Elégedetten értékelte Yaya Sanogo elmúlt hetekbeli teljesítményét Arséne Wenger. A fiatal francia csatárt a múlt hét végi Liverpool elleni FA-Kupa meccs után újból bedobták a mélyvízbe - Sanogónak ugyanis szerdán a Bayern elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen kellett helyt állnia.

A 21 éves játékos azonban remekül állta a sarat, így nem csoda, ha a francia menedzser dicsérte Sanogót. Wenger azt is elárulta, a fiatal csatár nagyon sokat fejlődött az Auxerre-től való átigazolása óta.

"Nagyon céltudatos játékos, aki hisz a képességeiben. Nagyon szenvedélyes csatár, s természetesen óriási vágy hajtja. Ezt a meccseken is látni lehet. Készen áll harcolni." - mondta Wenger.

"Amikor megismertem őt, már két és fél éve nem játszott. De 16 éves létére nagyon ígéretes játékosnak tűnt. A tavalyi szezonban visszatérhetett az Auxerre-nél, én pedig azt mondtam az ottani megfigyelőnknek, Gilles Grimandinak, hogy tartsa rajta a szemét. Ő azt mondta, hogy Sanogo érdekes lehet."

"Azután leültünk beszélgetni, hogy mi is történt vele, s elhatároztam, hogy megpróbálom majd leigazolni. Aztán ő felhívott és mondta, hogy hozzánk akar igazolni. Volt egy-két ajánlata Franciaországból, én pedig a kezdetek óta tudtam, hogy kelleni fog neki egy-két hónap, mire felépítjük."

"Az előszezonban felmértük őt, s lejött, hogy fizikailag nem áll készen, nagyon gyenge volt. Úgy döntöttünk, hogy teljesen kivesszük őt, s négy hónapot adtunk magunkak, hogy felépítsük őt. Ebből két hónapot Franciaországban töltött, s utána tért vissza hozzánk. Amikor január 1-jén megjelent nálunk, teljesen más játékosként tért vissza."

A jövő persze még kétséges, ráadásul sajtóértesülések szerint a Sunderland elleni meccsen visszatérhet a kezdőbe Olivier Giroud is.

"A testalkatát tekintve hasonló játékos, mint Giroud. Ugyanakkor Sanogóban nagyon sok van még. Rengeteget kell még fejlődnie. De nyitottnak kell lennünk. Ha jól teljesít, akkor játszik is majd. Ha nem, akkor nem."

"Azt gondolom, hogy elől nem a tapasztalat dönt. Hátul valóban jól jön a rutin, de az ellenfél kapuja előtt az ösztön a lényeges. A tapasztalat ezen csak kicsit segít. De hit és önbizalom nélkül a tapasztalat nem sokat ér."

"Amikor elkezdtem annak idején Anelkát játszani, mindenki azt kérdezte, hogy miért nem veszek inkább csatárt. Aztán megnyertük a bajnokságot vele. Sanogo esete is pont ugyanilyen lehet, ha úgy érezzük, hogy készen áll a játékra."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

10 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok srácok, elnézést a kisebb késésért!

Itt a Match Pub: http://arsenalfan.hu/hirek/2014/02/22/match-pub-arsenal-sunderland/
10 éve
Törölt felhasználó
Go Gunners!
10 éve
Törölt felhasználó
Bergkamp ma kap szobrot egyébként az Emirates előtt...istenem, mekkora játékos ...szerintem minden idők egyik legokosabb és leginkább "underrated" játékosa volt...remélem egy napon Wenger utódja lesz...:)
10 éve
Törölt felhasználó
végre Podolski kezd, Lord a padon, Özil viszont ott sincs
10 éve
Törölt felhasználó
Nekem van digi2!!!

Szólj hozzá