Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal jelenlegi szezonja könnyebb mentális szempontból annak ellenére, hogy a csapat évek óta először van versenyben a bajnoki címért.

A francia menedzser arra alapozza ezt a kijelentését, hogy az elmúlt években az Arsenal óriási nyomás alatt volt, hogy megszerezze a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikért, hogy az UEFA-tól származó pluszbevételek segítségével visszafizessék az Emirates stadion felépítéséhez felvett kölcsönt.

"Tavaly minden sokkal nehezebb volt. Ötödikként vagy hatodikként úgy kell támadni, hogy közben nem hibázhat az ember. Tavaly ilyenkor tudtuk, hogy egyetlen pontot sem veszíthetünk el a szezon végéig." - emlékezett vissza Wenger.

"Most olyan helyzetben vagyunk, hogy a természetes küzdőszellemünk és motivációnk visz előrébb. Ez pedig könnyebb mentálisan."

Wenger úgy gondolja, hogy a tavaly nyári rekordigazolás, Mesut Özil is sokat segített.

"Tavaly ilyenkor olyan klubnak tűntünk, mint amelyikben nincs kellő ambíció a nagyobb trófeákhoz. Azóta sok minden változott. Jött Özil és meg tudtuk tartani a játékosainkat. Hirtelen most már olyan klub lettünk, amelyikben hisznek az emberek, hogy képes küzdeni."

A francia szerint az Arsenal anyagilag is sokkal stabilabb alapokon áll.

"Az tudjuk tenni, hogy minden átigazolási időszakban elköltjük a rendelkezésünkre álló pénzt. Mindazonáltal nem kerültünk olyan helyzetbe sosem, hogy becsődöltünk volna. Továbbra is erősek vagyunk."

"Tudni kell, hogy az igazolási politikánk most is marad a régi, ugyanakkor a rendelkezésünkre álló anyagi erőforrások egyre gyarapodni fognak. Korábban egy olyan időszakon mentünk keresztül, amikor vissza kellett fizetnünk a stadionunk miatt felvett kölcsönt."

"Most azonban sokkal kevesebb a teher a vállainkon, mert a bevételeink nagyobbak lettek. Így pedig természetesen könnyebb megtartani a játékosainkat, s könnyebb harcolni is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

10 éve
Törölt felhasználó
nekem mindegy a kezdő csak nyerjünk nem vagyok telhetetlen lenni de szeretnék újra bajnoki címet ünnepelni !!! :D
10 éve
Elnéznék ma egy ilyen kezdőt: Szczesny - Sagna Mertesacker Koscielny Gibbs - Flamini Wilshere - Gnabry Özil Podolski - Giroud. Nem hiszem, hogy Chamberliant kezdőként veti be Wenger. Emlékezzünk csak vissza, Walcott és Podolski felépülésénél is relatíve sokat várt a kezdőbe rakásukkal. A Papát ismerve Oxnak egy 10 percet jósolok a Fulham ellen.

Szólj hozzá