Az Arsenal a közelmúltban elszenvedett kudarcok ellenére is remek szezont produkál a Premier League 2013/2014-es idényében, mi sem mutatja jobban, hogy a csapat egészen januárig a tabella legfelső fokán állt, jóllehet most kisebb visszaesés történt az ágyúsok menetetelesében.

Hogy mi az oka a visszaesésnek, azt nem nehéz megfejetni, hiszen jól látható, hogy nagyon kevés olyan játékosból válogathat Wenger, akik a csapatot adott esetben a vállukra tudják venni.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén sincs szerencséje a sérültekkel Arsene Wengernek, Aaron Ramsey még legalább egy hónapig nem bevethető, s mint ismert, Theo Walcott is csak a következő szezontól állhat a csapat rendelkezésére.

Az előbb említett játékosok kulcsszerepet vállaltak a londoniak menetelésében, főleg előbbi, aki parádés játéka mellett gólokat szerzett és gólpasszokat osztott, utóbbi pedig sérülésből visszatérve lendített nagyot csapata játékán, mielőtt szerencsétlen módon elszenvedte súlyos sérülését.

A brit duón kívül Kim Kallstrom, Abou Diaby, és Thomas Vermaelen sem bevethető, s egyelőre tisztázatlan visszatérésüknek időpontja, még ha találgatás van is azokról.

Arsene Wenger csapatának következő két mérkőzése nagyban befolyásolhatja a csapat idei terveit, vasárnap a Liverpoollal az FA kupában, majd szerdán a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennel találkozik a Wenger-csapat.

A francia menedzser elismeri, a keret rövid, de legalább annyira versenyképes, s megpróbálja majd úgy forgatni csapatát, hogy az jól jöjjön ki a soron lévő, kulcsfontosságú mérkőzésekből.

Egy olyan csapatot fogok kiküldeni a Liverpool ellen, melynek jó esélye lesz a továbbjutásra. Azt még nem tudom, hogy hány játékost fogok pihentetni, de talán fogok. A hangsúly azon van, hogy megnyerjük a mérkőzést.
Ha megnézzük, hogy hány játékos szerepelt mindeddig a csapat színeiben idén, akkor jól látható, hogy eddig is jól forgattuk a csapatot. Minden játékosban egyenértékűen bízok.
Példaként mondhatnám Carl Jenkinsont, akit igazán nagyra tartok, de ott van Sagna, aki nagy tapasztalattal rendelkezik. Amelyik meccsen pedig nagy nyomás várható, ott a tapasztalatot preferálom.
Minden egyes játékosban ugyanúgy bízok. Rövid keretünk van, de versenyképes.

Várhatóan két játékos felcseréli egymást a nem elérhető és az elérhető játékosok listáján, így Santi Cazorla betegség miatt kimarad a Liverpool elleni keretből, de Mathieu Flamini visszatérhet három meccses eltiltásából.

Arsene Wenger szerint csakhogy nem kulcsfontosságú a francia játékos visszatérése.

Ramsey továbbra is sérült, és miután Santi Cazorla sem elérhető, így nagy-nagy öröm számunkra, hogy Flamini visszatérhet, ugyanis egy kissé kevesen vagyunk ezen a poszton.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

10 éve
Törölt felhasználó
Jenkinson, Monreal páros jó, hogy kezd, Sagnaéknak nagyon fittnek kell lenniük a Bayern ellen. Flamini kipihent, Arteta pedig el lesz tiltva, tehát az ő játékuk is indokolt, sokan elfelejtik, hogy a Napoli elleni hazai meccsen például mennyire bejött a mester elképzelése, amikor direkt őket tette be a középpályára, reméljük ez ma is így lesz. Özil úgy látszik soha nem fog pihenni, de annyi szent, hogyha Chambo és Podolski kezd, akkor meg lesz neki mindaz, ami a MU ellen nem volt: lyukra futó, gyors, támadók. Sanogo pedig óriási rejtély mindenki számára. Mármint nem az, hogy miért kezd, hanem, hogy milyen játékos. :D
10 éve
Gnabry ma se kezd sajnos.
10 éve
Törölt felhasználó
Sanogora nagyon kíváncsi leszek. Wenger biztos lát benne valamit, különben nem lenne a kezdőben Bendtner helyett. Ez az Arteta-Flamini kettős sem szokott együtt brillírzoni...
10 éve
Az is elég vicces, hogy Sanogo fél évig sérült volt, és előtte se játszott 10 percnél többet ( Fener ellen csereként) és most kezd a Pool ellen...
10 éve
Jenkinson, Monreal. WHY?

Szólj hozzá