Szombat kora délután, a Sunderland elleni meccs előtt az Arsenal hivatalosan is leleplezte Dennis Bergkamp szobrát az Emirates stadion előtt.

Már egy éve hallani lehetett azokról a pletykákról, hogy a csapat terviben szerepel, hogy a holland legendáról is szobrot emelnek. A klub 2011 decemberében állított emléket három kulcsemberről: Herbert Chapmanről, Thierry Henryről és Tony Adamsről - őket követte a sorban Bergkamp.

Az eseményen természetesen Bergkamp is részt vett.

"Nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy szobrot kaptam, nagyon örülök ennek. Nagyszerű érzés visszajönni ide és találkozni mindenkivel az Arsenalnál." - mondta Bergkamp.

"Mindenki tudja, hogy imádom ezt a klubot, igazán jól éreztem magam az Arsenalnál játékosként. A rajongók, a szakmai stáb és a csapattársaim is egyaránt fantasztikusak voltak. A csapatunk is bámulatos volt, rengeteg sikert értünk el közösen. Mind nekem, mind a családomnak fontos és élvezetes időszak volt az életünkben, amíg itt játszottam."

"A mai pedig egy különleges pillanat, ez nagyon nagy megtiszteltetés a számomra."

Az Arsenal részéről a klubigazgató, Ken Friar köszöntötte a téren egybegyűlteket.

"Az Arsenalnál nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Dennis Bergkampról szobrot állíthattunk. Ő nagyon sokat tett a klubhoz, az országban valaha látott egyik legszebben játszó csapat tagja volt."

"Ez a szobor nagyszerű lehetőség a szurkolóknak, hogy emlékezzenek erre a legendára. Ez a szobor halhatalanná teszi a szurkolók egyik igazi kedvencét, egy igazán különleges tehetségét, akinek a képességeit öröm volt nézni hétről hétre." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Törölt felhasználó
"Why fly when you can walk on water?" :)
10 éve
Törölt felhasználó
10 éve
Törölt felhasználó
csatlakozom,én miatta szerettem meg anno az Arsenalt!
10 éve
Törölt felhasználó
No.1
10 éve
Törölt felhasználó
csak ismételni tudom magam...szerintem minden idők egyik legokosabb és leginkább underrated játékosa...örülnék, ha egy nap, edzőként térne vissza hozzánk :)

Szólj hozzá