Angol lapértesülések szerint Arséne Wenger kihagyja Mesut Özilt a Sunderland elleni bajnokira nevezett kezdőjéből - a német játékos így csak a kispadon kezdi majd a találkozót.

Az Arsenal legdrágább játékosa az átigazolása óta mindig a kezdőben kapott helyett, amennyiben bevethető állapotban volt - szombaton viszont első alkalommal a kispadon foglalhat majd helyet első körben.

Az Arsenal francia menedzsere a legutóbbi hivatalos sajtótájékoztatóján elárulta, Özil még mindig nincs túl a szerdia Bayern elleni meccsen kihagyott büntetője óta.

"Hogy túl van-e rajta? Biztosan nem. Két nap túl rövid idő ahhoz, hogy túltegye magát ezen az ügyön, de az is a munkánk része, hogy kezeljük a csalódást keltő szituációkat és választ adjunk a történésekre." - mondta Wenger.

"Bocsánatot kért a meccset követően. Nem gondolom, hogy az emberek csalódottak a kihagyott büntetője miatt, mert a Bayern is kihagyott egyet."

"Egy kissé szokatlanul végzi a büntetőit, talán ezért nem olyan megértőek vele kapcsolatban az emberek, de mindenki hibázhat tizenegyest. Ő úgy rúgja, ahogy... vagy elfogadják ezt, vagy nem."

Özilnek ez már a második rontott tizenegyese volt, amivel újabb szintre emelkedtek a teljesítményét illető kritikák. Wenger azonban bízik a németben, szerinte Özil is képes lesz megújulni, ahhoz a Dennis Bergkamphoz hasonlóan, akinek a szobrát szombaton, a meccs előtt avatja fel az Arsenal az Emirates előtt.

"Nézzék, először is hagyjuk őt túljutni ezen a ponton. Annak idején Dennis Bergkamp is egy fontos büntetőt rontott a Manchester United ellen, utána nem is volt hajlandó több tizenegyest rúgni."

"Dennis pedig történetesen éppen szobrot kap az Emirates előtt. Minden attól függ, hogy az ember mennyire akarja, amit akar és hogyan érzi magát."

"Azért hagytam fel Özilt szerdán, mert 10 emberrel is végig is lehet tőle klasszis megmozdulásokat várni. Sajnos azonban a kihagyott büntetője hatással volt a játékára is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
"Azért hagytam fel Özilt szerdán, mert 10 emberrel is végig is lehet tőle klasszis megmozdulásokat várni." - egyetlen probléma, hogy emiatt folyamatosan meg voltunk verve a bal oldalunkon, Rafinha annyiszor futhatott be, adhatott be,ahányszor csak akart, és részben emiatt kaptuk a második gólt is. Nem Özilt akarom szídni, de nem tud védekezni (néha olyan, mintha nem is lenne hajlandó rá), és amikor 10 emberre fogyatkoztunk, érdemesebb lett volna Rosickyt játszatni azon az oldalon, és Özilt lehozni.

Szólj hozzá