Az Arsenal újabb nagyon fontos három pontot zsebelt be a bajnoki címet felé vezető úton, ugyanis a Fulham együttesét is sikerült két vállra fektetni Cazorláéknak.

Egy gyengébb első félidőt követően megemberelték magukat Arsene Wenger fiai, a második játékrészben pedig négy perc alatt két gólt szerezvén megnyerték a találkozót.

Az elmúlt időszakban egyre több negatív kritikát akasztottak Santi Cazorlára, aki ma csattanós választ adott; remek játéka mellett mindkét ágyús-gólt a spanyol szerezte.

Wenger mind Cazorlával, mind pedig az egész csapatával elégedett volt, elmondása szerint a kis termetű spanyol elérte legjobb formáját, míg együttesét dicséret illeti, hisz türelmesek tudtak maradni a mérkőzés nehezebb időszakaiban is.

A teljesítményről...

Mindvégig az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést, jóllehet az első játékrészben nem úgy mentek a passzok, ahogy azoknak kellett volna. A második félidőre viszont összeszedtük magunkat, nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltunk, és lőttünk is két gólt. Santi két remek találatot szerzett, a másodikat követően úgy érződött, hogy meg lehet a három pont. Volt még néhány lehetőségünk, ugyanakkor összességében nagyon nehéz azon csapatok ellen játszani, akik nem igazán vállalják fel a harcot, így sok esetben a türelem kérdése, hogyan végződik számodra a találkozó.


Cazrola játékáról...

A szezon kezdést követően hosszú ideg volt sérült, több problémája is volt. Aztán jött a bokasérülése, voltaképpen december közepétől nyilvánítható teljesen egészségesnek, mostanra pedig visszatért a legjobb formájához.


Cazorla kreativitásról...

Ő tipikusan egy olyan játékos, aki az utolsó harmadban képes arra, hogy lehetőségeket alakítson ki a társainak vagy éppen befejezzen egy akciót. Kétlábas játékos, többek között ez az erénye az, ami nagyon veszélyessé teszi őt.


Arról, hogy Santi és Wilshere remekül megérti egymást...

Wilshere egyre élesebbé válik, jól látható, hogy rengeteget mozog, ez egyrészt a mi játékunkat is gyorsítja, másrészt több lehetőséget tudunk kidolgozni.


Mennyire van valós alapokon a Vucinic szál...

Vizsgáljuk a lehetőségeinket, de Vucinic nem tartozik ezen játékosok közé.


Valóban tárgyaltak-e már a menedzserével...

Néhány ember olyan vizuális képességgekkel rendelkezik, ami bennem nincs meg!


Az átigazolási tervekről...

Szeretnék a sajtónak olyat mondani, ami nem csak őket, hanem engem is izgat, de ilyen hírrel nem tudok szolgálni.


Podolskiról...

Minden olyan játékos frusztrált, aki a padon ül. Lukasnak ugyanakkor fantasztikus a hozzáállása, ezt meg is mutatta, amikor beállt. Játszani fog. Négy és fél hónapig volt a partvonal kívül, így ez egy kis időt igénybe vesz, míg a szervezete regenerálódik, de élesnek tűnik. Amikor játszik valami érdekeset ad a csapat számára. Jelenleg a bal szélen kívánom őt játszatni, nagyon jó bal lábbal rendelkezik és a szélről képes a legnagyobb veszélyt jelenteni az ellenfélre. Fizikálisan most már készen áll.


Behúzódhat-e a későbbiekben középre...

Ezen a poszton is képes játszani. Neki elég egy lehetőség és élni fog vele, nem pedig a nézők közé rúgni a labdát.


Mi a véleménye csapata jelenlegi helyezéséről...

