Az Arsenalnál már a nyár óta téma egy csatár érkezése, miután csak egy ilyen top kvalitású játékossal rendelkezik az együttes, Oliver Giroud személyében. A francia labdarúgó az idény első felében remek teljesítményt nyújtott, több gól és gólpassz is fűződik a nevéhez. Nem véletlen, hogy a válogatottban is első számú támadóvá vált. Sajnos, ahogy várható volt, az utolsó hónapra nagyon elfáradt, decemberben sorra hagyta ki a ziccereket, ettől függetlenül a mezőnymunkája továbbra is kiváló volt. Nicklas Bendter, aki nyáron majdnem elhagyta a klubot, Wenger kérésére még is maradt, mint második opció. A dán lassan vette fel az iramot, majd a szezon végére egyre veszélyesebbnek tűnt, de sérülése miatt ki kell hagynia a januárt, ráadásul Walcott is kidőlt 6 hónapra, így a Wengernek nem árt szétnéznie a piacon. Nyilvánvalóan a téli átigazolási szezonban top játékosokat nem lehet vásárolni, ezt a francia mester is így véli.

 

Nézzük posztról-posztra a lehetséges érkezőket és távozókat:

Kapus: Érkező nem várható erre a posztra. Szczezny szerződéshosszabbítása egyértelművé tette, hogy most már első számú hálóőr, ami nem is csoda, hiszen az idei szezonban, minden sorozatot figyelembe véve, 28 alkalomból 14-szer hibátlanul teljesített. Lukas Fabianski már többször vetette fel, hogy távozna az Ágyúsoktól kevés játéklehetősége miatt, ami a mostani átigazolási szezonban be is következhet, hiszen már csak fél év van a szerződéséből. A nyáron kölcsönvett Vivianoról pedig szintén reppentek fel pletykák, hogy a kölcsönszerződés lejátra előtt visszatér a Palermo csapatához, habár Fabianski távozása esetén ez elég valószínűtlennek tűnik.

Védők: Érkező nem várható. Vermaelent a Napoli szeretné leigazolni, de a kapitányunk kijelentette, hogy szeretne megküzdeni a helyéért a csapatban és nem gondolkozik a távozáson. Szinte biztos, hogy Johan Djourou végleg elhagyja a klubot.

Természetesen többet szeretnék a pályán lenni, de ezért küzdeni is fogok 2014-ben.

- mondta a belga védő.

Középpályások: A nyár óta többször összeboronáltak minket Julian Draxlerrel, a Schalke 20 éves tehetségével, akinek kivásárlási ára 45 millió euró. Draxler posztja alapjában véve támadó középpályás és bal szélső, de Wenger, aki egyébként nagy csodálója, máshogy vélekedik erről. Szerinte remek csatár lehetne, az amúgy sem túl alacsony német játékosból. Ennek fényében érthető a folyamatos érdeklődés iránta. 

Úgy állunk az átigazolási piachoz, mint a többi klub: figyeljük, mi történik, s ha valaki különleges elérhető lesz a piacon, megpróbálunk lecsapni rá.

- nyilatkozta Wenger, valószínűleg Draxlerre célozva

Két középpályásunknak van lejáróban a szerződése a csapattal, Frimpongnak és Rosickynek, utóbbi biztos meghosszabbítja szerződését.

Tomas Rosicky, akinek idén jár le a szerződése, maradni fog.

Támadók: Az ősz folyamán több támadó neve is szóba került. Már nyáron voltak pletykák Benzema klubváltásáról, de mint kiderült ezeknek semmilyen valóságalapja nincs. A francia biztos nem hagyja el Spanyolországot télen, Wenger cáfolta, hogy szeretné őt leigazolni.

Nem gondolnám, hogy Benzema és Giroud jól megférnének egy klubcsapatban.

Jackson Martínez, jelenleg a portugál bajnokságban gyártja a gólokat. Elmondása szerint, nagy csodálója az Arsenalnák és szívesen csatlakozna a klubhoz.

Arsenal szurkoló voltam gyerekként, szeretem a játékstílusukat. 

Ettől függetlenül nem valószínű, hogy ágyús mezben láthatjuk, hiszen a kivásárlási ára 30 millió euró. 

Az átigazolási időszak első pár napjában Dimitar Berbatov esetleges átigazolásáról lehetett olvasni, de ezek is ködbe vesztek Wenger nyilatkozata után.

Berbatov leigazolása nem merült fel.

Morata, Diego Costa, Pedro neve pedig csak pletyka volt. Mindegyik jól érzi magát klubcsapatánál és egyikőjük sem mozdítható. Jelen pillanatban csak Draxler felé való érdeklődésünk tűnik valósnak, de a Schalke csapata nem szeretne a nyár előtt megválni tőle, csak abban az esetben, ha 45 millió euró feletti ajánlatot kapnak, ami az átigazolási politikánkat tekintve, teljesen kizárt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Törölt felhasználó
off: Matic a Chelsea-be igazolt.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ez a Draxleres hír hatalmas kamu. :D
10 éve
ez is kamu...mint az aranylabda...de legalább Pelé megkapta:D
10 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DUAE2Np4Ghs

skysportsnál már tényként kezelik draxler érkezést, lehet mégis lejjebb alkudtuk az árát. :)
10 éve
Az eddig okés is...csak akkor mit érzünk majd ha nem fizetjük ki amit ki kell és elmegy máshová (oda ahol pengetnek és nyomják a dolgot mert sikerorientáltabbak minden téren)? Luzer Arsenal leszünk már megint....vannak helyzetek amikor pengetni kell...ehhez is fel kell nőni. És az Ő esetében nem is lenne hatalmas zsákbamacska ha már Wenger mióta figyeli....szóval nem igazán értem a dolgot...picit pitiáner hozzáállás látszik megint amit Én látok a hírekből leszűrve.....ez a kivásárlási záradék csak nyáron aktiválható dolog 3 gamer esetében is akinél bepróbálkoztunk....rohadt nagy KAMU! És aki ezt elhiszi annak üzenem, hogy van télapó is!:D

Szólj hozzá