A mindössze 16 éves játékos a Tottenham elleni FA kupa mérkőzésen debütálhat az Arsenalban, aki egyértelműen az egyik, ha nem a legnagyobb tehetségnek számít a londoniak akadémiáján.

Zelalem a nyáron már pályára lépett az Arsenal színeiben a csapat ázsiai túrája során, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott, játékstílusa alapján pedig sokan már az új Cesc Fabregasként emlegetik a fiatal középpályást.

A kezdeti sérüléshullámnak köszönhetően már a Fulham elleni bajnokin is leülhetett a padra Zelalem, ugyanakkor még szeptemberben összeszedett egy sérülést, ami 6 hétre a partvonalon kívülre helyzete a német-etióp labdarúgót.

Az előzetes hírek viszont azt sugallják, hogy néhány fiatal játékos mellett Zelalem is szerepet kaphat a derbin, ezzel debütálhat az ágyúsok színeiben.

Arsene Wenger ismét foghíjas kerettel kényszerül felkészülni egy újabb fontosabb összecsapásra, hisz Mesut Özil játékára nem sok esély mutatkozik, míg Aaron Ramsey egyértelműen kihagyja a találkozót, Jack Wilshere pedig két mérkőzést játszott négy nap alatt, így ez esetben nem valószínű, hogy az angol pályára lép szombaton.

Ami a támadó frontot illeti; Nicklas Bendtner biztosan kihagyja a találkozót, a dán több hétre harcképtelenné vált, míg Olivier Giroud elképzelhető, hogy felépül bokasérüléséből szombatig, bár ezen állítást sem lehet biztosra venni.

A kapuban minden bizonnyal Lukas Fabianski fog kezdeni, a jobb oldalon Carl Jenkinson kaphat szerepet, a védelem tengelyébe ismét visszatérhet Thomas Vermaelen, ugyanakkor Kieran Gibbs játéka továbbra sem biztos, csak úgy, mint Mesut Özil esetében, az angol visszatérése is Aston Villa ellni bajnokira tehető.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Jó ötlet, Wenger kedveli őt, de szerintem csak a nyáron lesz belőle valami. Az Olympikaosz továbbjutott, nem hiszem, hogy most eladnák
10 éve
Törölt felhasználó
Mit szólnátok Mitroglouhoz? Benne van a gyilkos ösztön, jól lő távolról, gyors, cselezni is tud, összjátékban is ügyes. Kicsit mintha a szegény ember Suareze lenne.
10 éve
Törölt felhasználó
beni, Én nagyon csípem a játékát, nagy szerencse, hogy az MU elengedte és nem ellenük csillogtatja a tehetségét. Láttuk, hogy tavaly Diaby milyen pozitív hatással volt a csapatra, úgyhogy nem mondanám, hogy nem férne el egy ilyen fizikumú játékos. Csak az a kérdés, hogy hol játszana és kinek a helyén?...
10 éve
Kezeljük az átigazolásokat, ha lesz valami a kacsákon kívül, majd jelzünk
10 éve
Törölt felhasználó
Pogbáról mit gondoltok szerintetek kéne? :blank:

Szólj hozzá