Arséne Wenger csapata sikeresen visszavágott a Liverpool ellen a múlt héten elszenvedett 5-1-es bajnoki vereségüket követően.

Az Arsenal vasárnap Oxlade-Chamberlain és Podolski góljainak köszönhetően kétgólos előnyre tett szert, amire Gerrard már csak büntetőből tudott reagálni. 

Az Ágyúsok így már a negyeddöntőben vannak az FA Kupában, ahol majd az Everton lesz az ellenfél, hazai pályán.

"Kulcsfontosságú volt, hogy miképpen reagálunk a múlt heti, csalódást keltő vereségünkre. Már csak azért is volt fontos a mai meccs, mert a győzelemmel elértük a negyeddöntőt. Nagyon elégedett vagyok az elkötelezettségünk mértékével, az elszántságunkkal és a reakciónkkal. Az ember azt érezhette, hogy minden egyes helyzetünket sebészi pontossággal akarjuk megjátszani, és minden lehetőségünket ki akartuk használni, hogy 'kiöljük' őket a meccsből." - mondta Wenger.

"Pontosan a fenti okokból kifolyólag volt ez egy nagyszerű kupameccs két remek csapat között. Nagyon sok ember megkérdőjelezte az FA-Kupát, de a mai meccs futball szemszögből is remek volt."

A francia menedzser kitért a Liverpool helyzeteire is.

"Nézzék, a Liverpool egy nagyon erős csapat. Volt néhány komoly helyzetük, de azt se feledjük el, hogy nekünk is megvoltak a magunk lehetőségei. A 2-0-ás állásnál nekik kellett kezdeményezniük, és mindent feldobtak. Bármelyik csapat ellen képesek több helyzetet is kidolgozni, de jól álltuk a sarat, és jól koncentráltunk a védekezésre. Összességében bármikor benne volt, hogy gólt tudnak szerezni, ahogy hozzájuk kerül a labda, de ez fordítva is igaz volt."

Wenger a meccs előtt több változtatást is végrehajtott a keretében, ám még a kissé tartalékosan felálló Arsenal is jól vizsgázott a Liverpool ellen.

"Több változtatás volt, aminek főként orvosi oka volt. Persze, voltak technikai okok is, az FA-Kupát például mindig a második számú kapus kapja,  így hezitálás nélkül jelöltem Fabianskit a kezdőbe."

"Ami Yaya Sanogót illeti: első meccsre kiváló teljesítményt nyújtott. Folyamatosan játékban volt annak ellenére, hogy ez volt az első hivatalos meccse - ez előtt csak egy tartalékmeccsen lépett pályára 60 percig. A játék intenzitását tekintve pedig abszolút kiváló volt."

"Ami a többieket illeti: Jacknek hátfájdalmai voltak, Cazorla beteg volt, Gibbs egy kisebb izomproblémával küszködött, Sagnát pedig pihentettük. A védekezési stabilitást ugyanakkor megpróbáltam Koscielnyvel és Mertesackerrel fenntartani. Rosicky csak pihentetés miatt nem játszott. Ők mindannyian rendben lesznek szerdára, kivéve Artetát, aki eltiltás miatt nem léphet majd pályára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

10 éve
Törölt felhasználó
ericesc akkor is gólt kell rúgni,mert a többi csatár is védekezik mozog stb.. Jöttök itt a fáradtsággal . nem akarok ismét Suarez-el példálózni,de az a csóka utazik tizenezer km.ket és bajnokin gólt lő. Minden meccsen játszik ő is plusz adott 6 meccset a többi csapat csatárainak és mégis vágott 24 gólt.
10 éve
Törölt felhasználó
eriCesc.Ez a mozgás azt mutatja hogy merre található a játékos vagy hogy össze vissza rohangál vagy a labdával való mozgást,vagy mit.Igazán nekem nem meggyőző.De az szerintem nem baj ha egy játékosról nem ugyan úgy vélekedünk amíg agyanazt a csapatot szeretjük.Én valószínűleg egyszerűbben nézem a dolgokat.
10 éve
Törölt felhasználó
Srácok holnap vajon mennyire szopunk ki? Én 2 vagy 3 gólos vereségre számítok, aztán mivel a bayern túlságosan el lesz kényelmesedve a visszavágóra, így ott nyerhetünk talán. Mondjuk ha ez így fog történni (végülis miért lenne máshogy, az utóbbi években mindig ezt csináltuk) akkor inkább írjuk be a tavalyi eredményt és menjenek haza a srácok pihenni. :D Tudom, hogy pesszimista vagyok, csak szeretném csitítani az embereket mielőtt túl nagy reményeket fűznének a holnaphoz. :D
10 éve
Törölt felhasználó
Ha már okítás, itt egy kevés tőlem a Giroud-t kritizálóknak, csak hogy tudják Én mit, és hogy látok, és miért vélekedek a franciáról úgy ahogy.
Giroud posztja csatár, viszont a pályán lefedett területeit látva, és feladatkörét tekintve nem csak és kizárólag a góllövés a szerepe!
Itt van 3 'hőtérkép' 3 meccséről (MU, Soton, és a Palace ellen) ami helyezkedését mutatja:

http://i.imgur.com/6XGoI0o.jpg

Szerintem ebből a három képből tökéletesen látható, hogy mennyire is csatár a posztja, és hogy miért nem elsősorban a góljai alapján kell megítélni a teljesítményét. Ellentétben a legtöbb edzővel(akik erőcsatárt szerepeltetnek) Wenger nem közvetlen a kapu előtt(a boxban) akarja használni Giroud adottságait, fizikális erejét, és ezért mondom\mondjuk sokan, hogy milyen kulcsfontosságú is a francia mezőnymunkája a csapat teljesítménye szempontjából, elég csak ha a kimozgásai által megnyílt területekről beszélünk.

77pedro! Erre szoktam azt mondani, hogy Ő nem egy több tízmilliós 'kirakat' csatár, így nem is kellene túlzott elvárásokat támasztani felé.
10 éve
Törölt felhasználó
Na a dán királyfi gyengeségeit is csak azért felejtette el mindenki, mert nem játszik. :D

Bendtner elképesztő ziccereket tud kihagyni, attól még, hogy ez két éve nem fordult elő vele, mert két éve nem játszik rendszeresen, nem valószínű, hogy kinőtte ezt a tulajdonságát. Fogadjátok el gyerekek, Giroud a legjobb csatárunk és hála istennek ő is fog kezdeni holnap.

Szólj hozzá