Jack Wilshere a Bayern München elleni meccs előtti hivatalos UEFA-sajtótájékoztatón elárulta: a lényeg az, hogy az Arsenalnak maradjon esélye a továbbjutásra az odavágót követően is.

A tavalyi szezonban mindössze az döntött a Bayern előnyére, hogy a bajorok több idegenbeli gólt rúgtak. Wilshere pontosan ezt a tényt emelte ki a nyilatkozatában.

"Már beszéltünk arról, hogy milyen fontos, hogy meccsben maradjunk a továbbjutást illetően. Még ha 0-0 is lesz a szerdai meccs eredménye, akkor is jó esélyünk lesz a továbbjutásra az idegenbeli gólok külön fontossága miatt. Ennek már tavaly is jelentősége volt, amikor ezen múlott, hogy mi estünk ki. " - mondta Wilshere.

"Úgy vélem, hogy tavaly ilyenkor kissé idegesen kezdtük el a párharcunkat. Éppen a Bayern elleni meccs előtt estünk ki az FA-Kupából a Blackburn ellen, szóval nagy volt a feszültség a stadionban."

"Ahogy egy kicsit lenyugodtunk, egyből elkezdtünk helyzeteket teremteni. A harmadik góluk egy kicsit szerencsés volt, de idén felkészültebben megyünk bele a meccsbe. Először is a védekezésünk lesz a fő játékelemünk és mindent erre fogunk építeni."

Az angol játékos joggal emelhette ki az Arsenal védelmét, hiszen a legutóbbi mérkőzésen, Steven Gerrard büntetőből lőtt gólja egy 695 perces periódust szakított meg, amely alatt az Ágyúsok egy gólt sem kaptak hazai pályán.

"Jól teljesít a védelmünk az Emiratesben. Nagy a versengés hátul, mindenki nagyszerűen szerepel ebben a szezonban. Flaminivel kiegészülve a középpálya is stabil, azt pedig tudjuk, hogy képesek vagyunk helyzeteket teremteni."

"Arteta is nagyszerűen játszik. Annak ellenére, hogy az Evertonnál irányító volt, nálunk egy teljesen más szerepkörben játszik: hagyja, hogy a többiek menjenek előre. Flamini pedig imádja a játékát: hátul marad és folyamatosan szerel. Ők ketten jelentős alapot adnak a játékunknak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

10 éve
Ha nem is Giroud, de ott van Podolski. Nem csodálkoznék ha nyáron távozna.
10 éve
Törölt felhasználó
Nem rossz kezdő.Csak Poldit hiányolom.Remélem a cserékben is próbál váratlant húzni.Gondolok itt arra ha ez nem jön be lehetne akár cserélni a szünetben :wow:
10 éve
Törölt felhasználó
Megint olyan érzésem van, mint tavaly. A csapat úgy lép pályára, mint egy csapat óvodás, az első húsz percben kapunk hármat, aztán majd nézhetünk megint ki a fejünkből. Ilyen döntést, de komolyan, hogy egy 21 éves csatár kezdjen, aki sose játszott még teljes meccset Arsenal mezben, semmi tapasztalata, sose szerepelt a BL-ben,... áh eldobom az agyam!
10 éve
Törölt felhasználó
Húú...mindig azt mondogatják, h a papa nem mer váratlant húzni. na most kaptunk a fejünkre. csak legyen egy jó meccs, nekem az elég lesz idén.
10 éve
Törölt felhasználó
Giroud tegnap este megint partyzott vagy mi a faszom?

Szólj hozzá