Az Arsenal kiemelkedő játékkal, könnyedén jutott tovább az FA kupa legjobb harminckét csapata közé, a londoni ágyúsok az ősi rivális Tottenham Hotspur együttesét verték ki a kupasorozatból.

Arsene Wenger már a mérkőzés előtt is jelezte, hogy idén komolyabban veszi az angol FA kupát, mint az tette az elmúlt pár évben, s ehhez mérten fogja kijelölni csapatát a londoni derbire.

Az ágyúsok jól kezdték a találkozót, már az első percektől kezdve magukhoz vették irányítást, amelyet egészen a mérkőzés végig a kezükben is tartottak.

Wenger elégedett volt csapata játékával, egyetlen demoralizáló tényező az ismét a sérülésekre vetíthető ki, Thomas Vermaelen, Theo Walcott, és Mikel Arteta is kisebb-nagyobb sérülés miatt hagyta el a pályát.

A teljesítményről...

Jó ütemű találkozó volt, mind védekezésben, mind pedig támadásban sikerült irányítanunk a találkozót. Látható volt, hogy nagyon fegyelmezetten futballoztunk, ez főleg a védekezésünkre igaz. A játékunk a gyors, egypasszos játékon és gyors bemozgásokon alapszik, ha ezt sikerül megvalósítanunk, mindig veszélyesek tudunk lenni.

Serge Gnabry-ról...

Már volt néhány jó meccse a szezonban, de akkor nem hazai pályán játszottunk. A Swansea és a Crystal Palace otthonában is pályára lépett, és jó teljesítményt prezentált. Összességében ma is megmutatta, hogy egy minőségi játékos. Nagyon jól játszott.

Fiatal kora ellenére egészen éretten teljesít...

Egy nagyon fiatal srácról van szó, hisz 95-ben született, de ez is megmutatja, hogy mennyire tehetséges, s hogy mekkora minőség rejlik benne. Fényes jövő előtt áll, jó agya van a focihoz.

Hogyan hasonlítja Gnabryt a többi fiatalhoz...

Nagyon hiszek Sergében, már tavaly is megadtam neki a lehetőséget. Ellenben a legfelső szint a következetességről szól, de úgy gondolom meg vannak benne az összetevők, hogy képes legyen ezen a szinten klasszis teljesítményt nyújtani. A teljesítményén jól látható, hogy mennyire tehetséges.

Theo Walcott-ról...

Az orvosok azt mondták nekem, hogy a vendég szurkolók érméket dobáltak hozzá, ami fején csattant, s ezért is csinálta azt, amit csinált. Theo semmi sértőt nem tett, nem nevezném támadó jellegű gesztusnak a részéről. Megértem, hogy minden egyes incidensről többet szeretne tudni a sajtó, s a felszínre helyezni azt, de ez nem valami olyasmi, amivel bárkit is megbántott volna Walcott.

Dembele és Wilshere esetéről...

Nem láttam a szituációt.

Walcott sérüléséről...

A térdével vannak gondok. Nem tudom, hogy ez csak szimplán a rúgástól van-e vagy esetleg a szalagjai sérültek, annyi biztos, hogy kétszer is megrúgták a térdét.

Egy kicsit rövid a választék, ami a támadó szekciót illeti...

Igen, egy kicsit rövidek vagyunk, mert Walcott nem túl magas! Még mindig elérhető Lukas és Özil is, akik ma csak a padon kaptak szerepet. Giroud beteg volt, ezért nem játszott, de az Aston Villa ellen már elérhető lesz. Ugyanakkor, ha elveszítjük Theo-t, akkor az természetesen nagy problémát jelent a számunkra.

Nicklas Bendtner-ről...

Egy hónapra dőlt ki, mi rosszabbra számítottunk, úgyhogy ez mindenképp pozitív hír.

Az átigazolási tervekről...

Várom, hogy valaki kisétáljon, majd kopogtasson az ajtóm és bejöjjön. Őszintén, találunk jobb játékost a piacon, mint akikkel már jelenleg rendelkezünk?

Mi lesz a reakciója, ha Walcott-ot eltiltja az FA...

A válaszom egyszerű; az FA illetékesei is láthatták a képsorokat a Tv-ben, s ha ez számunkra támadó jellegű gesztus, akkor mit mondhatnék? Az én szememben ez nem lehet eltiltás.

Walcott középen való szerepeltetéséről...

Tetszett a mai teljesítménye, jól csinálta. Már korábban is játszott ebben a szerepkörben, de ma láthattunk az elkötelezettséget, a határozottságot, és nagyobb küzdőszellemet a játékában. Ezen tulajdonságokkal képes arra, hogy fejlődjön ezen a poszton, a kvalitása megvan ehhez, ha így folytatja, nagyon veszélyes játékos lehet ezen a poszton.

Ryo-ról...

Van egy kisebb térdsérülése, de nem súlyos. Szüksége van a játékra a szezon második felében, így ha találok neki egy jó lehetőséget a piacon, akkor kölcsön fogom adni.

Thomas Vermaelen-ről...

Kapott egy rúgást a térdére, ezért hoztam le a félidőben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

10 éve
Remek hír. :D
10 éve
Törölt felhasználó
HIVATALOS: Theo 6 hónapra dőlt ki 🐛 :shut:
10 éve
Törölt felhasználó
Olvasátok el a facebookon található viccet.Beszartam a röhögéstöl 🧀
10 éve
Szerintem meg inkább egy csatár kellene, nem Gnabry-t próbálgatni ott.Úgyis kell majd a szélre Walcott sérülése miatt.Nagyon remélem,hogy hoz valakit az öreg, ha Walcott is 1 hónapra kidőlt.
10 éve
Törölt felhasználó
Jaja,meggyőző volt a spurs ellen.

Szólj hozzá