Arséne Wenger elégedetten értékelte csapata teljesítményét az Aston Villa ellen aratott 2-1-es győzelmet követően.

Az Arsenal nem játszott sziporkázóan, mégis az első félidő vége felé két gyors góllal megszerezték a kellő előnyt a birminghami csapat ellen, s ezen már Benteke kései szépítő találata sem tudott érdemben változtatni.

Az Arsenal így visszavette az első helyet a tabellán.

"Nagy győzelem volt ez a számunkra. Két teljesen különböző félidőt láthattunk. Az elsőben az általunk diktált iramban folytak a passzok és mi irányítottuk a meccset. A második sokkal inkább a küzdelemről szólt. Talán egy kicsit másmilyen Villa állt ki ellenünk, mert egy három játékos is középen volt náluk, ezáltal sokkal kötetlenebb lett a játékuk. Talán egy kissé óvatosak voltunk, hogy tartsuk a 2-0-át, de a védőink végig meccsben tartottak bennünket."

"Kissé idegesen fejeztük be a meccset, de kijár a Villának az érdem, mivel minden labdáért harcoltak és nem adták fel a végéig. Ezért volt nehéz a meccs a végéig. Nem gondolom, hogy a csapatom nem vette komolyan a Villát a kétgólos előnykor, talán kissé túlzottan óvatosak voltunk. Szerettük volna megtartani a 2-0-át, mindeközben pedig lehűlt a játékstílusunk."

"Mindenképpen erős választ kellett adnunk azt követően, hogy a Chelsea és a Manchester City is nyertek a hétvégén. Nagy nyomás volt a csapaton, hogy nyerjünk, máskülönben pontokat veszítettünk volna a két riválisunk ellen. Egyetlen választ adhattunk ma: meg kellett nyernünk a meccset."

Az Arsenalnak egyedül két új sérült okozhat gondot, Wenger elmondása szerint fennáll a veszélye annak, hogy Tomas Rosicky orra, míg Nacho Monrealnak a lábközépcsontját törhette el. Részletek minden bizonnyal a holnapi nap folyamán várható a csapattól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem Rosi helyére igazolnék hanem Giroud( helyére) mellé nem ugyan az !
10 éve
Törölt felhasználó
szasza nem fejezted be a mondatom értelmezését:D Inkább nézem, ahogy 6 sérültel küzdünk, minthogy 500 játékos karrierjét tönkretesszük egy évtized alatt. Nyilván nekem is az a jó, ha egészséges a keret...:D
10 éve
Athlon: Én már sérülés előtt is írtam, utána meg pláne hogy kell ember:D

Aron21: "Én inkább nézem azt, ahogy egy megtördelt keret küzd a pályán" azért ez se egészséges dolog:D

Elsők vagyunk szarjuk le az erősítést mi?:D Hááát okés ha ti mondjátok!:D

10 éve
Törölt felhasználó
Ha az alapján ítéljük meg a keret minőségét, hogy azt nézzük, éppen hányan vagyunk, akkor 86 játékosunk lenne, mert valaki mindig sérült. Az Arsenalnal ezt már meg kell szokni, alap esetben a csatár poszton kívül mindenhova van legalább 2, de sokszor inkább 3 minőségi opciónk.

A Chelsea játékospolitikája például nélkülözi bármely játékos karrierjének figyelembe vételét, ők valóban igazolnak egy posztra 4 embert, csak azért, hogyha valamikor 3 játékos lesérül azon a poszton, akkor az az 1 sztár beugorhasson helyettük. Akkor amikor már a karrierjének, hírnevének annyi, akkor amikor már a játékhiány miatt nem tud csodát tenni és csak még jobban elkezdi szidni minden idióta drukkerjük (amiből azért mi sem szenvedünk hiányt és nálunk is ugyanígy állnának hozzájuk sokan). Én inkább nézem azt, ahogy egy megtördelt keret küzd a pályán (ja és még így is elsők), mint az ilyen undorító klubokat, mint a Chelseat.
10 éve
minden sérülés után az az első hogy igazoljunk?

Szólj hozzá