Az Arsenal a múlt heti Stoke elleni bajnoki vereséget követően a kupában javított, Arséne Wenger csapata az Evertont búcsúztatta az FA-Kupa negyeddöntőjében.

Az Ágyúsok már korán, a hetedik percben megszerezték a vezetést egy mesteri kontrát követően, amikor Mesut Özil volt eredményes.

Bár a mérkőzés ezen szakaszában az Arsenal dominált, a hazaiak támadásai nem voltak túlzottan hatékonyak. Az Everton így egyre bátrabban kezdett el játszani, míg végül egy ugyancsak remek kontratámadást követően Barkley beadásából végül Lukaku szerezte meg az egyenlítő gólt.

A meccs második félidejére az Arsenal magára húzta az Evertont, s egy pillanatig úgy tűnt, hogy ebből komoly gond lehet. Vermaelen ugyanis a saját térfelén veszítette el a labdát, amely szituációból Barkley meg is szerezhette volna a vezetést a csapatának, ám az angol játékos jócskán Fabianski kapuja felé tüzelt.

Innentől kezdve azonban az Arsenal irányítása érvényesült. Az Ágyúsok a 68. percben büntetőhöz jutottak, miután Gareth Barry volt szabálytalan a mérkőzésen kiválóan játszó Oxlade-Chamberlainnel szemben. A tizenegyest a Kékek korábbi játékosa, Mikel Arteta rúgta, aki hidegvérrel értékesítette a büntetőjét, ráadásul kellett ezt megtennie két alkalommal is, mivel a játékvezető újrarúgatta az első próbálkozást.

A 2-1-es állásnál az Everton túlságosan kinyílt, így egyre több lehetőség jutott az Arsenalnak. A mérkőzés harmadik és negyedik gólját a csereként beálló Olivier Giroud szerezte. A francia csatár először honfitársával, Sagnával játszott össze remekül az Everton tizenhatosán belül, majd később egy szemkápráztató egyérintős kontra végén volt eredményes az Arsenal házi gólkirálya.

Az Arsenal így 4-1-re ütötte ki az Everton csapatát a negyeddöntőben, így az már biztos, hogy Arséne Wenger alakulata ott lesz a Wembley-ben az elődöntőben. Az ellenfél kiléte azonban egyelőre nem ismert.

Folytatás jövő kedden a Bayern München elleni meccsen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

10 éve
hát az úgy volt,hogy..... :D :D
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220, ezt a kommentedet írd le most mégegyszer:D
10 éve
Nem hittem volna, hogy ilyen sima lesz a vége. Szép volt fiúk! 🧀
10 éve
Nézem a Wolfsburg-Bayern meccset és eddig a Bayern nagyon gyenge magához képest, szerintem lesz keresnivalónk a visszavágón, első félidőben be kell préselni egy gólt és nem szabad kapni egyet se és akkor a második félidőben meglehet.
10 éve
Törölt felhasználó
Wilshere19!
Holnap lesz a sorsolás, azt hiszem 5 órától, de lehet, hogy 6-tól. Pontosan nem tudom, de az biztos, hogy holnap sorsolnak.

Szólj hozzá