Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Alex Oxlade-Chamberlain legjobb pozíciója hosszú távon középen lesz majd, ám a játékos fejlődése érdekében egy pár évet mindenképpen szélsőként fog játszani.

A fiatal játékos mintegy öthónapos távollétet követően térhet vissza a pályára. Mint ismert, Oxlade-Chamberlain még az első bajnoki meccsen, az Aston Villa ellen szedett össze egy súlyos sérülést, s az élet úgy hozta, hogy most a birminghami csapat ellen térhet majd vissza.

A 20 éves játékossal természetesen türelmes lesz Wenger, amíg vissza nem nyeri a formáját, de a francia menedzser már most leszögezte: gondolkodás nélkül beválasztaná a keretbe.

"Mindenféle hezitálás nélkül benevezném. De ezt még nem tudom, nincs végleges döntés. A legfontosabb dolog, hogy egy félidőt már játszhatott a héten a tartalékok között, s a szervezte jól reagált a terhelésre. Meglátjuk, mi lesz, de nem szabad elfelejtenünk, hogy öt hónapot hagyott ki. Egy kis időbe bele fog telni, mire ismét megszokja a Premier Liga ritmusát." - mondta Wenger.

Oxlade-Chamberlain visszatérése mindenképpen jó hír Wengernek azok után, hogy a héten kiderült: Theo Walcott keresztszalag-szakadás miatt hat hónapot kényszerül kihagyni. A csapat menedzsere azonban úgy gondolja, hogy két eltérő típusú játékosról van szó, a kettejük játéka közti távolság pedig idővel még jobban növekedni fog.

"Jó dolog Chamberlaint újra a sorainkban tudni. De ő egy teljesen más típusú játékos Walcotthoz képest. Theo inkább csatár, míg Chamberlain középpályás. Egyikük sem tudja a másikat pótolni, mert különböző játékosokról van szó."

"Chamberlain játéka még kialakulóban van. Jót tesz a játékos fejlődésének, ha játszik a jobb és bal széleken, valamint szükség esetén középen. 23-24 éves korban alakul ki egy játékos végleges posztja."

"Úgy gondolom, hogy Chamberlain egy mélységi középpályás lesz. Nagyon jók a mélységi beindulásai, remekek a kiugratásai. A játéka nagyon hasonlít Steven Gerrardéhoz, vagy Ramseyéhez."

Wenger végezetül kitért arra is, hogy Oxlade-Chamberlain mindenképpen ütőkártyát jelenthet Roy Hodgsonnak a brazíliai világbajnokságon.

"Jó esélye van, hogy ott lesz a világbajnokságon. Sok opciót kínál Roy Hodgsonnak, mivel középen és a széleken is tud játszani. Ilyen téren Angliának nincs túl sok játékosa. Ráadásul nagy kihatással van a csapatra is, múlt nyáron alig szállt be a meccsbe és máris gólt szerzett, s a játéka is meggyőző volt - mélységi középpályásként. Azt gondolom, hogy a jövőben ez lesz az ő posztja."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

10 éve
Törölt felhasználó
Nasri0220! Én emlékeztem rosszul, mégis csak neked van igazad! Chamb: "I've always played as a centre midfielder, but recently I've been playing out wide and I like it there."
10 éve
Törölt felhasználó
Southampton - Manchester még 11ben az FA kupán még a szélen játszott én így emlékeztem rá no mindegy ezen nem fogok vitázni mert a lényegen nem változtat.
10 éve
Törölt felhasználó
Ha csak szigorúan a box-to-box középpályásokat vesszük akk jelenleg Arteta,Ramsey,Jack,Flamini játszanak ott Arteta és Flamini lassan kiöregednek és oda be fog tudni lépni Ox és Zelalem előttük jó időre meg van oldva Özillel,igazi klasszis technikás jól cselező szélső viszont nincs,tehát nyáron menni kell Draxlerért ha van tőke!
10 éve
Törölt felhasználó
Nasri0220! Pont, hogy fordítva volt! Amikor felkerült az első csapathoz, azért tolta be az akkori edzője középre, hogy fizikálisan jobban szokja a közeget.

Wenger tudja, hogy milyen jövőt szán Chamberlainnak! Szerencsére Ox van olyan tehetséges játékos, és rendelkezik olyan fizikummal, hogy a középpálya bármelyik részén megállná a helyét.
10 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy egyedül csak én vagyok ezen a véleményen, de én nem változtatnék a posztján. Szerintem az ő képességeit szélsőként nagyon jól ki tudnánk használni. A másik dolog, hogy tele vagyunk belső középpályásokkal, minek kéne belőle is azt faragni? Persze tudom ha Wenger tehetné akkor 11 belső középpályással állna ki, de pechére más posztok is vannak. :D Aztán lehet, hogy az áll a háttérben, hogy tervezzük valami komolyabb szélsőnek a leigazolását.

Szólj hozzá