó
Diabyval mi van amúgy, él még egyáltalán ? :D
10 éve
Törölt felhasználó
Ezt a szar csirke fc-t rommá kell verni hétvégén
10 éve
A csirkék ma elég kemény meccset játszanak, 2 nappal kevesebb pihenőjük is lesz. Meg kell verni őket! Mondjuk már nem most nyertünk ellenük idegenben. A ligakupában azt hiszem. (1-4 :D)

Szólj hozzá