Félgőzzel is továbbjutott az Arsenal az idei FA-Kupa kiírásban - az Ágyúsok pénteken a harmadosztályban szereplő Coventry csapatát verték meg 4-0-ra az Emirates stadionban.

Az Arsenal már az első félidőben kétgólos vezetésre tett szert Lukas Podolski révén, s bár a Coventry szépen küzdött, s több helyzetig is eljutott a második játékrészben, Giroud és Cazrola találatainak köszönhetően 4-0-ra az Arsenal jutott tovább.

"A Coventry jól tette a dolgát, de mi is, különösen az első félidőben." - mondta Wenger.

"A második félidőben egy kissé visszaesett a játéktempónk. Az utolsó 20 perc viszont már ismét rólunk szólt, mert a Coventry fizikailag elfáradt. Ugyanakkor jól küzdöttek, és volt egy pár helyzetük a második félidő elején. Néhány játékosunk el is fáradt a végére, mert régen volt a legutolsó meccsünk." - tette hozzá a francia.

A mérkőzés első félidejében Lukas Podolski duplázott, Wenger külön kitért a német játékosra.

"Podolski képes gólokat szerezni. Ha a csapatnak helyzete van, az ember azt szeretné, ha ő fejezné be azokat. Pontos befejező és hihetetlen lövőereje van. Nagyon hatékony játékos, kezdőként és csereként beállva is képes fontos gólokat szerezni. Ugyanakkor a széleken sokkal meggyőzőbb, mint középen."

A francia menedzser további két játékosának a teljesítményét elemezte bővebben. Alex Oxlade-Chamberlain például először volt kezdő az Arsenal csapatában az augusztusi súlyos sérülését követően.

"Tetszett Oxlade-Chamberlain játéka középen, különösen, amikor nláunk volt a labda. A védekezést illetően is keményen dolgozott. A támadásoknál jól kiegészítették egymást Wilshere-rel, azt gondolom, hogy az angol nemzeti válogatottban is összeállhat ez a duó a jövőben."

Gedion Zelalem pedig a mai napon mutatkozhatott be a felnőtt csapatban. A fiatal játékos vasárnap lesz 17 éves, a mai beállásával pedig a hatodik legfiatalabb arsenalos lett, aki debütálhatott az első számú keretben.

"A mai egy jó alkalom volt, hogy deübtáljon. A félelem legkisebb jelét sem mutatta. Mindig keresi a labdát, ráadásul nagyszerű meglátásai vannak a pályán."

A következő fordulóra való sorsolást vasárnap tartja az angol labdarúgó-szövetség. Folytatás jövő kedden a bajnokságban, a Southampton ellen, idegenben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
gunnar: Ha Draxlerre gondolsz, ne izgulj, mert csatárként számolna vele Wenger. Meg egyébként Rosi, Arteta bőven túl van már a harmincon, Cazorla és Podolski is 29. Legalább többet lehet majd rotálni.
10 éve
Törölt felhasználó
Cazorla szélső, világ életében az volt. Tehát 4 szélső is van a csapatban, az tényleg fölösleges. Ha jönne, az Gnabry kárára játszana, nem kell.
Úgy látom, ez az igazoljunk valakit, kurva mind1 kit, csak jöjjön egy úgy játékos dolog nem múlik, sőt egyre erősebb. Így legalább lehet majd Wengert anyázni egy hét múlva, örüljetek.
10 éve
Törölt felhasználó
Wilshere is a szelen kezdte aztan betolta Wenger kozepre es igaza volt.
10 éve
Törölt felhasználó
Ja játszhat 17 játékos a szélen mint azt korábban ecsetelte sőt Koscielnyt is kitolhatjuk oda,attól még nem lesz igazi szélső.Walcott,Podolski,Ox és Gnabry tudnak szélen játszani senki más.Cazorla és Özil is csak lassítják a játékot a szélen.Mind a szélre mind a középpályá hátsó részére kell egy-egy játékos véleményem szerint...
10 éve
Nem értem minek erőltetni középen Oxit, egyértelmű, hogy ez nem az ő posztja lesz. Ráadásul tegnap se ment neki a játék, tiszta átjáróház volt a középpálya. Főleg Theo kidőlésével a szélen lesz rá majd szükség.

Szólj hozzá