A Manchester United elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóján Arséne Wenger Mesut Özil védelmére kelt.

A múlt heti, Liverpool elleni mérkőzésről készült statisztika szerint Özil labdavesztéséből kétszer is gólt szerzett az ellenfél, az Arsenal rekordigazolására ezt követően pedig rászálltak a szakértők, s heves kritikákkal illették a 25 éves középpályás játékát.

Wenger a keddi sajtótájékoztatóján azonban játékosa védelmére kelt.

"Özil jól halad, még most is tart a beilleszkedése a Premier Ligába, amit már korábban is láthattunk." - mondta Wenger.

"Nem szeretnék túl sok nyomást helyzeni rá, mert eddig világklasszis játékosként teljesített. A Liverpool elleni meccse nem élete legjobbja volt, de ez megesik. Nagyon keményen dolgozik, hogy hozzászokjon az angol liga fizikai sajátosságához és számomra ő egy világklasszis játékos."

"Előfordulnak kritikák ebben a sportban, ezzel szembe kell néznünk, ő sem kivétel. Ugyanakkor régóta van már ebben a szakmában, s tudja, hogy ha az ember adott napi teljesítménye nem jó, akkor vagy kritizálnak vagy megkérdőjeleznek. Ez normális."

"Ő sem lógott ki a csapatból szombaton - egyszerűen nem volt jó napja és maga alá került, mert már 10 perc után 2-0-ra vezetett a Liverpool."

"Özil nagyon keményen dolgozik az edzéseken, hogy továbbfejlődjön. A múlt szombati meccs miatt nem egy-egy emberre kell ráhúzni a vizes lepedőt. Mindannyian tudjuk, hogy csapatszinten nem voltunk elég jók." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Én személy szerint Özilben ugyanazt látom, mint anno Arshavinban...klasszis játékosként lett igazolva mind a 2, az elején az orosznak is Wenger teljesen szabad teret adott, csak úgy mint most a töröknek. Játékstílusa is hasonló mind a kettőnek, sokszor egész meccsekre eltűnik aztán villan egyet ami gól/gólpassz. Még azt is mondom, esküszöm, ugyanezt lenyilatkozta a mester 2-3 éve is, csak Mesut helyett akkor Andreyt mondott :D
Viszont azt sose fogom elfelejteni, hogy Arshavin a 2010/2011 szezon után esett ki Wenger kegyei alól, miközben ő volt a csapat ha jól emlékszek 2.legeredményesebb játékosa a gól+gólpassz statisztikát tekintve. Akkor sok kritikát kapott Arsha, merthogy "sétál" a pályán meg ilyenek, miközben Özil is ilyen...:) csak most se gól se gólpassz nincs tőle és már rá is szállnak.
Arshavin a kedvencem volt, Özilt is csípem,de vele kapcsolatban bizonyos aggályaim vannak. Míg az oroszban láttam azt, hogy ha nem mellőzi Wenger, akár itt is vonult volna vissza, Mesuttal kapcsolatbab meg az az érzésem hogy nem érzi itt jól magát és 2 év után elhúz innen...
10 éve
Törölt felhasználó
Jó lesz ő nagyon! Nyáron igazolni kell még jó játékost aztán csak összeérnek végre a srácok! Holnap bele fognak adni mindent remélem és nyerünk!! :)
Hajrá ARSENAL!!
10 éve
Törölt felhasználó
Ha már a második évéről beszélünk, ne feledjük el,hogy VB lesz a nyáron! Idén nálunk is eléggé meg van terhelve, a nyári vb-t meg szintén végig kell,hogy játssza, elvégre kulcsembere a Nationalelf-nek, szóval a felkészülése eléggé későn fog kezdődni, és vélhetően olyanra is fog sikerülni...
10 éve
kérdés mennyit akar itt tölteni nálunk a klubnál a srác.....de én nem szapulom....végre van egy mások által is sztár igazolásunk és gamerünk....balfasz az a hozzáállás aki ebben is negatívat lát...és tipikusan arsenalos...
10 éve
Az állóképességén kell neki javítania, meg nem ártana, ha többet vállalna magára és nem vonná ki magát sokszor a játékból. Elfogadom, hogy 1. éve angliában, de jövőre már nem leszek vele ilyen elnéző.

Szólj hozzá