Arséne Wenger szerint az Arsenalnak már az első perctől kezdve le kell rohannia a Bayern Münchent a holnapi BL-nyolcaddöntő első fordulóján, hogy véletlenül se ismétlődjön meg a tavalyi eset.

Mint ismert, az Arsenal a tavalyi párharc első mérkőzésén már az első 20 percben kétgólos hátrányba került. Az a meccs 3-1-re végződött, mégis, a visszavágón óriási meglepetésre 2-0-ra győzött az Arsenal, így pusztán az idegenbeli góloknak köszönhetően jött össze a Bayernnek a továbbjutás.

A francia elmondta: reméli, csapata tanult a tavalyi hibákból és hogy stílusosan fognak játszani.

"Tekintve, hogy mindkét csapatban klasszis játékosok játszanak, lehetetlen lesz stílus nélkül játszani. Mindegyik csapatban minőségi játékosok vannak, emiatt minőségi meccsre lehet számítani." - mondta Wenger.

"A Bajnokok Ligájában az eddigi statisztikák alapján mindig egy-két játékos egyéni megmozdulása dönt el egy-egy találkozót. Persze, később ezt úgy állítják be, hogy a győztes csapaton múlott, de az esetek többségében a nagy játékosok képessége az, ami dönt."

"Nagyon fontos lesz a gyors kezdés, mert egy ilyen mérkőzésen minden egyes percnek külön fontossága van. Tudatában vagyunk, hogy erősen kell kezdenünk. Otthon erősek vagyunk - az utóbbi időszakban alig kaptunk gólt és ennek a faktornak is döntő szerepe lesz ebben a párharcban."

Wenger hozzátette: noha a sajtó külön fókuszál a Guardiolával való küzdelmére, a francia szerint a játékosok fogják megnyerni a mérkőzést.

"Nézzék, ez biztosan érdekes, de a futball nem olyan, mint a sakk. Itt minden a játékosokról szól. Ahogy megszólal a síp, nekik kell jó döntéseket hozniuk a pályán."

"Menedzserként minden megteszünk, hogy felkészítsük a játékosokat. Miénk a felelősség, ha valami balul sül el, de ne feledjük, hogy a hősök a pályán és nem a kispadon vannak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Az a legfontosabb, hogy ne kezdjünk idegesen, mert különben egy korai gól eldönthet mindent. Ahogy Wenger is mondja, az elejétől a végéig 100%-os koncentrációra van szükség. Nem engedhetünk meg magunknak ilyen 20 perces alvásokat, mint az Anfielden.
10 éve
Törölt felhasználó
Én csak abban reménykedem, hogy Gibbs játszik Monreal helyett. Ox jó formában van, de lehet ma Rosicky-val kezdenék.
10 éve
Az biztos, hogy az első pillanattól csúszni, mászni kellene a pályán, mint utóbb a Liverpool ellen. Lehet jobb formában az ellenfél, de ha adunk egy kis pluszt ezzel, akkor nyerünk. És, pontosan kell passzolni, főleg Wilsherenek (többieknek is), mert védekező középpályás nem adhat el labdát, azt le fogják kontrázni (az utóbbi meccseken Wilshere nagyon pontatlan volt)! Meg mozogni kell a labda felé is, hogy segítsük a labda vezetőt. És még... két szélsővel kell játszani (Poldi, Ox), hogy Özil tudjon leindítani... Az én csapatom: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Wilshere, Özil, Ox-Chamberlain, Podolski, Zsirú 🧀 Bár édekes lenne kihagyni Giroudot, és Casorat játszani, és a két szélső cserélgetve menne középre... Lehet több középpályással stabilabbak lennénk.

Szólj hozzá