Nézzék, 22 mérkőzést játszottunk, ezeken 51 pontot gyűjtöttünk. Ha összehasonlítod az előző szezonokban elért eredményeinket, áthatod, hogy az egyik legjobb, ha nem legjobb, amit elértünk. Minden, amit mondhatok azaz, hogy így kell folytatnunk. A srácok képesek egymásért küzdeni, remek a szolidaritásunk. Amikor szükséges rotálunk egy keveset, de így is megesik, hogy több remek játékos csak a padon kap lehetőséget. A média azt akarja, hogy úgy játékosokat szerződtessek, de ha esetleg a padra kerülnek, akkor az lesz a probléma, és azért kérnek számon!


A csapat játékáról...

Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, hisz rendkívül konzekvensen teljesítünk. Nem elfeledendő, hogy nehéz bajnoki rajton vagyunk túl, de technikailag és mentálisan is sikerült remek választ adnunk. Nehéz időszak volt, tekintve, hogy a sok mérkőzés mellé még két Bajnok Ligája selejtező is beépült, ahol szintén helyt kellett állnunk. Sikerült remek választ adnunk a kezdeti nehézségekre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (48)

10 éve
http://www.transfermarkt.de/de/juan-mata/profil/spieler_44068.html Ha megnézed ott a pozíciót, láthatod ,hogy Mata irányító középpályás, ki lehet rakni szélre, de Özillel véleményem szerint jobban kioltanák egymás játékát,mint most Cazorlaval.Felesleges is ezen vitakozni , mert sose lesz a miénk, meg nincs is akkora szükség rá.

OFF:Hulk Londonban tartózkodik, valószínű,hogy a Chelsea játékosa lesz, de szerintem nálunk is jól megállná a helyét középcsatárként, kiváncsi leszek mindenesetre mi fog kisülni ebből.Remélem meghúzza a váratlant az öreg és leigazolja! :D
10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Tényleg ennyire nehéz észrevenni a nyilvánvalót?!
Kisegítésképp pedig még képekkel is szemlétettem, ha esetleg vizuális típus lennél. (:
10 éve
Törölt felhasználó
Ez baromság biztos nem oltanák ki egymást,ha megnézed spanyolba sem szervező hanem valamelyik szélen tolja a valenciába is kint volt a szélen ő inkább szélső Özil meg az ék mögött mozog,akkor hol zavarnák egymást? És bár imádom Santit fiatalabb és jobb játékos is nála ennyi!
10 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Láthattad az utóbbi hetekben, hogy Cazorla és Özil mennyire kioltják egymás játékát! Két hasonló stílusú játékosról beszélünk, akik a pálya ugyanazon területeit játsszák be(függetlenül attól, hogy az egyik papíron a bal oldalon kezd, a másik a jobb oldalon, Ők ketten lefedik az egész támadó harmadot). Mit nem lehet azon érteni, hogy ha egyszerre vannak fent, akkor csakis zavarólag hatnak egymásra?! Mata-ra nincs szükségünk, csatárra van.

Szemléltetésképp:

http://eplindex.com/wp-content/uploads/2012/11/Juan-Mata-Vs-Newcastle.png

http://eplindex.com/wp-content/uploads/2013/11/Screen-Shot-2013-11-03-at-23.04.58.png
10 éve
a védelemtől felfelé nálunk egyik játékos helye sem fikszállt (kiv. Arteta és Flamo bár Ő azért néha felrobotl messzebbre is:D).....bárki bárhol felbukkanhat....ez a jó abban ha valaki több helyen is tud játszani....ebben van mákja Wengernek, hogy vagy elmondták neki vagy észrevette. Ezért jó a kp-nk!

Mata meg Mata....simán elférne de akkor számomra kedvesebb gamerek kevesebbet játszanának. Kívánok neki jobb életet mint a cselziben de ez az év már kalap kabát az MUnak....jövőre ha marad runyi meg a rohadék akkor jobbak lehetnek elől....de a védelmük egy rakás fos lesz akkor is....ha ott nem akarnak valamit....mondjuk lehet lesz az is mert egy 100 millát biztos belecsengetnek a klubba majd. De ez a jövő. Idén nem tényezők sehol sem.

Szólj hozzá