A Southampton elleni pontvesztést követően újból visszatért a győztesek útjára az Arsenal. Ha nem is elsöprő játékkal, de a meccset folyamatosan kontroll alatt tartva Alex Oxlade-Chamberlain duplájának köszönhetően győzni tudott a csapat.

"Kellett a győzelem a hétvégi döntetlent követően. Kellett a három pont, de nehéz volt megszerezni. A Crystal Palace egységesen és jól szervezetten játszott. Minden labdára rámentek és fizikálisan is kemények voltak. Sportszerűen tették a dolgukat, de nem volt könnyű feltörni a védelmüket. Türelemesnek és intelligensnek kellett maradnunk, és minden helyzetünket ki kellett használunk a második félidőben." - mondta Wenger.

A francia menedzser ezt követően Alex Oxlade-Chamberlain teljesítményére tért ki külön.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy Chamberlain középen és szélen is képes jól játszani. Úgy gondolom, hogy a jövője középen van. Ezt ma is bebizonyította, nemcsak a góljai miatt, de a teljesítményével is. Kellett neki egy kis idő, mire formába lendült, de összességében elégedett vagyok a fittségével. Voltak görcsei a meccs végén, ez is bizonyítja, hogy még nem áll teljesen készen."

Az Arsenal a győzelemmel visszavette az első helyet a tabellán, hétfőn ugyanakkor fontos meccset játszanak a Stamford Bridge-n, ahol a Chelsea feszül a Manchester City ellen.

"Külön figyelemmel követem majd azt a meccset, kíváncsi vagyok, hogyan fognak teljesíteni. Sikerült ma előnyt kovácsolnunk a Liverpool és a Manchester United bukásaiból, már ezelőtt is mondtam, hogy az Emirates-beli teljesítményünk döntő faktor lehet."

"Egyelőre nem szaladnék annyira előre, hogy hány szereplős lesz a bajnoki harc, erre majd február végén kell visszatérnünk."

"Engem nem zavar, ha leírnak bennünket. Az elmúlt hét évben folyamatosan ezt szajkózza a média, az már mindenki agyába beleégett, hogy mi esélytelenek vagyunk. Ezt meg tudom érteni, mert egy ideje nem nyertünk, ráadásul minőségi ellenfeleink vannak. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy képesek lehetünk megverni a Manchester City-t, csak be kell bizonyítanunk."

"Csak azt tudom mondani, hogy 24 meccs után az első helyen vagyunk. Minden azon múlik, hogyan fejezzük be a szezont."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

10 éve
Törölt felhasználó
ja, jól megbolygatná a törékeny csapategységet a buta majma...
10 éve
Törölt felhasználó
Balotellivel gecci jól járnánk,és tök mindegy milyen a magatartása .:D
10 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! Kutyából nem lesz szalonna.

Szólj hozzá