Múlt hét szombaton kis túlzással lemosta a Liverpool a pályáról az Arsenalt, a londoniak ma az FA kupa keretein belül vághatnak vissza az 5-1-es vereségért.

Az Arsenal malmára hajthatja a vizet, hogy az Emirates stadionban lesz megrendezve a találkozó, ahol idén egyszer már legyőzték a Mersey-partiakat.

Arsene Wenger hét változtatást eszközölt a csapatán belül a szerdai bajnokihoz képest, ami nem meglepő, hisz jövő hét szerdán már a Bajnokok Ligájában vitézkednek Cazorláék.

Kisebb meglepetésre Yaya Sanaogo kezd elől, megelőzve a listán Nicklas Bendtnert, míg Carl Jenkinson és Nacho Monreal is bekerült a csapatba. Aaaron Ramsey és Thomas Vermaelen továbbra is maródi.

Az Arsenal kezdőtizenegye: Fabianski, Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Flamini, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Özil, Podolski, Sanogo.

Kispad: Viviano, Sagna, Gibbs, Wilshere, Cazorla, Gnabry, Giroud.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (76)

10 éve
Törölt felhasználó
gunnersaurus: "A védelmünk ma szimplán tökéletes volt"
Hát akkor szerintem te rossz meccset néztél... volt kb 3 ziccerük ill. minimum 5szor tisztán lőhettek a 16son belül, ha ez a tökéletes védelem, akkor bele se merek gondolni milyen lesz az amikor szar a hátsó alakzat. Talán egy nagyon kicsivel volt jobb a védelmünk mint a múltheti 5-1 alkalmával, mivel nem kaptunk gólt rögzített szitu után (jó persze a 11-s de az más tészta) illetve flaminivel a középpályán nem tudtak olyan gyorsan átrobogni rajtunk. De ha ilyen lesz a védelem a bayern ellen is borítékolható a minimum 0-2 félidőben.
10 éve
Törölt felhasználó
Guardiola szopni jár az Emiratesbe, ezt ne feledjétek! :)
10 éve
Törölt felhasználó
van egy olyan érzésem h a bayern ellen is alkotni akar wenger! és azért pihentette a fél csapatot!
10 éve
Törölt felhasználó
Egyébként a 2. gólunk előtti szituációnál nagyon jól kirajzolódott, hogy mi is hiányzik a játékunkból. Végre volt egy ember OX személyében, aki megindult, így Özil egyből tudta őt indítani. Nagyon kevés ilyen megindulást, üres területre való befutást láttunk az utóbbi időben, főleg Ramsey és Theo hiányában. Szerintem az ilyen emberek hiánya felelős részben Özil visszaeséséért is. Rosicky, Cazorla, Özil, Wilshere mind irányító típusú játékosok. Nincs kit megjátszani.
10 éve
Törölt felhasználó
Monreal elképesztően jó volt. Ha így tud teljesíteni teljesen megfelelő pótlása lesz Gibbsnek, bár nagyobb meccseken mindig is Kieran kell preferálni, mert gyorsabb játékos, ami eléggé hasznos. Koscielny ma nekem nem tűnt annyira jónak. 2 óriási hibája volt, egyszer Suarez agyon verte, a 2.-nál meg átlépte a labdát, és Sturridge majdnem egyedül futhatott rá Fabira, és Mertesacker sem volt annyira toppon, ilyen gyors támadók ellen jönne jól Vermaelen, remélem minél hamarabb visszatért, mert a City ellen rá lenne inkább szükség. Jenkinson meg hozta a megbízható játékát, jövőre nagyobb feladat fog rá hárulni, főleg ha Sagna megy, mert van egy olyan érzésem, hogy ő akkor ő lesz az első számú, és Bellerín lép fel a nagy csapatba.
Özil meg kezd visszatérni év eleji formájához, Chambo fantasztikus, Podolski meg Podolski, egy helyzete volt, be is vágta. Sanogo szerintem jól mozgott, van benne potenciál, bár szívesebben néztem volna Akpomot, szerintem ő jelenleg nagyobb játék erőt képvisel, de a francia is jól teljesített, és gyorsabb játékos, mint Giroud, ami letámadásnál sem jön rosszul a csapatnak, meg kontráknál sem árt.
Úgyhogy bár a 'poolnak több helyzete volt, még is azt érzem, hogy a kezünkben tartottuk a meccset a helyzetkihasználásunknak köszönhető. Fabianski-t meg el kell adni, neki első számú kapusnak kell lennie.

Szólj hozzá